Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

*BELIEVE...

Πολλά είχα να γράψω, πολλά να σχολιάσω, δυστυχώς λόγω δουλειάς, πέρασαν γεμάτες οι μέρες και να 'μαστε παραμονή Χριστουγέννων...
Η τριπλέτα των ευχών ακριβώς ίδια κάθε χρόνο:
 Υγεία, στιγμές ευτυχίας και τύχη.
Φέτος όμως, αφού περάσαμε -και περνάμε-, ένα είδος εθνικής κατάθλιψης, θα κολλήσω απαραιτήτως στο πακέτο των ευχών την αισιοδοξία και μία πίστη στα καλύτερα που θα έρθουν. Έχοντας αυτό στο νου μου και ψάχνοντας γύρω μου να βρω έναν καλό λόγo να πιστέψω και να αντέξω (!), έπεσα στη Βασιλέως Ηρακλείου πάνω στην κολόνα με αυτή την αφίσα

Για πρώτη φορά στη ζωή μου αισθάνθηκα τόση χαρά μπροστά σε μια αναρτημένη εκτύπωση. BΡΕΘΗΚΕ!
Υπάρχει και το "βρέθηκε" πέρα από το απαίσιο "χάθηκε" που τόσο μας πονάει...
Υπόσχομαι να θυμάμαι αυτή τη λέξη κάθε φορά που ξεχνιέμαι και χάνω την πίστη μου,
&
εύχομαι με αυτή την αίσθηση του "βρέθηκε" να είναι γεμάτες οι ζωές σας. 
Μη σταματήσετε να ελπίζετε,
διασκεδάστε και βρείτε λόγους να χαμογελάτε. Πολλούς :-)
    

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

*mothers to be...

Θέλεις να μείνεις έγκυος, θέλεις ένα μωρό. Τη στιγμή που μαθαίνεις ότι το αποτέλεσμα του τεστ εγκυμοσύνης είναι θετικό, αισθάνεσαι ένα κοκτέιλ συναισθημάτων, σαν να αρχίζει τότε η ζωή σου, σαν να ξεκινάς το ταξίδι να ανακαλύψεις την Αμερική, πολύ πριν τον Κολόμβο...Τρομάρα σου, άλλα έτσι νιώθεις :-)
Μπορείς λοιπόν, αφού μπήκες στη διαδικασία δημιουργίας ζωής μέσα σου, να ξεχάσεις όλα όσα ήξερες για το στιλ και την ομορφιά και να απολαύσεις τη μοναδική αυτή  περίοδο αφήνοντας τη φύση να κάνει τη δουλειά της. 'Η βάζοντας απλώς ένα χεράκι κι εσύ, τρώγοντας ασύστολα για δύο, όπως λέει κι ο λαός...   
   Δικαίωμα σου αναφαίρετο και όποιος τολμήσει να σε κατηγορήσει είναι γάιδαρος, θέλει κρέμασμα σε κεντρική πλατεία, ή κάψιμο στην πυρά.
Αν όμως sweetheart, η dream εικόνα  που έχεις στο μυαλό σου με εσένα έγκυο θυμίζει κάτι τέτοιο,
ή κάτι τέτοιο,

Eva Herzigova Vanity Fair 2007

...ας το συζητήσουμε λίγο και μαζί, να ξέρουμε που βαδίζουμε...
Κατ'αρχήν, μπορεί να νιώθεις ότι φούσκωσες και άλλαξες από την πρώτη εβδομάδα αλλά στην πραγματικότητα, τα ρούχα σου θα χρειαστούν προσαρμογές όταν μπεις στον τέταρτο μήνα. Μην τρέξεις λοιπόν να αγοράσεις τζιν  φόρμες με στηθούρι, ακόμη...
Το πρώτο τρίμηνο, που φημίζεται εξάλλου για το πόσο "ήρεμες" μας κρατά, ΔΕΝ ενδείκνυται για στιλιστικές ανησυχίες...Οι εντολές προς τον αρσενικό που σε έφερε σε αυτή την κατάσταση, δείχνουν την καταπληκτική ψυχολογία μας του πρώτου τριμήνου, τότε που ο οργανισμός προσπαθεί να αποδεχτεί το ξένο σώμα...


"-μπορείς να μην φοράς αυτό το κατσαριδοκτόνο για κολόνια;" (φοράει το after shave που εσύ του διάλεξες πέρυσι)
"-μπορείς να αλλάξεις αυτή την αηδία κανάλι;" (βλέπει grey's anatomy που εσύ του ζήτησες να σου κατεβάσει πριν λίγους μήνες)
"-μπορείς να μην  μπερδεύεις τα φαγητά; ανακατεύομαι..." (έριξε μερικά all bran στο γάλα του)


Mετά την πάροδο αυτής της προσαρμοστικής περιόδου, μπορείς να αρχίσεις ανενόχλητη και με την ευχή του γιατρού σου, να οργανώνεσαι. 


PREGNANCY STARTER KIT:  
-To πρώτο απαραίτητο κομμάτι της νέας ντουλάπας είναι ένα ειδικό τζιν. Εγώ είχα πάρει το δικό μου από το gap και μου χάρισαν ένα ακόμη benetton. Σήμερα, maternity σειρά με ωραία τζιν βρίσκεις επίσης στο zara, στο H&M και στο TOPSHOP. Από τις designers συλλογές ξεχωρίζω τα Citizens of Humanity.
kelly bootcut stretch jeans $180 www.citizensofhumanity.com

   Όταν αγοράζεις ένα τέτοιο τζιν προσέχεις κυρίως να σε αδυνατίζει στο κάτω μέρος, γιατί το σημείο της κοιλιάς και των γοφών θα είναι ούτως ή άλλως, καλυμμένο με μακρύ τοπ. Τα πόδια σου όμως, πρέπει να δείχνουν -όσο γίνεται-, λεπτά και μακριά.
-Η δεύτερη απαραίτητη αγορά είναι 2 νέα σουτιέν. Προσωπικά, προτίμησα τα σουτιέν που χρησιμεύουν και στο θηλασμό. Ένα λευκό και ένα μαύρο, μαλακά, all cotton με το ειδικό κλιπ που ανοίγει για να ταΐσεις - ανά τρίωρο !- το μωράκι σου.
-Τρίτο must have, 4 ειδικά καλσόν εγκυμοσύνης. Δύο με τουλάχιστον 60den, ένα 40den και ένα 15den για να μην νιώσεις ότι κάτι σου λείπει, όταν έχεις όρεξη να ντυθείς για βραδινή έξοδο, ή για mama-sutra προκλήσεις...;-) 


PREGNANCY STYLE TIPS:
Ότι κάνουμε σχετικά με την εμφάνιση μας, θα το κάνουμε μεταξύ 4ου και 7ου μήνα. Το πριν σας το περιέγραψα, το μετά δεν περιγράφεται εύκολα...
Stella McCartney just before becoming a mom...

 ...μπορεί να φουσκώσετε υπερβολικά, μπορεί να χρειαστεί να παραμείνετε στο κρεβάτι, μπορεί να μην έχετε πλέον διάθεση για mother to be styling και η προετοιμασία να επικεντρώνεται στα baby essentials.
Kατά τον πέμπτο όμως μήνα, όλα είναι super cute και η αυτοπεποίθηση της εγκύου στα κόκκινα. Τότε μπορείς να δείξεις τη δύναμη σου, να φωτογραφηθείς γυμνή, να γίνεις εξώφυλλο στο vanity fair, ή wallpaper στο laptop του καλού σου...

η θρυλική φωτογράφηση της Moore το 1991που άνοιξε το δρόμο σε όλες τις υπόλοιπες...

Τότε μπορείς να ξαλλάζεις τολμηρά αξεσουάρ, να φοράς ότι θα φορούσες και non pregnant και να έχεις bitchy sexy ύφος, αντί για εκείνο το ταπεινό, συγκινημένο που είχαν οι μαμάδες μας στις ανάλογες φωτογραφίες τους...


Μπορεί να είστε winter mother to be, ή summer mother to be. Νομίζω πως είναι ελαφρώς καλύτερη η καλυμμένη εικόνα μιας εγκύου το χειμώνα...δείτε τη Naomi Watts στις δύο εκδοχές ,
summer Naomi..

winter Naomi...


Άσχετα με την εποχή του χρόνου που θα σας βρει έγκυο, να θυμάστε θα σας βολέψουν μαλακά ελαστικά all season  ρούχα, όπως είναι τα κολάν και τα tees. Στις μπλούζες δώστε σημασία στα μανίκια. Απορρίψτε τις νυχτερίδες και τα μανίκια καμπάνες, αν δεν θέλετε να δείχνετε τριπλάσιες...(το διπλάσιες δεν πειράζει !). Πρέπει να γνωρίζετε ότι το σώμα σας χρειάζεται χρόνο να επανέλθει στα φυσιολογικά του...Οπότε ότι αγοράσετε τώρα, θα φορεθεί τουλάχιστον για ένα ακόμη τρίμηνο μετά τη γέννα. Εγώ θυμάμαι, δεν άντεχα να με ακουμπάνε σταθερά υφάσματα και φερμουάρ για 6 μήνες μετά...Στα πρώτα γενέθλια όμως των παιδιών μου, είχα ξαναβρεί τον παλιό μου εαυτό, εσωτερικά και εξωτερικά :-)



Μια άλλη ένσταση που έχω, αφορά τα αμπίρ κοψίματα. Αν δεν ξέρετε ποια πατρόν είναι τα αμπίρ, είναι αυτά στα οποία μια οριζόντια ραφή χωρίζει το στήθος από τον υπόλοιπο κορμό. Υπάρχει λοιπόν η λανθασμένη αντίληψη, ότι τα αμπίρ είναι ιδανικά για τις έγκυες. Κάθε φορά όμως που δοκίμαζα τέτοια κοψίματα όταν ήμουν έγκυος, αισθανόμουν χοντρή και ανεπίκαιρη. Τα ριχτά, άλλα σχετικά στενά ρούχα, χωρίς ραφές, κολακεύουν πολύ περισσότερο. Δείτε τι εννοώ συγκρίνοντας τα παρακάτω top από το www.asos.com:

right
wrong
 Τέλος, αν πρέπει να παραστείτε  σε επίσημη εκδήλωση ενώ είστε έγκυος, προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια μοντέρνα,δυναμική εμφάνιση. Καλύτερα δηλαδή θα δείξει οτιδήποτε σε μαύρο ζέρσεϊ,  από όλα τα ρομαντικά λεπτά υφάσματα σε παστέλ. Μπορεί το διάστημα της εγκυμοσύνης να αισθάνεστε ευαίσθητη και ρομαντική όσο ποτέ. Κρατήστε για τον εαυτό σας αυτή την αίσθηση επιλέγοντας  sophisticated outfits όπως ξέρουν ότι φοράτε πάντα !





stylish

not really you...


AND SOME INSPIRATION...

Η A-List Hollywood stylist, Rachel Zoe ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες στους followers της την εγκυμοσύνη της. Θα σε παρακολουθούμε να μαθαίνουμε, Ζοe!
...and a book
Το βιβλίο "What to expect when you are expecting" (www.whattoexpect.com), θα βρεθεί στα χέρια σας την πρώτη εβδομάδα της κύησης. Λογικά κάποια φίλη, ή η αδερφή σας θα σας το χαρίσει αμέσως. Αν θέλετε κάτι πιο special, κυκλοφόρησε πρόσφατα η βίβλος της εγκυμοσύνης της trend reporter του NBC Αmy Tara Koch, με σκίτσα της Nicole Miller και της Diane Von Furstenberg! Ναι,ναι μας αρέσει πολύ !
...and a wish
Eύχομαι να απολαύσετε όσο τίποτα τη μοναδική αυτή διαδρομή, να είναι όλα εύκολα και τελικά,να κρατήσετε αγκαλιά το υγιέστατο μωράκι σας(= τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής σας, που θα έχει τώρα τα μάτια σας και αργότερα το στιλ σας! 
Πολλά φιλιά, Καλή Εβδομάδα