Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αν... Παπακαλιάτης

Αν μου άρεσε; Πολύ. Γιατί; Γιατί όταν βγήκαμε από την αίθουσα, το παραδεχτήκαμε όλες : κάτι νοιώσαμε (ναι, δεν πήραμε αγόρια στον Παπακαλιάτη... ).

Κοροϊδεύαμε στην έξοδο και "πετούσαμε" διάφορα "Αν" η μία στην άλλη, "Αν" δεν πήγαινες στην τουαλέτα μετά το έργο, η ζωή σου θα είχε πάρει τώρα άλλη τροπή", "Αν" είχες παρκάρει στο άλλο parking, μπορεί να σε περίμενε ο θεός έρωτας" και άλλα τέτοια...


Όταν όμως έμεινα μόνη να βαδίζω προς το σπίτι, η ανεβασμένη διάθεση έδωσε θέση σε μια περίεργη αγωνία και ένα πολύπλοκο συναίσθημα. Τα "Αν" που μου ερχόταν τώρα στο μυαλό άρχισαν να γίνονται πιο στενάχωρα, κάτι σε δράμα μπερδεμένο με ερωτηματικά του τύπου, "Αν τώρα μου συμβεί κάτι, οι άνθρωποι μου θα ζήσουν το, "Αν δεν είχε ανοίξει τα email της, δεν θα είχε δει την πρόσκληση για την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Παπακαλιάτη..."

Ένα τρίτο συναισθηματικό κύμα που ακολούθησε, με ήθελε πεσμένη στο πάτωμα να φιλάω τον νυσταγμένο Μαλτέζο και σκύλο του σπιτιού, σαν να μην υπάρχει αύριο...Τελικά, αποφάσισα ότι είχα ανάγκη να κοιμηθώ μεταφέροντας στο κρεβάτι μου τα παιδιά μου.Για να χαϊδεύω τα κεφαλάκια τους, ακούγοντας και ξανακούγοντας μέσα μου τις φωνές της Εlla Fitzgerald και Δήμητρας Γαλάνη που μεταξύ άλλων, "έντυσαν" μουσικά το δημιούργημα του Χριστόφορου. Αυτό σου προκαλεί η ταινία. Ενώ παρουσιάζει ωμά τη μοναξιά, τη λύπη και την απώλεια ως μέρη της ζωής, σου δίνει και μια κρυφή ελπίδα, ότι σε άλλους χρόνους, σου αναλογεί ευτυχία. Εν ολίγοις, αν οι καλές στιγμές που σου αναλογούν εντοπίζονται στο σήμερα, ζήσε τις συνειδητοποιημένα.  Αν περνάς δύσκολα, υπομονή...


Το σενάριο θα σας θυμίσει το "Sliding Doors" με την Paltrow και μια ατυχής σκηνή, θα φέρει ίσως στο νου σας το πιο πρόσφατο "Οne day", με την  Anne Hathaway. Θα σας συγκινήσει, γιατί φέρνει αυτούσιο στο σήμερα το cult "γραφικό" ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου, Αντωνάκη και Ελενίτσα (ναι Αντωνάκη μου...).Θα σας δείξει επίσης κατάμουτρα, όλα όσα προσπαθείτε να ξεπεράσετε καθημερινά και την άμυνα που ενεργοποιείτε κάθε πρωί για να σας βγάλει, κυριολεκτικά ζωντανούς, από την κρίση. Όλα θίγονται εύστοχα, η σημερινή μας κατάντια και τεράστια δυσκολία, τα ματ και τα ενεχυροδανειστήρια, αλλά και το alzheimer's disease, ακόμη και η αποδοχή των ομοφυλοφιλοφυλικών σχέσεων.

Μέσα στην αίθουσα του Village, o ίδιος ο Παπακαλιάτης παρέα με την "απαλή" συμπρωταγωνίστρια του Μαρίνα Καλογήρου, κάθισαν ανάμεσα μας.
 Πριν την έναρξη, χαιρέτησε και ευχαρίστησε όλους όσοι τον βοήθησαν στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο (σενάριο-σκηνοθεσία και υποψιάζομαι επίσης, την ανάμειξη του στη δουλειά του Θεσσαλονικιού συνθέτη Χριστίδη, στον οποίο ανήκει η υπέροχη μουσική  :-) .
Πρόσεξα ότι μιλώντας live, χρησιμοποιούσε έντονα τα χέρια του, ως μέσο έκφρασης. Aκριβώς σαν να υποδύεται έναν από τους ρόλους του. Ζεστός, λίγο ψεύτικος, λίγο ντροπαλός, λίγο too good to be true !
Αγαπητέ, αισθαντικέ Χριστόφορε,Το blog sta palia mou loubout "Aν", σας εύχεται πολλά πολλά εισιτήρια, συμμετοχή -γιατί όχι- σε διεθνή φεστιβάλ και μια προσωπική πορεία με "Αν" καλότυχα...

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Τα καλύτερα προϊόντα μαλλιών

Mαλλιά και πάλι στο προσκήνιο, καθώς 1 και 1/2 μήνα πριν τα Χριστούγεννα, θυμάμαι κάθε χρόνο να ψάξω τις νέες θεραπείες...για να εμφανιστώ λαμπερή στο πιο σπουδαίο γκαλά: 

μπροστά στο στολισμένο δέντρο,πουλόβερ Rudolp ελαφάκι και μπότες ugg, με τις αγάπες μου, δίποδες και τετράποδες, αγκαλιά :-)

Πάμε στα μαλλιά. Από αφυδάτωση πως πάτε;; καλή η summer surfer απόχρωση που έμεινε από το καλοκαίρι, αλλά ο χειμώνας κρύβει τους υπέροχα μαυρισμένους ώμους μας. Άρα, μας είναι απαραίτητο ένα κούρεμα για να δώσει στιλ, τώρα που θα μας κουκουλώσουν τα ρούχα. Ένα μελετημένο haircut είναι must και βεβαίως το εύκολο...η δυσκολία βρίσκεται στην αναδόμηση. Mε στόχο, μαλλιά ζηλευτά σε 40 ημέρες !


Το botox μαλλιών μπορεί να το έχετε ξανακούσει. Αν πίσω από αυτή η θεραπεία κρύβεται η L'oreal και το αποτέλεσμα που βλέπουμε στη photo στα μαλλιά της Cheryl Cole, ήρθε και η ώρα να το εμπιστευτούμε...
L'oreal Professional Fiberceutic
Θα υπολογίσετε περίπου 25 ευρώ ανά εφαρμογή σε συνεργαζόμενο κομμωτήριο, τόσο τουλάχιστον κοστίζει εκεί όπου το δοκίμασα εγώ, στα κομμωτήρια Finesse, Π.Πατρών Γερμανού 27, στη Θεσσαλονίκη.

Πριν από κάθε (κακιά) βαφή που κάνουμε στα μαλλιά μας, (ναι, πάντα είναι κακιά η βαφή), είναι σοφό να τα βομβαρδίσουμε με θρεπτικά προϊόντα. Δύο είναι για εμένα, όπλα πραγματικά. Πρώτον, το κλασσικό, πρωτεϊνικό σπρέι  Cat της REDKEN, που χρησιμοποιείται ανάμεσα από το σαμπουάν και τη μάσκα για να χτίσει την τρίχα, κάτι που πραγματικά κάνει.

(read more http://www.redken.gr/category.php?id=14)


Δεύτερο ιδιαίτερο προϊόν, η σχετικά νέα Moroccanoil Restorative Mask (41.90 ευρώ), από τη διακεκριμένη σειρά Μorroccanoil.(http://www.moroccan-oil.gr ). 

Εννοείται ότι για "να μας" προσφέρουμε θεραπείες και προϊόντα σαν τα παραπάνω, έχουμε προηγουμένως αντιμετωπίσει σοβαρά "θέματα" όπως την πιτυρίδα και την έντονη τριχόπτωση -μακριά από εδώ...-.
Για την πιτυρίδα, εάν έχετε βαρεθεί τα βαριά και βαρετά σαμπουάν, έχουμε, από τον Οκτώβρη που μόλις πέρασε, ένα ολοκαίνουριο "δραστικό δίδυμο" από τους χημικούς της Αμερικάνικης cult εταιρείας, Kieh's (http://www.facebook.com/kiehlsingreece?fref=ts)
Χρησιμοποιούμε αρχικά το Deep Micro Exfoliating Scalp Treatment (21.50 ευρώ), για να απομακρύνουμε τις νιφάδες και να προετοιμάσουμε το δέρμα της κεφαλής
 ... και συνεχίζουμε με το ο Scalp Purifying Pyrithione Zinc Dandruff Shampoo (17.00 ευρώ), για να καθαρίσουμε απαλά δέρμα και μαλλιά και να προλάβουμε την επανεμφάνιση των συμπτωμάτων της πιτυρίδας. 
Δυστυχώς τα Kiehl's δεν πωλούνται ακόμη σε όλη την Ελλάδα, ευτυχώς, διατίθενται τουλάχιστον στα Hondos Center (Κολωνάκι-Γλυφάδα- Μύκονος www.hondoscenter.gr) και στο κεντρικό attica στο Σύνταγμα (http://www.atticadps.gr/home.php)

Για την τριχόπτωση τώρα, ενδεδειγμένο είναι να συμβουλευτείτε διατροφολόγο. Η διαιτολόγος αδερφή μου μου σύστησε να κάνω εξετάσεις αίματος σε ειδικά μέταλλα (και άλλα που με αποτελούν !), ώστε να έχει εικόνα των πιθανών ελλείψεων από τον οργανισμό μου. Τα αποτελέσματα ήταν τέτοια, ώστε να απαιτείται συμπλήρωμα. Οι super βιταμίνες που μου σύστησε λέγονται Viviscal ( http://www.viviscal.co.uk/ ) και μετά από ένα μήνα χρήσης παρατηρώ μια γενικότερη ενδυνάμωση, θα πρέπει όμως να περιμένω εμφανέστερα αποτελέσματα μετά από 6 μήνες. Let's see...


Ανάλογα με τη δική σας περίπτωση φροντίστε να πάρετε το ιδανικό σκεύασμα,που σίγουρα δεν θα βρείτε στην τύχη, στο ράφι ενός φαρμακείου, ή στο post ενός blog, αλλά μετά από σύσταση ειδικού διατολόγου :-)


Καλή εβδομάδα, καλό μήνα μια που δεν σας ευχήθηκα εγκαίρως και



 HAPPY BIRTHDAY 
sta palia mou louboutin,
στις 3/11 κλείσαμε αισίως παρέα, 3 χρόνια στον αέρα !
Φιλιά Πολλά, ευχαριστώ από καρδιάς :-)))