Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Mile in these shoes

Με τον όρο black ankle boots, μη φανταστείτε ότι εννοώ τίποτα πολύπλοκο. Αναφέρομαι στα μαύρα all day μποτάκια.
Αυτό το χειμώνα θα τα διαλέξω με τους εξής όρους:


1. Όταν τα βλέπεις θα πρέπει να φωνάζουν από μακριά, γυναικεία παπούτσια. Με άλλα λόγια αν υπήρχαν σε ανδρικό μεγεθολόγιο, δεν θα μπορούσαν να φορεθούν από άνδρα ! Μπορεί να μην το έχετε προσέξει, αλλά πολλά παπούτσια μας μοιάζουν με ανδρικά. Για τον λόγο αυτό βέβαια μας αρέσουν. Για τη μαγκιά και τον cool αέρα που δίνουν. Ανάλογα με την τρέχουσα διάθεση σας θα έλεγα να επιλέξετε το στυλ των παπουτσιών σας. Στην περίπτωση μου π.χ. που σήμερα αισθάνομαι τις αποθήκες με τα αποθέματα μαγκιάς full, το mood με οδηγεί σε πιο μαλακές φόρμες στα παπούτσια. Θα αφήσω λοιπόν τις biker boots σε όλα τα "editor's picks" των αγαπημένων σας περιοδικών και θα αναζητήσω θηλυκά μποτάκια.( Aν εσείς παρόλα αυτά νιώθετε super φορώντας biker boots, φέτος μην παραλήψετε να δείτε αυτές των Jimmy Choo (www.jimmychoo.com) και τις πολυφορεμένες από celebrities Fiorentini+ Baker 
(www.fiorentini-baker.com) .


2. Θα πρέπει έπειτα να  είναι άνετα.
- Γίνεται όμως να έχουν τακούνι και να είναι άνετα; 
- Κοιτάξτε, δεν θα είναι και ugg, αλλά κάποια μοντέλα έχουν έξυπνο σχεδιασμό και καλή ποιότητα, μπορούν λοιπόν να θεωρηθούν άνετα.


3. Ακόμη, καλό είναι να φέρουν κάποια υπογραφή. Αγοράζω σχεδόν τα πάντα από hi street καταστήματα, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα ακόμη να βρω τα καθημερινά μου παπούτσια στις φθηνές συλλογές τους. Τα παπούτσια που φοράμε συχνότερα αξίζει να πληρωθούν και όχι το αντίθετο, όπως συνήθως συμβαίνει.


4. Last but not least, θα πρέπει να έχουν καλή τιμή. Ξοδεύω με μεγάλη σύνεση  τα χρήματα μου και χαίρομαι πλέον μόνο τις αγορές που είναι value for money. 

Ιδού τι υπάρχει στην αγορά  ( που πληρεί σε μεγάλο ποσοστό τις παραπάνω προϋποθέσεις ) :
τακούνι 7 cm - τιμή 130 ευρώ περίπου -καταστήματα Nine West www.ninewest.gr


τακούνι 10 cm από τα οποία 2,5cm κρυμένα στην πλατφόρμα - τιμή 350 ευρώ περίπου -  Αsh boutique στη Γλυφάδα & σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα www.ashitalia.com
6,5 cm - 320 ευρώ - Marc by Marc Jacobs -Galleria di scarpe,Thessaloniki
τακούνι 7,5cm - τιμή 520 ευρώ περίπου - Μulberry www.selfridges.com
τακούνι 10,50cm - τιμή 595 ευρώ Mulberry -www.mulberry.com

τακούνι 10cm - τιμή 300 ευρώ περίπου See by Chloe www.selfridges.com
τακούνι 10cm - τιμή 285 ευρώ See by Chloe www.luisaviaroma.com
τακούνι 6,5cm -τιμή 90 ευρώ περίπου - Calvin Klein www.bloomingdales.com

τακούνι 6,5cm και γύρισμα με εσωτερική γούνα-τιμή 200 ευρώ περίπου- Juicy Couture Boutiques www.juicycouture.com
τακούνι 1/2 κρυμμένο 7cm - τιμή 350 ευρώ περίπου- Stuart Weitzman boutique μέσα στο Golden Hall

τακούνι 9cm - τιμή 495 ευρώ περίπου Tod's boutiques σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, www.tods.com


τακούνι 9cm - τιμή 500 ευρώ περίπου Lanvin www.selfridges.com


τακούνι 10cm, καμβάς & σουέντ 286 ευρώ D&G pre-order/ available September 30 www.luisaviaroma.com


Και τέλος το πιο σέξυ μποτάκι της σεζόν :
τακούνι 4,5cm - τιμή 450 ευρώ Penelope Chilvers www.my-wardrobe.com
Just Joking :-)
ελπίζω να σας άρεσε το shoe window shopping :-)

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

What About Mary

Η χθεσινή Τετάρτη έκλεισε με εμένα να επιστρέφω στο σπίτι στις 12,  κρατώντας μια εμπριμέ luxury σακούλα.


Η χάρτινη αυτή σακούλα  μπήκε χθες στα σπίτια δεκάδων άλλων γυναικών της πόλης, κουβαλώντας εκτός από smart take away gifts και έναν συνειρμό που οδηγεί σε μια hi fashion εμπειρία. 
Το σωματείο γυναικών Καλλιπάτειρα και η stylist Άννα Καψάλη (stylefaxboutique.com) μας "προσκάλεσαν" σε defile, μιας σχεδιάστριας που αγαπούν τρελά οι trend setters του σήμερα (boutique owners, buyers, editors, celebrities etc etc...) . To όνομα αυτής, Μary Katrantzou. Αν ρωτήσετε τη μαμά σας θα μάθετε ότι, όταν αυτή ήταν στην ηλικία σας, ψώνιζε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τα ενημερωμένα πολυκαταστήματα αθλητικών ειδών, Κατράνζος Σπορ. Η εγγονή λοιπόν του - προχωρημένου για την εποχή του - επιχειρηματία επιβεβαιώνει τη γονιδιακή κληρονομιά δημιουργώντας συλλογές που την καταξίωσαν αυτομάτως. Με δεδομένη την "κουρασμένη" εποχή που διανύουμε, αυτό που κατάφερε η - υπερβολικά συμπαθητική - Μαίρη Κατράνζου, δεν είναι τίποτα άλλο από ευδιάκριτα μεγάλο ταλέντο που ---->βρέθηκε στο κατάλληλο "έδαφος"-----> δούλεψε σοβαρά, θέτοντας hi standards και νομοτελειακά -----> άνθισε !
 Η υποδοχή χθες στο hometown της σχεδιάστριας ήταν super stylish. Μπαίνοντας στο lounge, πριν την αίθουσα του fashion show βρισκόσουν μπροστά σε δείγματα από συλλογές της, μπορούσες να θαυμάσεις τη λεπτομέρεια των φορεμάτων της, μπορούσες ακόμη και να τα αγγίξεις. Πολύ προσιτά, αν και μοναδικά σκέφτηκα. Διάφορα τα σχόλια από πολλές φίλες μου που συνάντησα στις ομορφιές τους, μετά το καλοκαίρ ι:
-" Στο net a porter είδα ένα φόρεμα της να πουλιέται 10.000 ευρώ!"
-"Είναι μόνο ένα χρόνο μεγαλύτερη μου στην ηλικία! Πως τα έκανε όλα αυτά!!"( friend aged 24 )
-"Είδες πόσες φοράνε φορέματα της; Ξεπούλησε ήδη η Καψάλη!"( παρεπιπτώντως, η ίδια η Άννα Καψάλη φόρεσε χθες ως συν-οικοδέσποινα  ένα τέλειο  60's inspired μακρυμάνικο Katrantzou )  
- "Έχω έγκυρη πληροφορία ότι ο Louboutin σχεδίασε τα ankle boots που θα δούμε στην επίδειξη ,τα οποία όμως δεν θα πωλούνται ! (φίλος που βοήθησε backstage )
-"Eμένα μου αρέσει εκείνο που έχει πάνω του το τεράστειο κόσμημα!"


Και σε εμένα αυτό αρέσει baby, γιατί όπως διευκρίνησε και η ίδια η Μary Katrantzou στη live συνέντευξη που έδωσε στην Editor in Chief του περιοδικού Hello ( glamorous ! ) Γωγώ Αυγερινοπούλου, σχεδιάζει πάνω στα υφάσματα της όλα όσα ποθούμε, άλλα λόγω μεγέθους, ή κόστους δεν μπορούμε να αποκτήσουμε !


Η αίσθηση που έχεις όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με ένα φόρεμα που υπογράφει η Mary Katrantzou είναι πάντα η ίδια. Το αναγνωρίζεις τόσο απόλυτα, όπως κάποτε αναγνωρίζαμε τα εμπριμέ του Versace, όταν αυτός ήταν ακόμη στη ζωή και αποθεωμένος...
 Αν προσπαθούσα να ξεχωρίσω ένα φόρεμα, ως το καλύτερο που περπάτησε χθες μπροστά μου, υπακούοντας τη δυναμική σκηνογραφία και τη σύγρονη μουσική που του συνδύασαν, θα επέλεγα αυτό:


To θέλω για τη ντουλάπα μου, για την κόρη μου 30 χρόνια μετά, για το σαλόνι μου ως piece of art ! 
-Miss Katrantzou,
 Thank you for the experience !

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Μετά από ένα cool καλοκαίρι, τι θέλουμε ;
Θέλουμε να δούμε τι γίνεται εκεί έξω. Θέλουμε να ρίξουμε μια ματιά στα defile για καμιά ιδέα, αλλά και να τριγυρίσουμε για κανένα μισάωρο μέσα στα μαγαζιά του copymaniac zara για να καταλάβουμε με τη μία, τι πρότειναν για εμάς όλοι οι hot designers. Θέλουμε  - λογικά -, ανανέωση και προσαρμογή.
Μόλις χθες, ένα δικό μου κενό απόγευμα Παρασκευής γέμισε με βόλτα στην αγορά και όρεξη για χειμερινά. Ρούχα,παπούτσια και καλλυντικά. 


Αν ήδη ενημερωθήκατε για τις τάσεις της σεζόν θα είδατε, τα tuxedos που εκτόπισαν τις βραδινές τουαλέτες, τις μίντι φούστες, τα χρωματιστά φιδίσια δέρματα, τα πουλόβερ με στρογγυλή λαιμόκοψη και φυσικά τα 60's -70's παλτό και παπούτσια. 
Για να ξεκινήσουμε από κάπου, παρατήρησα ότι τα "καινούρια" χρώματα, μουσταρδί, κανελί, σκούρο βερυκοκί, πετρόλ και καφέ κρέμονται ήδη, στα περισσότερα ενημερωμένα καταστήματα. Περίφημα  θα πω, μου αρέσουν. Πως φοριούνται όμως; Aνοίγεις μια ωραία πρωία τη ντουλάπα σου και φοράς :  πορτοκαλί παντελόνι με μοβ πουκάμισο, σμαραγδί πουλόβερ και στην εξώπορτα ρίχνεις στους ώμους και ένα παλτό στο χρώμα της μουστάρδας;


 To αισθάνεστε εφικτό; Θα έχετε όρεξη, ένα αναμενόμενα υγρό πρωινό του φθινοπώρου να ντυθείτε a la Gucci, σαν τη photo αριστερά ; Προσωπικά νιώθω ότι θα θελήσω το μαύρο παντελόνι ιππασίας, το μαύρο δερμάτινο μπουφάν μου και τις μαύρες πλατφόρμες μπότες μου. Θα το "ρίξω" πάνω μου το νέο χρωματάκι, αλλά υποψιάζομαι ότι αυτό θα έχει τη μορφή τσάντας, κασκόλ, ίσως και ζακέτας . Μέχρι εκεί. Αλλιώς, θα πρέπει να αγοράσω δεκάδες πράγματα, να κάνω self styling ολημερίς, για να μοιάσω μάλλον σε συνοδό Ρώσου μεγιστάνα. Μα εγώ δεν εννοούσα αυτό όταν μίλησα για ανανέωση...
Προσοχή λοιπόν, τώρα που θα μπείτε ορεξάτες στα μαγαζιά, μαυρισμένες / γυαλισμένες , μην τρέξετε προς το ταμείο με όλα τα περίεργα που θα βρείτε μπροστά σας. Τώρα, που το δέρμα σας έχει αυτή την τέλεια φυσική μπρονζέ απόχρωση, όλα ωραία δείχνουν. Ακόμη και το μουσταρδί σας ταιριάζει και θα το αρπάξετε γιατί θα σκεφτείτε, "κάνει καινούριο". Το Νοέμβρη όμως θα είναι χάλια. Sad but true...


chloe -  www.mytheresa.com
Τα παπούτσια, μεγάλη ιστορία επίσης. Η μέχρι στγμής έρευνα μου, μου έδειξε ότι πάλι μαύρα booties θα φορέσω περισσότερο από κάθε άλλο παπούτσι, άρα αυτά αξίζει να πληρωθούν. Θα σας δείξω σύντομα λίστα με τα ομορφότερα μαύρα μποτάκια που βρήκα στις συλλογές του χειμώνα 2011-12.
Στα καλλυντικά τώρα, προβλέπω ότι το προϊόν δυναμίτης της Lancome Visionnaire θα καθίσει στα ράφια όλων μας! Πρόκειται για έναν θαυματουργό ορό και έχω να σας πω ότι έχει προκαλέσει φοβερά καλές εντυπώσεις, στις τυχερές που ήδη το δοκίμασαν.( Οι λίστες αναμονής στα καταστήματα καλλυντικών στο Λονδίνο είναι ήδη τεράστιες! Η σύζυγος του Prince William, Kate και η αδερφή της Pippa το χρησιμοποιούν ήδη, φανταστείτε τι παθαίνουν οι Αγγλίδες γνωρίζοντας το :- )

 Γνωρίζοντας το Visionnaire, μάλλον θα σας πω ότι εδώ κάτω στη Μεσόγειο, τα οφέλη της χρήσης του θα φανούν, ακόμη πιο ξεκάθαρα. Από τα στόματα όλων των δερματολόγων που θεωρώ κορυφαίους, άκουγα πάντα ότι η ρετινόλη είναι αυτή που κάνει "δουλειά". Δεν ενδείκνυται  όμως, ούτε για όλες τις επιδερμίδες, ούτε θεωρείται εύχρηστη. Έρχεται λοιπόν η Lancome με κάτι ανώτερο. Αυτό που θα εισχωρήσει πιο βαθιά και θα διορθώσει ατέλειες, χωρίς να ερεθίσει και χωρίς να μας στερήσει -εντελώς-, τον ήλιο που αγαπάμε. Eπιπλέον, η υφή θα είναι εκείνη η γνωστή πολυτελής που έχουν οι γαλλικές κρέμες. Ρώτησα και τις τιμές να προετοιμαζόμαστε. Το miracle serum των 30ml κοστίζει 82 ευρώ και των 50ml, 105 ευρώ. Με τη λογική ότι στην αλλαγή της σεζόν θα αγοράσουμε μια κρέμα ομορφιάς, και καλή, pas mal, ne c'est pas? ;-)
( for more Lancome updates become a facebook fan, el-gr.facebook.com/LancomeGreece )




Kαλό come back,
Kαλό φθινόπωρο !

*Αναμφίβολα μετά από δοκιμές δεκάδων δειγμάτων, είμαι λάτρης των προϊόντων ομορφιάς και έμαθα να ξεχωρίζω το αξιόλογο ! Ωστόσο, οι απόψεις του παραπάνω post τοποθετούνται χρονικά την περίοδο που γράφτηκε. Για σύγχρονες τάσεις σχετικά με καλλυντικά προϊόντα περιηγηθείτε στις σελίδες του eshop μου www.hautenature.net.
 Εκεί, η βιολόγος αδερφή μου Ειρήνη Πασχαλέρη, επιλέγει καλλυντικά με όρο να μην περιέχουν χημικά στη σύστασή τους. SEE YOU ALL THERE !