Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Σολάριουμ, know how...


Τα μανίκια κονταίνουν, τα καλσόν ξεχνιούνται και όλο και περισσότερο δέρμα εκτίθεται σε γενική θέα. 


Επειδή όμως στην παραπάνω κατάσταση θα βρεθείτε τουλάχιστον ένα μήνα μετά, ξέρω τρώγεστε με τα διλήμματα λίγο πριν το Πάσχα:


"Να κάνω, ή να μην κάνω μερικά... σολάριουμ;"
Για το πόσο βλαβερό, ή καρκινογόνο είναι, οι απόψεις διίστανται. Παρόλο που γιατροί, κυρίως στην Αμερική διαπραγματεύονται σε στρογγυλό τραπέζι την απαγόρευση του, δεκάδες κατασκευαστές λανσάρουν μοντέλα tanning bed νέας τεχνολογίας και επενδυτές του beauty industry επεκτείνουν τη δράση τους. 

Αμφιλεγόμενο λοιπόν το σολάριουμ κι εγώ είμαι εδώ, να προτείνω σε αυτούς, οι οποίοι τελικά θα το επιλέξουν, ιδέες για τον καλύτερο τρόπο χρήσης του.

1.Οι συνήθεις οδηγίες στα κέντρα τεχνητού μαυρίσματος μας ενημερώνουν ότι δε συνίσταται η χρήση καλλυντικών, πριν τη συνεδρία. Πωλούν ωστόσο ειδικά προϊόντα σε πλαστικά μπουκάλια και φακελάκια μιας χρήσης με τροπικές φωτογραφίες...H πιο σοβαρή εταιρεία που ασχολήθηκε με τέτοια προϊόντα είναι αυτή των αδερφών Kardashian(!) λανσάροντας το Κardashian Glow...  καταλαβαίνετε...


 Προσωπικά, απορρίπτω τα αγνώστου πατρός αυτά προϊόντα, γιατί ενώ τονίζουν το χρώμα, δε βρίσκω ότι διατηρούν  ενυδατωμένο το δέρμα μας. Επιπλέον, προκαλούν την αντικοινωνική μυρωδιά των self tanners που καθόλου, μα καθόλου δεν αντέχω . Προτείνω λοιπόν, το βράδυ πριν τη συνεδρία μαυρίσματος, ελαφρύ peeling σε πρόσωπο και σώμα και στη συνέχεια ενυδάτωση με κρέμα μιας φαρμακευτικής σειράς τύπου Toleriane της La Roche Posay χωρίς parabens, χωρίς άρωμα και χωρίς συντηρητικά (www.larocheposay.gr)


2.Πριν ξαπλώσετε, ή "κρεμαστείτε" στο όρθιο σολάριουμ, 
βεβαιωθείτε ότι έχετε φορέσει τα ειδικά γυαλάκια και έχετε 2 μικρές πετσέτες -1 για χρήση κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και 1 για αμέσως μετά από αυτή.
3. Ένας Ιταλός φίλος μου, που συχνάζει χρόνια σε κέντρα μαυρίσματος, μου έμαθε να κινούμαι όταν ξαπλώνω μέσα στο φωτεινό κρεβάτι. Έτσι, μας συμβουλεύει να σηκώνουμε εναλλάξ τα χέρια μας προς το μέτωπο και να  ανοίγουμε τα πόδια μας ώστε να μαυρίσει και η εσωτερική πλευρά τους.To ίδιο και για το πρόσωπο, μάγουλο αριστερό προς το φως, μάγουλο δεξί προς το φως!
4.Το σημάδι του bikini, trade mark της δεκαετίας του '80 μας αρέσει ακόμη!

 Με έναν όρο, επιλέγουμε το εσώρουχο, ή μαγιό που κολακεύει και χρησιμοποιούμε το ίδιο σε κάθε συνεδρία. Επίσης προσέχουμε να είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο και στις δύο πλευρές του σώματος μας, γιατί μια ασυμμετρία σε σημάδι μας αναδεικνύει, αντί για sexy σε Goofy :-))))

Μη με ρωτήσετε ποιο είναι το καλύτερο κέντρο σολάριουμ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ξέρω ό,τι ξέρετε, δηλαδή άβυσσος... Μεταξύ μας δεν εμπιστεύομαι αισθητικούς και επιχειρηματίες σχετικά με το πόσο καλοσυντηρημένα διατηρούν τα μηχανήματα τους, αλλά και πόσο καθαρά και απολυμασμένα είναι αυτά σε περιόδους αιχμής... Την ίδια ανασφάλεια αισθάνθηκα κάνοντας παλαιότερα έρευνα στην Αμερική, αλλά ακόμη και στην Aγγλία με τα σαφώς πιο strict standards...


Άρα, θα κλείσω την σημερινή τοποθέτηση προτρέποντας σας μάλλον να αποφύγετε τη συχνή χρήση του σολάριουμ. Επιλέξετε έναντι τον δωρεάν Ελληνικό ήλιο, παρέα με τα ποιοτικά αντηλιακά σας, τις κολλητές σας και φυσικά το ρολόι σας, που θέλω να πιστεύω ότι θα σας κρατήσει εντός ορίων, χρονικά !