Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

*how stylish is your boyfriend?!

Όλη την ημέρα εμάς αναλύουμε...σήμερα ο κλήρος θα πέσει στον γενναίο άνδρα της ζωής σας - ή της στιγμής σας,αν για τόσο κριθεί απαραίτητος ! -. Οι κατηγορίες τους είναι ανεξάντλητες, επιλέγω μερικές από τις βασικότερες προς αναλυτική περιγραφή :


1.Μr. Perfect 
Τόσο περιποιημένος που ξαφνιάζει...τόσο δόντι,άρωμα,μαύρισμα που φωνάζει από μακριά, "μου έχω αδυναμία"...θεωρείται γενικά καλός αν αντέχετε , 1. να τον χάνετε γιατί τηρεί με ευλάβεια τα ραντεβού του για τη beauty routine του , 2. να ξοδεύει ασύστολα  για ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, ασχέτως εισοδήματος, 3. να ετοιμάζει  μεγαλύτερη βαλίτσα από εσάς πριν το ταξίδι...
Το θετικό βεβαίως είναι ότι είναι χάρμα οφθαλμών, έχει υψηλό self esteem, άρα το μόνο που μας απομένει είναι, να ελπίζουμε να έχει και λίγο μυαλό...:-)

2.Mr.Wrong
Συναντάται κυρίως σε νεαρή ηλικία και έχει χαθεί στους γαλαξίες του στυλ και της μόδας...έχει ξεπεράσει προ πολλού το look, antifit jean και t-shirt και ψάχνεται μονίμως για ότι πιο ιδιαίτερο πωλείται στην αγορά για αγόρια...η unisex γκαρνταρόμπα του θα μπορούσε να ανήκει σε κάποιον emo ή σε κάποιον gay fashionista...Eμείς το μόνο που του ευχόμαστε είναι σύντομα να του περάσει...  :-)

3. Μr. "i will never grow up"
Συμπαθητικός σαν puppy. Συνήθως είναι ασιδέρωτος και ακούρευτος και θα καθίσει πάντα στο bar (ποτέ σε τραπέζι), θεωρώντας σας υπερβολική αν γκρινιάζετε  για τα 15ποντα τακούνια σας...
Νομίζω ταιριάζει με την ανεπιτήδευτη διάθεση των καιρών που σνομπάρει ελαφρώς τις φίρμες και κατά λάθος, έχει cool στυλ. Αυτό που ευχόμαστε για αυτόν είναι να τηρεί αυστηρά τους κανόνες ατομικής υγιεινής και να μην τον παρασύρει η χαλαρή εμφάνιση, σε χαλαρούς ρυθμούς γενικότερα...  :-)

4.Mr. Forever Young
Roberto Cavalli - Vanity Fair Magazine
Μεγάλη κατηγορία, στην οποία μπορεί να ανήκει ο boyfriend, ή ο μπαμπάς σας (!). Προσωπικά θέλω να ενημερώσω όλους αυτούς τους ώριμους κυρίους ότι, παρότι φοράνε ξεβαμμένα  dsquared jeans και abercrombie t - shirts, η ηλικία τους φαίνεται  πάντα και ότι το νεανικό look που υιοθετούν κάνει αντίθεση με τα παλιάς τεχνικής, φτιαγμένα δόντια τους, με το ξεροψημένο δέρμα τους και τα αραιά μαλλιά τους...sorry guys (and Mr. Cavalli)  but somebody has to tell you the truth...Aυτό που θα ευχηθούμε είναι να έχουν ως πρότυπα sexy κλασσικούς Γάλλους, του ίδιου ηλικιακού group και να συνειδητοποιήσουν ότι over 45, είναι λάθος να μιμούνται τους ματαιόδοξους Ιταλούς...   :-) 

good luck 
girls!

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

*the good timing

Νάτη πάλι η άνοιξη...μετά από μια κρύα εβδομάδα που τάραξε την ορμονική μας ισορροπία και μας μελαγχόλησε, ήρθε ξανά ο ευχάριστος καιρός. Νάτα και τα ανοιξιάτικα look...στο δρόμο βλέπεις πια φούτερ αντί για μπουφάν και χρωματιστά converse all star, αντί για μπότες. Μια λεπτομέρεια όμως που προσέχω με μανία το τελευταίο δεκαήμερο κάνει τη διαφορά.
 Τo ρολόι.

Αν έχετε κρατήσει πάνω σας,το σοβαρό ρολόι που κάποτε αποκτήσατε πληρώνοντας πολλά, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Η φρέσκια διάθεση των trend setters του πλανήτη σνομπάρει τα πολυτελή πανάκριβα ρολόγια,τα τοποθετεί σε θυρίδες και τα αντικαθιστά με fun, σατιρικά και fluo 80's μοντέλα.   
H πρώτη εταιρία που μου ήρθε στο μυαλό όταν σκέφτηκα να αντικαταστήσω το ρολόι μου ήταν η swatch. Mε τη συλλογή colorcodes η ελβετική concept εταιρία με κάλυψε πλήρως. Χρωματιστά, έντονα και super cool. 
Ψάχνοντας για περισσότερες επιλογές έπεσα πάνω στα TIMEX. Παλιά εταιρία που συνυπήρχε με τα γιαπωνέζικα casio που φορούσαν οι γονείς μας. 
Μόνο που τα βλέπεις σου φτιάχνουν τη διάθεση. Προσωπικά έχω καταχαρεί  το κόκκινο TIMEX  80 που απέκτησα πριν ένα δίμηνο, γιατί πέρα από το το στυλ του που με τρελαίνει, έχει εύκολη ηλεκτρονική ώρα και ημερομηνία, ξυπνητήρι αλλά και  φως για να βλέπεις την ώρα στο σκοτάδι! Κανένα κλασσικό ρολόι δεν τα δίνει αυτά! TIMEX 80 πωλούνται στο http://www.asos.com/, στο http://www.my-wardrobe.com/ ή στο Fena Fresh στη Θεσσαλονίκη, www.fenafresh.gr 


Άλλα ρολόγια που μου τράβηξαν την προσοχή ήταν αυτά της συλλογής CANDY των Adidas Watches.
Ενώ δεν είναι καινούρια μοντέλα, φέτος θα τα φορέσουμε σαν καινούρια! Τα βρίσκω καταπληκτικά γιατί δίνουν χαρούμενη νότα σε ότι φοράμε,,από το γυμναστήριο μέχρι τα καλοκαιρινά βράδια. Δείτε τα από κοντά στα καταστήματα της εταιρίας adidas, http://www.adidas.com/Για ακόμη πιο έντονα ρολόγια σε μέγεθος και σε χρώμα θα σας πρότεινα τα ιταλικά Toywatch,
http://www.toy-watch.it/ .




Υπάρχουν έπειτα τα "ανδρικά". Aναφέρομαι σε σπορ ανδρικά καταδυτικά ρολόγια, πάλι όμως της ίδιας 80's φιλοσοφίας. 
Τέτοιου τύπου ρολόγια μπορείτε να βρείτε σε πολλές εταιρίες, από τα πιο αντοχής και καλοσχεδιασμένα θεωρώ αυτά της εταιρίας BABY - G, http://www.baby-g.com/ και της ίδιας ανδρικής γκάμας G - SHOCK ,http://www.gschock.com/ . Αν με ρωτούσατε πως φοριούνται τέτοιου τύπου ρολόγια θα σας θύμιζα ότι στους anti - fashion καιρούς που διανύουμε ,τα ανδρικά μεγάλα σπορ ρολόγια δείχνουν όμορφα όταν φορεθούν με ανδρικό μακρύ μπλέιζερ και κάτι αποκλειστικά θηλυκό,π.χ. μία τζιν φούστα στο μήκος του σακακιού. Βρίσκω τέτοιες αντιθέσεις φοβερά προκλητικές. Επιπλέον, αυτά τα καταδυτικά ρολόγια είναι και τα ωραιότερα ρολόγια που μπορείτε να συνδυάσετε με το μαγιό σας και να δείξετε αυτόματα πιο αθλητική! 




Τέλος για αυτές που επιμένουν στα sexy, με την κλασσική έννοια του όρου και θέλουν να ανανεώσουν το ρολόι τους με ένα πιό καλοκαιρινό,όμορφα ρολόγια είδα από πέρυσι στη συλλογή του MICHAEL KORS . H ταρταρούγα συνδυασμένη με το χρυσό δεν είναι  τόσο cool και κοριτσίστικη όσο τα  fun προηγούμενα ρολόγια, αλλά είναι ultra chic και ιδιαίτερη.   http://www.michaelkors.com// , ή στο κοσμηματοματοπωλείο Desire της οικογένειας Βιλδιρίδη στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.


Μέχρι στιγμής τα ρολόγια που σας παρουσίασα είναι τόσο φθηνά που θα είστε σε θέση να τα συνδυάζετε με τα χρώματα των ρούχων σας (50 - 250 ευρώ). Αν η τιμή δεν σας απασχολεί καθόλου, σταθερή αξία καλοκαιρινού ρολογιού κι αγαπημένου μου, αποτελούν τα ΤecnoMarine.

http://www.technomarine.com/,chronograph black rubber $495.


Για το μόνο που θα ήθελα να βεβαιωθείτε πριν αγοράσετε ένα τέτοιο ρολόι  είναι να είναι αδιάβροχο, γιατί στο παρελθόν παρασύρθηκα και αγόρασα ένα μη - αδιάβροχο που με κούρασε αφάνταστα...
have a nice TIME!

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

*plexoudes know how!


Αγαπητέ κομμωτή/τρια της επιλογής μου,
τώρα που αλλάζει η εποχή και με  έχω βαρεθεί, ψάχνομαι γενικώς για αλλαγές. Το πρώτο που μου φταίει είναι τα μαλλιά μου. Θέλω κάτι να κάνω, αλλά έχω πια μάθει ότι οι ανταύγειες και τα χρωματάκια που θα μου προτείνεις πάλι, θα επιβαρύνουν  την  ποιότητα των μαλλιών μου. Κάθισα λοιπόν και  σκέφτηκα ότι ένα ιδιαίτερο χτένισμα ίσως ανεβάσει την ψυχολογία μου και κατέληξα στο ότι θα μου άρεσε να μου κάνεις μία πλεξούδα. Δεν ξέρω βέβαια πως έχεις στο μυαλό σου κάτι τέτοιο, για αυτό έψαξα να βρω ακριβώς τι εννοώ, σε φωτογραφίες. Θα σου δείξω λοιπόν  τι θέλω και τι δεν θέλω:




οι πρώτες που έπλεξαν τα μαλλιά τους από το 2009 ήταν οι αδερφές Olsen. Εδώ μου αρέσει το αχτένιστο look της δεξιάς, αλλά νομίζω ότι θα αισθάνομαι περίεργα αν μου τυλίξεις γύρω από το κεφάλι μου μια πλεξούδα...πάμε παρακάτω...




Τις  ωραιότερες πλεξούδες είδα φέτος στο s/s defile tou Alexander Wang. Αλλά πρόσεξε,εδώ το μυστικό είναι η μεγάλη  πλαϊνή φράντζα να μείνει χαλαρή, εκτός χτενίσματος.
Αργότερα,όταν μαυρίσω περισσότερο θα σου ζητήσω να μου πλέξεις μια πλεξούδα γύρω από το μέτωπο που μου αρέσει τρελά , αλλά θα περιμένω, γιατί ξέρω ότι  θα δείξει πολύ πιο sexy μέσα στο καλοκαίρι.
Σου δείχνω και photos με μαζεμένα  μαλλιά + πλεξούδες που θεωρώ πολύ cool,αλλά πρόσεξε,
 ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
...μην το παρακάνεις εκεί πίσω, θέλω το χτένισμα μου να δείχνει απλό και να μην θυμίζει τα τρομακτικά χτενίσματα που βλέπει κανείς στα ειδικά περιοδικά με χτενίσματα κομμωτηρίου  ;-))))
Θα μου άρεσε πάρα πολύ όμως να μπορούσες να συνδυάσεις πλεξουδίτσες και λουλούδια, που προσωπικά λατρεύω πάνω στα μαλλιά. Σου βάζω δύσκολα έτσι; Θα δούμε το ταλέντο σου τώρα! Γιατί δεν ξέρω τι σας συμβαίνει,κάθε φορά που καλείστε να χτενίσετε σε κάποιο fashion show κάνετε εξαιρετική δουλειά. Όταν σας ζητάμε μεμονωμένα κάποιο χτένισμα, μας χτενίζετε σαν κουμπάρες του '90...










----->ένα στημένο,μεγαλίστικο  χτένισμα, κολλημένο με πολύ λάκ είναι πολύ εύκολο για εσάς. Δεν θέλουμε όμως αυτό...θέλουμε να μας ξεχτενίσετε,τεχνηέντως...
και θέλουμε να μας λέτε την αλήθεια, τα χτενίσματα και τα σινιόν δείχνουν καλύτερα στα ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Την επόμενη φορά που μια πελάτισσα σας με μαύρα μαλλιά σας ζητήσει πλεξούδες,αντί να τη χτενίσετε σαν τη Γκόλφω ή τη Frida Cahlo (στην καλύτερη περίπτωση),προσπαθήστε να την πείσετε  ότι θα δείξει πολύ πιο sexy με λεία, γυαλιστερά ίσια μαλλιά!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
Γενικά,όταν έχουμε όρεξη για κάποιο ιδιαίτερο χτένισμα, έχουμε την ανάγκη για ανανέωση και αλλαγή. Μπορεί να μην έχουμε όλες το πρόσωπο της Bo Derec...
...άλλα έχουμε το προσωπικό μας στυλ και θέλουμε τη βοήθεια σου να το αναδείξουμε---->
:-))))))

print this article!
check it out before you visit your hairdresser!

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

*avant garde pic - nic



Σκαρφάλωσα την Κυριακή σε  ένα πατάρι στο πατρικό μου σπίτι. Πίσω πίσω, δίπλα σε ένα κουτί με τα βαφτιστικά της μικρής μου αδερφής, βρήκα ένα σκονισμένο καλάθι για πικνίκ! Κάθε οικογένεια που ήθελε να είναι in στην αρχή της δεκαετίας του 80, είχε εξοπλισμό πικνίκ!  Tο καλάθι με τα πλαστικά τότε πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα ήταν η ψυχή της  εκδρομής. Ανάμεσα σε αυτά που θυμάμαι είναι τα Tulip κονσερβάκια, τα ντολμαδάκια ΖΑΝΑΕ και τα μυρμήγκια κλέφτες σε παράταξη, πάνω στην καρό κουβέρτα...Δεν νομίζω να κάναμε πάνω από μια φορά οικογενειακό πικνίκ, σίγουρα όμως ταίριαζε στο σαφώς πιο ανέμελο lifestyle της εποχής... 
Για τους εναπομείναντες ρετρό τύπους που θα έβλεπαν τον εαυτό τους να γευματίζει al fresco, υπάρχουν αγγλικές κυρίως εταιρίες που σχετίζονται με το πικνίκ (www.the-picnic-basket.co.uk). Όμορφα καλάθια για πικνίκ είδα πρόσφατα και στη βιτρίνα των καταστημάτων Παρουσίαση. Μπορεί εδώ να μην έχουμε τις αχανείς πεδιάδες των σκοτσέζικων Highlands, αλλά  μια γωνιά στα βράχια του Αιγαίου ή της Αμμουλιανής θα τη βρούμε! 

Σε ένα ταξίδι μου στην Αμερική, χρόνια μετά την παιδική πικνίκ εμπειρία,  ανακάλυψα μια άλλη προσέγγιση που μάλλον τώρα θα μου ταίριαζε καλύτερα.
Η εκπληκτική εταιρία fine food and wine  Dean & Deluca (www.deandeluca.com ) ετοίμασε για το απαιτητικό πελατολόγιο της την τσάντα "road trip", με όλα τα απαραίτητα για ένα πολλών αστέρων πικνίκ,εντός ή εκτός σπιτιού! 
copy this when you travel:
Με αφορμή αυτή την ιδέα, καθιέρωσα σε όλα μου τα ταξίδια το τελευταίο γεύμα πριν το αεροδρόμιο να είναι τοπικές σπεσιαλιτέ  και ποτά από delicatessen local καταστήματα . Κανένα ξενοδοχείο δεν μπορεί να σας σερβίρει κάτι ανάλογο,σας διαβεβαιώ. Φροντίστε εννοείται, να κάνετε τις κρατήσεις σας στα εστιατόρια ακριβοθώρητων chef, που δεν σου μαγειρεύουν κάθε μέρα, αλλά δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αισθανθεί κάτι παραπάνω, οργανώνοντας ένα gourmet picnic και αντικαθιστώντας ένα συμβατό γεύμα. 
copy this at home:
Για ένα romantic getaway ή για μια "απόδραση" με φίλους, έστω και στη βεράντα του σπιτιού σας, ψάξτε στις αναβαθμισμένες  γειτονιές της πόλης σας για delicatessen παραδείσους. Στα πολυκαταστήματα Marks & Spencer βρήκα  ένα  super βιβλιαράκι, τέλειο για να πάρετε ιδέες!
marks & spencer - 7 euro 


   To καλύτερο από όλα σε αυτή την εμπειρία είναι ότι θα απολαύσετε τα top quality snacks και ποτά πληρώνοντας σχεδόν  το ένα τρίτο του τιμοκαταλόγου ενός bar ή εστιατορίου. 
make this experience your own, 
 gourmet shopping:
Αθήνα: 
- Petit gourmand delicatessen, Αναγνωστοπούλου 8 Κολωνάκι---> για γαλλικού τύπου γαστριμαργικές απολαύσεις, 
- Select salmon house www.select-salmon.gr ---> κυρίως για αυτό που λέει το όνομα του, σολομό.
- Μεσογαία, Νίκης 52 και Κυδαθηναίων στο Σύνταγμα ---> για πρωτόλαδο, πίτες ψυγείου,χαλβά Δραπετσώνας και άλλα ελληνικά και σπάνια,
- De gustibus Αγίων Θεοδώρων 21, Μεταμόρφωση www.degustibus.gr ---> για χαβιάρι, άριστο foie gras και αυγοτάραχο,
- Sorpresa Italiana Κυριαζή 6 - 8 Κηφισιά ---> για τους λάτρεις των ιταλικών τυριών,αλλαντικών και antipasti,
- La maison du fromage, Καψάλη 10 και Ηροδότου, Κολωνάκι ---> για εξαιρετικά τυριά από παντού
Θεσσαλονίκη:
- Κοσμάς delicatessen Β. Ηρακλείου 25 ---> για ethnic ορέξεις ή για greek finger food party,
- Daily Deli Ζεύξιδος 4 Πεζόδρομος Ικτίνου ---> κυρίως για την ποικιλία των τυριών,
- Tres Marie Π.Πατρών 13 ---> για ιταλικές λιχουδιές,
- Ρόδος delicatessen, Β.Γεωργίου 12 ---> για φρέσκες παραδοσιακές σαλάτες ψυγείου, περίεργες ελιές και νόστιμα κράκερς.  
bon appetit!

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

*Looking for THOSE perfect summer boots...



Υπάρχει ένα αξεσουάρ κάθε σεζόν που μόλις το "πιάσω", με βοηθάει να φορέσω χωρίς δυσκολία τις τάσεις, ή να ξαναφορέσω παλιά μου ρούχα και να δείχνουν φρέσκα. Στα defile spring/summer 2010 ξεχώρισα ένα ζευγάρι μπότες και τις θεώρησα must . Όταν πια οι καλοκαιρινές συλλογές κατέκλυσαν τα καταστήματα και τα on - line stores, αμέσως αναζήτησα εκείνες τις υφασμάτινες μπότες της Isabel Marant...





Βλέπετε, με είδα να 
τις φοράω με σορτς,














...με cool φορέματα,


























...αλλά και με παντελόνια, φαρδιά ή πιο στενά... 
   








Ιδανικές σκέφτηκα και έσπευσα να τις αγοράσω από το www.netaporter.com μια που η boutique της Isabel στη Bastille του Παρισιού, λίγο μακριά μου έπεφτε.

Dana fringed canvas boots euro 831,00.......... F--k, σκέφτηκα, δεν θέλω να πληρώσω 831,00 ευρώ για summer boots ακόμη κι αν πρόκειται για εκείνο το smart ζευγάρι που θα φορεθεί με όλα όσα επιθυμώ φέτος το καλοκαίρι... Τι κάνουμε τώρα;;; Θα ψάξω για τις τέλειες alternative boots. Η αγορά της Θεσσαλονίκης αυτό το πλεονέκτημα έχει, μέσα σε 4 blocks βρίσκεις τα πάντα!
Ξεκίνησα από τη βιτρίνα της Καλογήρου, συνέχισα με Galleria di Scarpe, έψαξα στο Χαραλά και στο Nak, έριξα μια ματιά στο ΝINE WEST και στον Ασκαρίδη, τίποτα...σκέφτηκα να ψάξω στα high street μήπως έχω καλύτερη τύχη. Bershka, Zara, Benetton, πουθενά δεν πουλούσαν πια μπότες, στα ράφια τους είχαν σανδάλια για την παραλία και  πλατφόρμες με τακούνια 15 πόντων για το βράδυ. Ασφάλισα καλά την τσάντα μου και μπήκα και στο Stradivarius (την προηγούμενη φορά που βρέθηκα εκεί, μια γυναίκα έκλαιγε με λυγμούς στην έξοδο γιατί της έκλεψαν το πορτοφόλι της, με μαεστρία ταχυδακτυλουργού...). Παρά το υπέροχο άρωμα του καταστήματος, που ψεκάζει τακτικά το προσωπικό μιμούμενο  τα Abercrombie καταστήματα, εγώ κοίταζα τους πάντες γύρω μου με καχυποψία. Κάτι βρήκα όμως. 
Όχι ότι καμία από αυτές τις μπότες θύμιζε τις μπότες της Isabel Marant, αλλά θα μπορούσαν να φορεθούν με τα σορτς μου,πρωί και βράδυ. 
Αναποφάσιστη και δύσκολη -ως συνήθως-, προχώρησα παρακάτω. Δεν έβρισκαν άλλωστε τη μια δεξιά μπότα στο ένα ζευγάρι, που ξέχασα να σας πω,στοίχιζε  περίπου 50 ευρώ. Παρά τη δελεαστική τιμή δεν ήταν αυτό που ήθελα. Μπήκα στη συνέχεια στο MANGO όπου βρήκα ένα κοντό μποτάκι που ίσως με εξυπηρετούσε. Όταν όμως το φόρεσα το απέρριψα. Ήταν τόσο κοντό που ίσως έμοιαζε λίγο αστείο με φούστα. Τελικά θα γινόμουν αυτό το fashion victim που κοροϊδεύουν οι παρέες των αγοριών όταν περνάμε ανάμεσα τους;;;
 
 Φεύγοντας από εκεί, στάθηκα έκπληκτη μπροστά σε μια βιτρίνα ενός καταστήματος με δεκάδες κούκλες και εμπριμέ σγουρές περούκες. Ποτέ δεν θα αγόραζα κάτι από εκεί, γιατί η αισθητική του μαγαζιού απέχει πολύ από τη δική μου. Κι όμως,εκεί τις είδα! Μπότες λινές με κρόσσια, τρούκς και  military print, παρόμοιες με εκείνες της Isabel Marant που τόσο ερωτεύτηκα.....Καλά λένε πως ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι εξαιρετικά μικρής διάρκειας...Όλες αυτές οι μπότες συνδυασμένες με "sexy" στενά παντελόνια και καουμπόικα καπέλα, με ζώνες με τεράστιες αγκράφες και τρούκς, με εξώπλατα σαφάρι φορέματα, με ξενέρωσαν στη στιγμή....Άσε που το jungle decor της βιτρίνας μεγέθυνε την όλη cheap αισθητική.

Έφυγα απογοητευμένη. Η πολύτιμη ώρα που αφιέρωσα στην αγορά ψάχνοντας για καλοκαιρινές μπότες, δεν απέδωσε. Επιστρέφοντας στο σπίτι, ένα όμορφο ζευγάρι μπότες στη βιτρίνα του Μassimo Dutti με ξανασταμάτησε. 
- Παρακαλώ, θα μπορούσα να δω τις μπότες της βιτρίνας; ρώτησα με λαχτάρα.
- Δυστυχώς, οι μπότες αυτές έχουν εξαντληθεί πριν 15 ημέρες, μου απάντησε η κοπέλα με το αυστηρό σακάκι.
Μα φυσικά σκέφτηκα φεύγοντας, άργησα να αναζητήσω μπότες...και ρεαλιστικά ποιος θέλει να φοράει μπότες τέτοια εποχή στην Ελλάδα... Με το καυτό καλοκαίρι να πλησιάζει, μάλλον άλλα παπούτσια θα θέλω να φοράω όταν ντύνομαι αυθόρμητα το πρωί. Άφησα τις κλειστές ασφυκτικές μπότες για τις κατοίκους του υγρού Παρισιού και άρχισα να ονειρεύομαι τα τέλεια wedges, τις πλατφόρμες που πραγματικά θα φορέσω με όλα μου τα ρούχα! 

                             the research starts now!

I 'll keep you informed girls!    

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ο ΓΑΜΟΣ (part 2)

- what comes after the proposal?????
WEDDING FASHION ! 
Υπάρχουν τρεις κατηγορίες νύφης. Η πρώτη είναι αυτή που θα αφεθεί στα καλόγουστα χεράκια της πεθεράς της, θα οργώσουν μαζί  την αγορά μέχρι να βρεθεί το ιδανικό νυφικό για αυτήν και φυσικά η νέα "μαμά" θα πληρώσει για όλα. (my opinion---> αν η πεθερά σας δεν είναι η Diane Von  Furstenberg, νομίζω ότι η όλη διαδικασία δεν έχει τόσο fun...). 


H δεύτερη περίπτωση νύφης είναι αυτή που λόγω δύσκολου σώματος, υπερβολικά μεγάλου στήθους ή άλλου προβλήματος, θα περιοριστεί στο να ράψει εξ αρχής το νυφικό της επιλέγοντας επώνυμο -ή όχι-, οίκο ραπτικής.  (my opinion---> φροντίστε να έχετε μαζί σας το αγαπημένο σας φόρεμα,αυτό που σίγουρα σας κάνει να αισθάνεστε άνετα με το σώμα σας και παραγγείλετε το ίδιο σε λευκό, μεταξωτό ύφασμα. Εν ολίγοις, αυτή τη φορά μην πειραματιστείτε...).


 Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν εκείνες οι γυναίκες που γνωρίζουν ότι  6 μήνες πριν το γάμο αντί να τρέχουν στην αγορά για νυφικά επιλέγουν,
1. να τρέξουν σαν χάμστερ  στο διάδρομο του γυμναστηρίου και να λατρέψουν το pilates, 2. να ακολουθήσουν bride to be πρόγραμμα διατροφής για λάμψη και stress control (www.naturalhealthclinic.gr), 3. να περιποιηθούν το δέρμα τους σε πρόσωπο και σώμα, 4. να διατηρήσουν  τέλειο χρώμα και haircut στα μαλλιά τους, 5. να αποκτήσουν υπέροχο μαύρισμα. (my opinion---> έχοντας μια τόσο τέλεια βάση, κάθε fashion conscious νύφη έχει την ευκαιρία να παίξει με τη μόδα και δείξει στον κόσμο τη δύναμη του στυλ!).
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Με το νυφικό σας μπορεί να πρωτοσυναντηθείτε  στο πρώτο κατάστημα που θα μπείτε, μπορεί να κοιταχτείτε κατάματα στη σελίδα ενός bridal  site, ή  μπορεί να βρίσκεται ήδη στη ντουλάπα σας! Μια φίλη μου με υψηλό στιλιστικό IQ αγόρασε από το discount store Century 21 (www.c21stores.com) πριν χρόνια ένα μπεζ  δαντελένιο εξώπλατο φόρεμα ενός βραζιλιάνου designer. Όταν φόρεσε το μονόπετρο στο χέρι της ήξερε με ποιο φόρεμα θα χόρευε τον Ησαΐα.. Συνδύασε το φόρεμα της με απίθανα αξεσουάρ και κατάφερε να μας μείνει αξέχαστη...Αν δεν θέλετε να πληρώσετε μια περιουσία (ή αν δεν θέλετε να πληρώσει άλλος για εσάς μια περιουσία), θα μπορούσατε να φορέσετε ως νυφικό ένα σχεδιαστικό φόρεμα σε παστέλ χρώμα και να συνδυάσετε  καταπληκτικό πέπλο,παπούτσια,γάντια,καπέλο,καρφίτσα, φιόγκο, κτλ. κτλ... Στη θέση σας θα έψαχνα οπουδήποτε  γνωρίζοντας όμως πολύ καλά τι δεν θέλω και έχοντας ολοκληρώσει πλήρως στο μυαλό μου το όλο concept του γάμου.


- www.brownsfashion.com για minimal μάξι Azzaro
- www.netaporter.com για μίνι Herve Leger και 80's Halston στην σχετικά καινούρια wedding boutique του super e-store
- www.saksfifthavenue.com για προσιτά Sue Wong στολισμένα μάξι
- www.city-bridal.com για Carolina Herrera στην Αθήνα
- www.verawang.com για τα top νυφικά της Αμερικής που πωλούνται και στην Ελλάδα
- www.celiacritharioti.gr για νυφικά και παρανυφάκια σαν εξώφυλλο στο περιοδικό Life & Style της Έλενας Μακρή Λυμπέρη
- www.pronovias.com για τα  Elie Saab που επιλέγουν πολλές celebrities
- www.maxmara.com για την συλλογή BRIDAL που φημίζεται για λιτά,άριστης ποιότητας φορέματα   και
- Hollywood Bride tel. 217.7070700


Σίγουρα υπάρχουν δεκάδες ακόμη επιλογές που είναι αδύνατον να μπουν όλες στη λίστα. Πολύ πετυχημένες νυφικές εμφανίσεις έχουν υπογράψει οι σχεδιαστές της Θεσσαλονίκης (αναφέρομαι στη φουρνιά Νικόλας, Κωνσταντίνος, Νάσος, Andria Papadopoulou, Denise Eleutheriou. Ακόμη,
καταπληκτικά μεταξωτά ζέρσεϊ  νυφικά είδα στη συλλογή της Ορσαλίας Παρθένη 
(www.orsalia-parthenis.gr). Η επιλογή σας εξαρτάται από τη χημεία που θα αναπτυχθεί μεταξύ εσάς και του σχεδιαστή ή του εκάστοτε  πωλητή, άρα μεγάλο ρόλο θα παίξει η εμπιστοσύνη που θα σας εμπνεύσει το service κάθε εταιρίας. Δικός μου όρος είναι να μην αισθανθώ σνομπ συμπεριφορές, που άλλωστε θεωρώ εντελώς ξεπερασμένες μετά το 2000. 


Και κάτι ακόμη. Στην περίπτωση που θα τύχει να είστε έγκυος και νύφη, η μόνη περίπτωση να έχετε στυλ είναι αν στήσετε μια 60's εμφάνιση με μίνυ φόρεμα χωρίς ντεκολτέ, παπούτσια με τετραγωνισμένη μύτη, κοντό πεπλάκι με φιόγκο και  μαλλιά - μακιγιάζ σαν τη Sienna Miller στην ταινία Alfie. Αυτό γιατί δεν αντέχω άλλο την εικόνα εγκύου νύφης  με αμπίρ μάξι φόρεμα και βαθύ ντεκολτέ, έτοιμη για θηλασμό....!!!!!!

Να ζήσετε DARLINGS,
 με ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ & ΣΤΥΛ
(Καλή Ανάσταση σε όλους,μελλόνυμφους και μη ;-))