Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

*summer belle du jour

Αν ήδη ονειρεύεστε  να βάλετε στο προφίλ σας στο  facebook την καλοκαιρινή σας εκδοχή, θα σας χρειαστεί μια super close up φωτογραφία σας...are you ready girls???? πρώτα  εφαρμόζουμε το μαγικό "waterproof summer make up" και μετά ποζάρουμε !στο φακό -ή στον κόσμο!-
summer make up in 5 simple steps:
  1. Αφού καθαρίσουμε το πρόσωπο μας με τον τρόπο που ταιριάζει στο δέρμα μας απλώνουμε την αντηλιακή μας κρέμα. 
Κορυφαία  αντηλιακή  σειρά  θεωρώ εδώ και χρόνια την Creme Teinte της σειράς Anthelios XL 50+ , της La Roche Posay, γιατί ενώ προστατεύει όσο λίγες κρέμες,έχει και λίγο χρώμα που σπάει το εφέ μάσκας μίας τόσο έντονης κρέμας.
 Εξαιρετική  επίσης βρήκα για κάτω από το μακιγιάζ την καινούρια Genifique Soleil SPF 30 της Lancome που νιώθεις ότι τονώνει το δέρμα και μυρίζει υπέροχα, όπως οι περισσότερες κρέμες της γαλλικής αγαπημένης εταιρίας...  
2. Εάν η αντηλιακή σας κρέμα είναι χωρίς χρώμα, χρησιμοποιήστε μια κρέμα με χρώμα και SPF. Αυτή με την οποία αντικατέστησα τα βαριά foundation του χειμώνα είναι η Tinted Moisture Protection της Shiseido που συσφίγγει και προστατεύει με SPF 20. Στις περισσότερες φωτογραφήσεις μόδας όμως, χρησιμοποιούν για βάση font de teint το super προϊόν της Mac, Face and Body Foundation, ειδικά όταν έχουν φόντο τη θάλασσα και τον ήλιο...το μπουκάλι βέβαια είναι γίγας,μοιραστείτε το με μια φίλη ;-)

3.Στη συνέχεια απλώνουμε με ειδικό πινέλο το bronzer σε μορφή πούδρας για να σταθεροποιήσουμε όλα τα προηγούμενα (προσωπικά, i love anything from Guerlain) και τονίζουμε τα μήλα με λίγο cream blush (try NARS Orgasm/South beach cream blush) .


4.Tελειώσαμε με το δέρμα και πάμε στα μάτια. Εδώ μπορεί να γίνει λάθος και να θυμίζουμε κλόουν με bikini. To μυστικό για εμένα είναι τα χρώματα.Στην παραλία όμορφες και φυσικές δείχνουν οι αποχρώσεις του καφέ. Κάποτε μου άρεσε και το ηλεκτρίκ αλλά απαιτεί μαεστρία επαγγελματία μακιγιέρ, οπότε, αφήστε το καλύτερα...
 Διάσημες σκιές ματιών για αυτή τη χρήση θεωρούνται οι Long Wear cream shadows της Bobbie Brown (my favorite color is beach bronze),αλλά φέτος συζητήθηκαν πολύ και οι 22 αδιάβροχες σκιές aqua cream της Make Up For Ever ( όμορφο χρώμα είναι το 14/satin brown και πολύ φυσικό είναι το 15/ taupe ).




Μετά τις σκιές σειρά έχουν τα αδιάβροχα μολύβια ματιών. 
Εδώ ξεχωρίζω το Powerpoint eye pencil της Mac, ειδικά στην ματ απόχρωση stubborn brown,




το κλασσικό, "μαλακό", αδιάβροχο μολύβι ματιών της Clarins,

αλλά και το waterproof eye liner της σειράς Μake Up For Ever αν έχετε συνηθίσει να βάφετε τα μάτια σας με eye liner, αντί για μολύβι.
  Και έφτασε η στιγμή της αδιάβροχης μάσκαρα. Σταθερές αξίες θεωρούνται η Inimitable waterproof mascara multidimensionnel της Chanel,
η Everlong warerproof mascara του Yves Saint Laurent,


αλλά και η  -best seller-, Great Lash waterproof της Maybelline, στην περίπτωση που δεν θέλετε να πληρώσετε ακριβά μια καλή αδιάβροχη μάσκαρα!
5.Τέλος για τα χείλη μας πολύ ανθεκτικό θεωρείται το νέο Double wear stay in place lipstick της Estee Lauder. Οι πιο κατάλληλες αποχρώσεις για εμφανίσεις με μαγιό, είναι κατά τη γνώμη μου οι ανοιχτόχρωμες, stay coral και stay ginger. 
Αν πάλι βρίσκετε χαριτωμένη και σέξι, τη συχνή κίνηση ανανέωσης του κραγιόν σας, απίθανα κραγιόν έβγαλε φέτος η Clarins, διάφανα σαν gel και πολύ ενυδατικά. Lisse minute, Baume Cristal, καλύτερο χρώμα για εμένα είναι το crystal red.
Για να αφαιρέσετε όλα αυτά θα χρειαστείτε ένα καλό προϊόν demaquillage. Kάθε καλοκαίρι θυμάμαι το All Mascaras eye make up remover της Helena Rubinstein, γιατί όπως λέει και το όνομα του, δεν του ξεφεύγει καμία μάσκαρα!
and a last tip:
προσέξτε, με τόσα προϊόντα μακιγιάζ δεν λιώνουμε σαν κάβουρες στον ήλιο! στεκόμαστε 
στιγμιαία στον ήλιο και τρέχουμε να αναζητήσουμε σκιά! δεν θέλουμε πρόσωπο με λεκέδες  το Σεπτέμβριο! 
have fun,cover up!

*Αναμφίβολα μετά από δοκιμές δεκάδων δειγμάτων, είμαι λάτρης των προϊόντων ομορφιάς και έμαθα να ξεχωρίζω το αξιόλογο ! Ωστόσο, οι απόψεις του παραπάνω post τοποθετούνται χρονικά την περίοδο που γράφτηκε. Για σύγχρονες τάσεις σχετικά με καλλυντικά προϊόντα περιηγηθείτε στις σελίδες του eshop μου www.hautenature.net.
 Εκεί, η βιολόγος αδερφή μου Ειρήνη Πασχαλέρη, επιλέγει καλλυντικά με όρο να μην περιέχουν χημικά στη σύστασή τους. SEE YOU ALL THERE !

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

*gold digger

Όταν φτάσεις μπροστά στο ημιυπόγειο βιτρινάκι, όχι μόνο  νιώθεις ότι δεν στέκεσαι μπροστά στου Καίσσαρη, αντιθέτως μπορείς να καταλάβεις την anti - glamour ατμόσφαιρα στη στιγμή...κόσμημα Χοβίκ, γράφει μια εξωτερική ταμπέλα χωρίς πολλά πολλά...
Μου σύστησαν  τον -αρμενικής καταγωγής- Χοβίκ πριν 5 χρόνια σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Μέχρι τότε δεν γνώριζα την ύπαρξη του, αν και είχα τρυπώσει επανειλημμένα σε μικρά ροκ μαγαζάκια με χειροποίητα κοσμήματα που συναντάς στα στενά της πλατείας Ναυαρίνου και στην ευρύτερη περιοχή της ΧΑΝΘ. Ο Χοβίκ, δεν είναι ο κοινός νεοέλληνας που συναναστρεφόμαστε καθημερινά. Διαβασμένος και φιλοσοφημένος σε κερδίζει με την ρετρό ευγένεια του, ενώ πίσω από μια λεβεντιά ενός άνδρα "παλαιάς κοπής" διακρίνεις και τον τρυφερό καλλιτέχνη. Σπάνιο κράμα όπως ίσως έλεγε κι ο ίδιος,μιλώντας για μέταλλα...
Τι μπορεί να κάνει όμως ένας τέτοιου είδους καλλιτέχνης, για εμάς που κυνηγάμε με πάθος τα trends και παρακολουθούμε ότι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί στον κόσμο του κοσμήματος;;;;;;
έργο με το οποίο πήρε μέρος στην Biennale της Αθήνας το 2003

Στο μικρό μαγαζάκι - εργαστήριο του Χοβίκ μπορεί κανείς να επιδιορθώσει ασημένια, χρυσά ή faux κοσμήματα, π.χ.,σκουλαρίκια των οποίων το κούμπωμα χάλασε, αλυσίδες που κόπηκαν, ή άλλα ατυχήματα. 
Μπορεί όμως να κάνει κι αυτό που κάνω εγώ τα τελευταία χρόνια. Να παραγγείλει χρυσά ή ασημένια κοσμήματα με μια ανυπέρβλητη σχεδιαστική δύναμη. Αναφέρομαι στο design που εμπνέεται από την ιστορία και φυσικά θεωρώ διαχρονικό όσο κανένα άλλο. 
Την τελευταία φορά που βρέθηκα στου Χοβίκ μια γυναίκα παραλάμβανε την παραγγελία της. Ζήτησε από τον καλλιτέχνη να της φτιάξει 3 χρυσές ζυγαριές όμοιες με εκείνες που κρατούσε ένας Άγιος σε μια εικόνα. Όπως κατάλαβα ωθούμενη από βαθιά πίστη, ήθελε να εκπληρώσει κάποιο τάμα... Άλλοτε συνάντησα ένα ζευγάρι που παρήγγειλε εκεί τις custom made βέρες του. Έτσι δουλεύει ο τεχνίτης. Εσύ ζητάς, αυτός αγοράζει το χρυσό που θα χρειαστεί, ορίζει την τιμή και στρώνεται στη δουλειά.
Στη δική μου περίπτωση έκανα διάφορα, του παρήγγειλα το όνομα μου σε καδένα αλά Carrie Bradshaw, τον τυχερό μου αριθμό και άλλα τρελά. Αυτό που ευχαριστήθηκα περισσότερο ήταν όταν πριν ένα μήνα σε κάποια εκδήλωση  με πλησίασε μια καλόγουστη κυρία και θαύμασε τους χρυσούς σφυρήλατους κρίκους μου :
 -Yπέροχα τα σκουλαρίκια σου χρυσό μου, Λαλαούνης;
- Όχι, Χοβίκ! (χα, μόνο εγώ ξέρω ότι τα πλήρωσα στο 1/2 της τιμής !)
  
Αν είστε σίγουροι ότι δεν θα χαλαστείτε αν  παραλάβετε χρυσό κόσμημα 18 καρατίων μέσα σε πλαστικό διάφανο σακουλάκι (!), εξαιτίας της έλλειψης πολυτελούς συσκευασίας, ανακαλύψτε το μικρό αυτό εργαστήρι στη διεύθυνση, Φιλικής Εταιρίας 25, δέκα βήματα πάνω από την Τσιμισκή, τηλ.2310.231.603

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

*bikini survival guide (...end of June)

Το πρώτο μπάνιο έγινε. 
Κρυουλιάρες ή όχι, δεν μας έμεινε επιλογή. Η θερμοκρασία έφτασε στα ύψη και όλες βρήκαμε έναν έκτακτο τρόπο να βραχούμε!

Η μετάβαση βέβαια από το γκρι φόντο του τσιμέντου στο απέραντο γαλάζιο, έχει τα μυστικά  της... Δεν φοράς απλά το μπικινάκι σου και voila, κουκλίτσα στην ακτή...Έχεις μια αγριάδα στην αρχή, μια αγαρμποσύνη, που κάνει μπαμ!
Στην άλλη πλευρά του νομίσματος βρίσκονται οι καλλονές του Sports Illustrated...
Ήμουν 20 ετών και κάτι ψιλά, όταν ο τότε boyfriend επέστρεψε από σπουδές στην Αμερική φορώντας ένα φούτερ NYU και κρατώντας ένα περιοδικό στο χέρι...Δήθεν  καιγόταν για το american football, εγώ καχύποπτη,  τον κατάλαβα αμέσως----> πλήρωνε την ετήσια συνδρομή για το ένα και μοναδικό τεύχος, το αφιέρωμα στα super models με μαγιό...
Αξιοπρεπής και περήφανη αν και μικρή, δεν θα επέτρεπα σε μια παλιοφυλλάδα να θρέψει την ανασφάλεια μου και πέρασα στην αντεπίθεση. Σε αυτά τα κορίτσια θα μοιάζω όταν φοράω μαγιό, υποσχέθηκα στον εαυτό μου και βάλθηκα να  ποζάρω σαν αυτά, σε όλες τις καλοκαιρινές μου φωτογραφίες...   
Τι μου έμαθε αυτή η μακροχρόνια έρευνα (μίμηση...!) :
Πριν εμφανιστείς με μαγιό, μία προετοιμασία, πρέπει να την κάνεις...αν βαριέσαι τη διαδικασία προφασίσου αδιαθεσία με πόνο, απόλαυσε το πρωινό σου μέχρι το απόγευμα και εμφανίσου στο ηλιοβασίλεμα με καφτάνι και πολύ bronzer. Αν όμως θέλεις να περάσεις την ημέρα σου αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, πρέπει να σκηνοθετήσεις τον εαυτό σου :
victoria beckham www.elle.com
Μόνο εδώ έχεις την ευκαιρία να φορέσεις μαγιό με παγιέτες, animal print, retro pin up σύνολα, σέξι ολόσωμα με περίεργα ανοίγματα, μεγάλο καπέλο και υπερβολικά ψηλές πλατφόρμες.
Στην πισίνα μου αρέσει το στημένο. Το κυριλέ και το βαμπ. 
important notice :
Eίναι το στυλ που πρέπει να απορρίψεις αν τύχει κι ανέβεις σε σκάφος, για το λόγο ότι προτιμάται από κάτι "άλλα" κορίτσια που θα προσκληθούν σε μίνι κρουαζιέρες στα νησιά αυτή την εποχή ...και δεν θέλεις ο κόσμος να μπερδευτεί.. ;-)))) 
2. Στην παραλία.
Στην πλαζ δείχνουν όμορφα τα εμπριμέ μαγιό και ρούχα με θαλασσινά μοτίβα, με κοράλλια και αστερίες. Καλύτερα χρώματα σε αυτό το περιβάλλον θεωρώ το τυρκουάζ  και το άσπρο. 
Τα κοσμήματα στην παραλία μπορούν να δείξουν υπέροχα και σέξι εάν είναι λεπτοφτιαγμένα, αληθινά χρυσά για να αντέχουν στο αλμυρό νερό, ή ethnic ημιπολύτιμα, δεμένα σε ασήμι. Σε καμία περίπτωση δεν φοράμε στη θάλασσα faux bijoux.
Εάν το σώμα σας είναι πολύ λεπτό και θέλετε να το τονίσετε ελαφρώς, προτιμήστε  μικρά brasil κάτω μέρη για το μαγιό σας. Όχι string, σκαφτό brasil εννοώ ! Αν πάλι έχετε τα κιλάκια σας μην φοράτε σεξουαλικά bikini, γιατί ας μη ξεχνιόμαστε, οι άνδρες σχολιάζουν τα πάντα όταν μας έχουν γύρω τους ημίγυμνες...

3. Στο σκάφος.
Το πιο ενδεδειγμένο στυλ για εν πλω εμφανίσεις είναι by far το αθλητικό. Μάσκες, αμάνικα σωσίβια γιλέκα, βατραχοπέδιλα, μια ιστιοσανίδα του surf γίνονται εδώ τα ωραιότερα αξεσουάρ, σας ομορφαίνουν και ξορκίζουν το γκομενέ στυλάκι ! 
Αντί να ασχολείστε με το styling των μαγιό ασχοληθείτε με το δέρμα σας που θα είναι εκτεθειμένο όσο πουθενά αλλού και με τα μαλλιά σας που θα μπλέξουν ανεπανόρθωτα τα μποφόρ του Αιγαίου. Δώστε επίσης μεγάλη σημασία στο πεντικιούρ σας γιατί θα ξαναφορέσετε τα παπούτσια σας μόνο στα λιμάνια που θα "δένετε" τα βράδια και επιλέξτε όμορφες πετσέτες που θα χρειαστείτε για να μαυρίσετε στο sun deck (αν και λογικά παρέχονται από τον πλοιοκτήτη !).
 Επίσης μην ξεχάσετε να αντικαταστήσετε το ρολόι που φοράτε καθημερινά με  ένα ανδρικό,υπερβολικό, καταδυτικό ρολόι.                  

diaz - moore charlie's angels movie


 Εν ολίγοις,
don't just be yourself,
 become  the best you can be!


Καλό Σαββατοκύριακο!

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Pet Love

Υπάρχουν πολλών ειδών αγάπες.
 Κάποιοι απόλυτα δηλώνουν ότι money can't buy you love ενώ άλλοι,  - ανάμεσα τους κι εγώ -, πιστεύουν ότι  υπάρχει μια περίπτωση αγάπης, που μπορείς να αγοράσεις. Η συναλλαγή σου μάλιστα εγγυάται αγάπη  αθώα, ανιδιοτελή και εφ' όρου ζωής...


Ο Αιμήλιος ήρθε στα χέρια μας στη θέση του west highland σκύλου, που είχαμε παραγγείλει μετά από εντατική έρευνα...
-"Έγινε λάθος στην παραγγελία και μου έστειλαν έναν αρσενικό μαλτέζο, αντί για το σκύλο που παραγγείλατε", μου είπε στο τηλέφωνο η κτηνίατρος. Για κάτι τύπους σαν κι εμένα που δεν θεωρούν τίποτα τυχαίο και αφήνονται στις συγκυρίες του σύμπαντος,  η απάντηση ήταν αυθόρμητη και αμετάκλητη. - "Έρχομαι να πάρω τον σκύλο μου!".


Τέσσερα χρόνια μετά, θα ήθελα πολύ να μπορούσα να σας μεταδώσω την εμπειρία που λέγεται  Αιμήλιος, αλλά δυστυχώς μόνο σε εμένα εκδηλώνει συναισθήματα διακαούς πόθου, με αποτέλεσμα να είμαι η μόνη που τον ξέρω πραγματικά. Για όλους τους υπόλοιπους που πλαισιώνουν τη ζωή μας είναι ένα σνομπ, βλαμμένο, νευρωτικό και τελικά κωμικό  σκυλί. Κούκλος βέβαια,σε αυτό συμφωνούν όλοι και νευριάζουν ακόμη περισσότερο με την ανάρμοστη συμπεριφορά του...


Όλοι αυτοί όμως, δεν ξέρουν τι έχουμε περάσει οι δύο μας, ούτε έχουν ζήσει τις στιγμές μας. 
Που να φανταστούν ότι εμείς μιλάμε σε μια δική μας γλώσσα, ή ότι ένας σκύλος μπορεί να αναγνωρίζει ένα τραγούδι ως "τραγούδι μας" και να ηρεμεί...
Δεν ξέρουν ακόμη, ότι αυτός, ο μαλλιαρός τετράποδος πορτιέρης υποδέχτηκε ένα ένα τα παιδιά μου  στο νέο τους σπίτι, ενώ με το παρατσούκλι "νοσοκομήλιος" μου στάθηκε ξάγρυπνος όλα τα ανήσυχα βράδια στις  εγκυμοσύνες. Ούτε γνωρίζουν ότι μόλις μυρίστηκε και το δεύτερο μωρό έπιασε 24ωρη εργασία σεκιουριτά και δεν επέτρεπε σε κανέναν να πλησιάσει "αυτά" τα δύο πλάσματα, που προφανώς μύριζαν σαν εμένα...
 Κι ενώ γινόμασταν πολλοί στο σπίτι και στην ιεραρχία στοργής ήρθε τρίτος, αυτός εκεί. Καψούρα αιώνια, πάντα γύρω μου, πάντα μέσα στο πλάνο σε όλες τις φωτογραφίες, πάντα αναμονή στην πόρτα, πάντα στα πόδια μου για ύπνο. Χωρίς να παίρνει σχεδόν τίποτα, τάχτηκε  να μου δίνει πολλά... 


Σε αυτή τη μεγάλη μου αγάπη αφιερώνω την έρευνα που έκανα για ότι καλύτερο μπορεί να έχει στη ζωή του και του εύχομαι περαστικά γιατί μου αρρώστησε σοβαρά την προηγούμενη εβδομάδα και θορυβήθηκα. Κατάλαβα μάλλον πόσο λάθος είναι να παίρνεις for granted κάποιον που προσφέρει βουβά και ουσιαστικά ζει για σένα...
best for dogs
1. Για τις μεταφορές μας στην πόλη ή στο ταξίδι,η Gucci τσάντα που σχεδιάστηκε ειδικά για pets θα δώσει στυλ και στους δυό μας,
2. Στο αυτοκίνητο όμως, ενώ εσύ θέλεις να είσαι στην αγκαλιά μου και να βγάζεις τη μύτη σου έξω από το παράθυρο, θα σε δέσω στο ειδικό καθισματάκι για να είμαστε και οι δύο ασφαλείς,
3. H καλύτερη τροφή που υπάρχει στην αγορά για εσένα είναι Καναδικής προέλευσης, λέγεται Orijen και πήρε τον τίτλο PET FOOD OF THE YEAR για το 2010/11. Οι εξαιρετικές αυτές κροκέτες εγγυώνται  μακροζωία και θα τις προτιμήσουμε! www.championpetfoods.com ,πωλούνται σε ενημερωμένα pet shops και στην Ελλάδα. 
4. Για το μπάνιο σου υπάρχουν δεκάδες ειδικά σαμπουάν, αλλά εγώ θα προτιμήσω αυτό της KIEHL'S που εμπιστεύομαι ως εταιρία.$17 www.kiehls.com
5. Υπάρχει βέβαια και  η εξέλιξη στον τρόπο πλυσίματος σου, το αυτόματο πλυντήριο σκύλων που ανακάλυψα στο ανακαινισμένο κομμωτήριο/ κτηνιατρείο του Δρ Παντελή Χατζηνάκου. τηλ. 2310.306642. Ιδανικό για ράτσες μεγάλου μεγέθους!


6. Tα ωραιότερα polo μπλουζάκια βρίσκουμε εδώ και χρόνια στη συλλογή του Ralph Lauren, αλλά τέλεια pet σειρά με ρούχα, μπουρνούζια(!), λουριά και κρεβάτια έχει και η Juicy Couture.
7. Το πιο stylish κρεβάτι σκύλου που είδα ποτέ, είναι το βελούδινο της Sniffany & Co και το βρήκα στο pet corner του Ηondos Center Απολλώνια Πολιτεία,- που άλλωστε θεωρείται η πιο πλούσια pet boutique στη Θεσσαλονίκη-,
8. Ενώ το καλύτερο άρωμα ειδικό για το δέρμα σου και το τρίχωμα σου είναι το Oh my dog!


  9. Κι επειδή τίποτα από τα παραπάνω δεν μετράει αν δεν έχεις τρόπους, στην Αμερικάνικη αγορά (που τα pet gadgets ξεπερνούν σε πωλήσεις τα παιδικά παιχνίδια...) κυκλοφορεί το ειδικό σύστημα που θα με ειδοποιεί να σου ανοίξω την πόρτα χωρίς να την καταστρέψεις με τα νύχια σου...
10. Αλλά μια και αναφερθήκαμε σε νύχια, σας παρουσιάζω τα ειδικά βερνίκια νυχιών που έβγαλε η OPI για τις σκυλίτσες φίλες του Αιμήλιου!
 
Η λίστα με τα απίστευτα είδη που υπάρχουν για τα σκυλάκια μας είναι ατελείωτη. Κάτι όμως που έχει ενδιαφέρον και αξίζει να γνωρίζετε πέρα από το shopping, είναι η σημαντική προσφορά της οργάνωσης Greek Animal Welfare σε σκυλάκια και άλλα ζώα΄που ζουν στην Ελλάδα και δεν έχουν την τύχη των δικών μας κατοικίδιων...www.gawf.org.uk

H στενή επαφή με το σκύλο μου, μόνο χαρές γέμισε τη ζωή μου. Αλλά, μου έμαθε και κάτι ακόμη. 
Το θάρρος και η αυτοπεποίθησή του Αιμήλιου ήταν σε πολλές περιπτώσεις εκτός λογικής! Αυτό είχα ανάγκη να μιμηθώ σε πολλές καταστάσεις της δικής μου ζωής...
you are only the size you think you are!!!!
Thank you dog! 

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Art Talk

i love my cheap art collection!

Η Cheapart έκθεση έρχεται και πάλι στην πόλη ! 
Με αφορμή την πρόσκληση που μου έδωσε στο χέρι προχθές, ο art lover και coordinator αυτού του αγαπημένου happening, Λευτέρης Πλακίδας, θέλησα να (ξανά)προσέξω όλα τα δικά μου αποκτήματα τέχνης, που περιτριγυρίζουν τη ζωή μου !


Όλα κάτι σημαίνουν. Ο μικρός Ιόλας μέσα μου γοητεύτηκε στην κάθε περίπτωση και επένδυσε στην τέχνη. Όχι ακριβώς σε εκείνη που έχει μουσειακή αξία αλλά στην άλλη...
1.αυτή του δρόμου, του ξυπόλυτου ζωγράφου (όπως σχολιάζει γελώντας ο πατέρας μου!) που εκθέτει τη δουλειά του έξω από τα ξακουστά μουσεία της Μαδρίτης,
2. αυτή που ψαχούλεψα στα παζάρια στο νότιο Παρίσι και συμπληρωματικά, 
3.αυτή που δημιούργησε τρυφερά, κάθε ρομαντική φυσιογνωμία και προσπαθεί να την προβάλλει μέσω internet...


 Όμως, το πλησιέστερο  σενάριο σε όλες αυτές τις εμπειρίες συλλογής μικρών έργων τέχνης, ήταν για εμένα η Cheapart.
 Που αλλού μπορείς να αγοράσεις πίνακες και άλλα μικροαντικείμενα τέχνης με φιξ τιμή--->ότι πάρεις 80 ευρώ;;;;;;;;Που αλλού θα τρυπώσει ο άσημος (για την ώρα...)  καλλιτέχνης για να εκθέσει τη δουλειά του;;;;Αγαπώ πολύ την Cheapart γιατί απευθύνεται σε όλους και ουσιαστικά μας δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουμε τέχνη, προνόμιο που γενικότερα πληρώνεται πολύ, πολύ ακριβά. 
Cheapart Θεσσαλονίκης, Opening 7 Ιουνίου και διάρκεια έως 27 στο στρατόπεδο Κόδρα, καθημερινά 18.00 - 23.00. www.cheapart.gr
YOU SHOULD ALSO KNOW: την πρώτη βραδιά τα περισσότερα έργα εξαντλούνται, για να έχετε πολλές επιλογές, τη Δευτέρα 20.00 το βράδυ αξίζει να είστε εκεί...see you there!


Στην Αθήνα βέβαια, συμβαίνει σήμερα, άλλο απίθανο κι αγαπημένο. Το κινητό παζάρι Μeet Μarket  κλείνει τη σεζόν με το μεγαλύτερο event στην ιστορία του και ξεχειλίζει πρωτοπορία και πρωτοτυπία!



Η coordinator του  παζαριού Alison Damianou συγκεντρώνει για λογαριασμό μας κάθε free spirit δημιουργό και  στήνει πάγκους με  χειροποίητα ρούχα, αξεσουάρ, μουσικές και τρόφιμα που δεν θα βρούμε ποτέ στα μαζικά highstreet καταστήματα. Η ίδια κατασκευάζει απίθανα σκουλαρίκια και θα τα αναγνωρίσετε από τα σπιρτόκουτα που τα κρεμάει ανά ζευγάρι ! Προσωπικά νιώθω ότι με μια βόλτα στο Meet Μarket παίρνω  τη δόση της ημέρας που ξορκίζει την κακογουστιά !  
ΜΌΝΟ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΙΑΡΚΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ !
Απόψε το βράδυ λοιπόν, (Σάββατο 5 Ιουνίου από τις 19.00 έως τις 4.00), σκαλίξτε με μανία τους πάγκους του Μeet Μarket προς ανεύρεση μικρών θησαυρών. Πέρα από τα αντικείμενα,να ξέρετε, θα σας αρέσουν πολύ και τα μουτράκια των εκθετών και των επισκεπτών ;-)... Technopolis, αίθουσα Νίκος Γκάτσος, Πειραιώς 100, Γκάζι.  www.themeetmarket.gr


Επιπλέον μια που  καλοκαίριασε, θέλω να συμπεριλάβω στα χειροποίητα που αξίζουν, τα σανδάλια της Ράνιας στη Μύκονο (Scalini tel.22890.25601), αλλά και τα μαγιό που ζωγραφίζει στο χέρι η  Fedra Ioakim και σκοπεύει -πέρα από τις φίλες της που είναι όλες fans-, να τα διαθέσει σε μικρά και ιδιαίτερα μαγαζάκια στην Αθήνα αλλά και στα νησιά! (Contact Fedra, 6937.824078)

have a nice
artfull life!
 (η τέχνη μας κάνει να ξεχνιόμαστε = η τέχνη θα μας σώσει !)