Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

*HOW TO BECOME RICH! inside - out


burj al arab hotel dubai

Όλες μα, όλες οι θεωρίες περί απόκτησης πλούτου έχουν ως πυρήνα ένα κοινό δεδομένο: τη λήψη της απόφασης, ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΛΟΥΣΙΟΣ!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Mε δεδομένη την στήριξη της οικογένειας μας μέχρι την ενηλικίωση,οι πρώτες, ανήσυχες οικονομικά στιγμές, ξεκινούν για τους περισσότερους τα φοιτητικά χρόνια. Η πλήρης αυτονομία και η αυτοσυντήρηση με συγκεκριμένο budget, νομοτελειακά οδηγούν στις μέρες που θα ψάξεις όλα τα τασάκια του σπιτιού και όλες τις τσέπες των τζιν, ξανά και ξανά, για εκείνο το τελευταίο 2ευρο...Κάπου εκεί χρονικά, με θυμάμαι να στέκομαι στα βιβλιοπωλεία μπροστά στο τμήμα αυτοβελτίωσης. Στο τμήμα αυτό συνυπάρχουν τα ρομαντικά βιβλία τύπου, "Πίστεψε στην αγάπη και θα σου χτυπήσει σύντομα την πόρτα", μαζί με τα άλλα, τα πιό ανδρικά, τύπου, "Πως να βγάλεις $1.000.000 σε ένα χρόνο". Χωρίς να θέλω να "ρίξω" τα εγχειρίδια περί ανεύρεσης του άλλου μου μισού, πάντα αγόραζα με το υστέρημα, τα βιβλία που θα με συμβούλευαν σχετικά με την επαγγελματική επιτυχία. Κι ενώ δεν πολυκαταλάβαινα τι έλεγαν, αφού ακόμη δεν είχα μπει σε κάποιο εργασιακό καθεστώς, όποιο μου γυάλιζε το αγόραζα, αποκτώντας έτσι μια μικρή συλλογή από τέτοια, εμπορικά βιβλία.

Χρόνια μετά, τρεις μετακομίσεις μετά και ζώντας σε χώρα πληγείσα, μετά από κρίση, έψαξα να ξεθάψω τα μπανάλ βιβλία που φυσικά εξαφάνισα, εν αντιθέσει με άλλα, αγαπημένα μου coffee table books που στόλιζα παντού. Κι ενώ ήμουν σίγουρη για την ελαφρότητα τους, αυτά τα εγχειρίδια επιτυχίας θα μου έδιναν τουλάχιστον τη δόση αισιοδοξίας που τώρα χρειαζόμουν. 

Έπειτα λοιπόν από επανεξέταση, έρευνα, -  σε στιλ αμερικανικής υπερβολής και πολύ  "you tube" -,σας παρουσιάζω τα σημαντικότερα tips που υπόσχονται  να  αλλάξουν την οικονομική μας κατάσταση !
 ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να μην μπερδευτούμε, τίποτα από όλα αυτά δεν εγγυάται υγεία και ευτυχία. ούτε θεωρούμε τους παρακάτω αναλυτές πρότυπα!
 IT IS JUST MONEY TALK!
IF YOU ARE INTERESTED FOLLOW THE STEPS:

1.πίστεψε σε εσένα.
Πριν οποιαδήποτε κίνηση χρειαζόμαστε ισχυρές ενέσεις αυτοεκτίμησης. Πολύ απλά, ποιος θα πιστέψει σε εσένα, αν δεν το κάνεις εσύ πρώτα; Γίνε αυτή τη στιγμή ο πιο ένθερμος υποστηρικτής σου! Γράψε το moto σου παντού και το πρώτο βήμα έγινε!



2.ξέχασε ποιος είσαι.
Μπορείς σήμερα να ζήσεις τη μελλοντική σου ζωή; Tι εννοούν εδώ οι ποιητές; Πως ακριβώς ονειρεύεσαι τη ζωή; την έχεις φανταστεί με κάθε λεπτομέρεια; αν όχι, θα πρέπει να γράψεις αναλυτικά σε χαρτί το ιδανικό μέλλον σου, με πολύ συναίσθημα και στη συνέχεια, να παίξεις σήμερα τον πρωταγωνιστικό ρόλο! Χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει, μπες στην Καλογήρου και αγόρασε 12 ζευγάρια "new collection" μπότες,  ξοδεύοντας  τα χρήματα που δεν έχεις...Χάζεψε ελεύθερα τη βιτρίνα, κάνε και καμιά προβίτσα ,διάλεξε το super ζευγάρι που σχεδιάστηκε μόνο για εσένα και ευχήσου βαθιά ότι σύντομα θα τα ξαναπείτε! 
more to remember,
 THE SECRET- το μυστικό της ζωής,απόσπασμα από το bestselling dvd/βιβλίο  που έχει οπαδούς την Οprah Winfrey, τον Larry King αλλά και χιλιάδες πολίτες του πλανήτη γη!  


3. απενοχοποίησε τον πλούτο.
 Δεν είναι αμάρτημα να πλουτίσει κανείς. Μπορεί γονείς ή φίλοι, να σας έχουν αποθαρρύνει, όλη σας τη ζωή, σχετικά με το πόσο εύκολα και ανώδυνα αποκτάται, αλλά καιρός να συνειδητοποιήσετε ότι  το χρήμα, (αν και θεωρείται ταμπού και δεν συζητείται καν από το 99% των ανθρώπων), είναι απλώς το μέσο για να εκπληρώσει κανείς τις επιθυμίες του. Ευτυχώς, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες επιθυμίες και έτσι, για όλους έχει το σύμπαν  (ή ο δικός σας Θεός)! Κάποιος θα θελήσει μια θαλαμηγό για να πηγαίνει για ψάρεμα, κάποιος άλλος μπορεί να θελήσει ένα designer καλάμι ψαρέματος, (ναι, μην σας φαίνεται αδιανόητο, κάποιοι μεγάλοι οίκοι έχουν σχεδιάσει ακόμη και αυτό για γυναίκες...), εσείς ,(όπως κι εγώ, εγκλοβισμένες σήμερα σε υποχρεώσεις και προγραμματισμένες ζωές), μπορεί απλώς να θέλετε να αγοράσετε  απεριόριστο χρόνο για να ψαρεύετε παρέα με αυτούς που αγαπάτε!
τσάντα ψαρέματος http://www.chanel.com/

4.μη φοβάσαι.
Όπως εξηγούν οι ψυχολόγοι, πίσω από όλα τα άγχη μας κρύβονται φόβοι. Ξεπεράστε τους φόβους σας που άλλωστε δεν ανήκουν στο παρόν, αλλά στο μέλλον, άρα θεωρητικά βρίσκονται πολύ μακριά. Ο αρνητισμός και η αίσθηση αδυναμίας προσκαλούν συναφή συναισθήματα, με αποτέλεσμα να νιώθουμε ανήμποροι ή κοινώς, losers...προσπαθείστε, όποια κι αν είναι η κατάσταση σήμερα να την αντιμετωπίσετε ψύχραιμα και με θάρρος (συμπληρωματικά, τηρώντας με ευλάβεια την οδηγία ν.2, "ξέχασε ποιος είσαι")


5.νιώσε ευγνωμοσύνη για αυτά που ήδη έχεις.
Σύμφωνα με τους νόμους της έλξης, οι οποίοι  κινούν ότι διαδραματίζεται στις ζωές μας, πριν αρχίσεις να ζητάς, οφείλεις να εκτιμήσεις αυτά που ήδη έχεις. Και δεν είναι λίγα αυτά που έχεις.Το πρώτο και σπουδαιότερο επιχείρημα είναι ότι επέζησες και επικράτησες ανάμεσα σε χιλιάδες ανταγωνιστικά σπερματοζωάρια στον δυσκολότερο αγώνα δρόμου,αυτόν που όρισε  τη ζωή σου!  

6.δούλεψε σκληρά.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση, από αυτή που παίρνει κανείς όταν οι κόποι του ανταμείβονται. Κάτι ανεξήγητο συμβαίνει, αλλά είναι αποδεδειγμένο ότι η τύχη μάλλον ευνοεί τους εργατικούς και τους πεισματάρηδες!


7.δώσε.
Σήμερα το λιγότερο που μπορείς να δώσεις είναι η καλή σου ενέργεια. Σύντομα, θα είσαι σε θέση να προσφέρεις σε όποιον έχει ανάγκη, μέσω της οικονομικής σου ελευθερίας. Έτσι, το ροζ δελφίνι, ή το παιδάκι στο αφρικανικό χωριό θα σε θυμούνται όσο ζουν, ενώ εσύ θα ανταμείβεσαι με  πολλαπλά συναισθήματα πληρότητας. 

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ,
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!THINK BIG GIRLS!