Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

'12 και κάτι ψιλά...

Ως γνωστόν, η ζωή - και η δουλειά στη δική μου περίπτωση- μπορεί να σε πάει παντού, αρκεί να είσαι έτοιμος για όλα και να διαθέτεις μια φυσική περιέργεια, για χάρη της οποίας, θα δεις πολλά...


Μια συνεργασία στο περιβάλλον της δουλειάς της αδερφής μου και να μαι κι εγώ, καθιστή στο NEWLIFE. Αυτή τη φορά δεν αποκαλύπτω μια ακόμη beauty clinic, ούτε αυτά που με άγγιξαν σχετίζονται με fashion & style. Το NEWLIFE είναι "Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής". Αυτή είναι η "εξήγηση" που συνοδεύει το επίσημο λογότυπο στην ταμπέλα εισόδου, αλλά και στα φυλλάδια που κρατάω στα χέρια μου.
Μάλιστα. Oι κύριοι εδώ βοηθάτε ζευγάρια να αναπαραχθούν. Να μια μεσιτεία για την οποία θα πλήρωνα όσο όσο, σκέφτηκα. Δεύτερη σκέψη, τι φοβερό challenge είναι αυτό  για την ιατρική ομάδα που ανδρώνει τη μονάδα. Κοντά τους αποκτούν παιδάκια μαμάδες, μπαμπάδες, ή συνδυασμοί που παρουσιάζουν πρόβλημα. Στη θέση τους, κάθε φορά που θα πετύχαινα εγγυημένη σύλληψη με φινάλε γέννα, θα γιόρταζα πανηγυρικά. 


Η συμπαθητική Aφροδίτη, - η κλινικός εμβρυολόγος που θα με ξεναγήσει - με σηκώνει από το late 60's περιβάλλον τoυ χώρου αναμονής και με οδηγεί στους διαδρόμους. "Εδώ γίνεται αυτό, εδώ γίνεται το άλλο,...το ένα, το άλλο, όλα ενδιαφέροντα με μια αίσθηση ότι ζεις σκηνές από το μέλλον. Kαι φτάνουμε στο πιο εντυπωσιακό κομμάτι του τουρνέ, γιατί κάπου ανάμεσα στα λόγια της εμβρυολόγου ακούω τη φράση "κατάψυξη ωαρίων". Το μάτι μου φυσικά γυαλίζει αυτόματα σαν ψαριού φρεσκότατου. 


"Συγνώμη, τι εννοείτε φύλαξη ωαρίων; Γιατί αν είναι αυτό που νομίζω, θα το πω σε όλες τις single φίλες μου κι όπως είστε και στο δρόμο για το αεροδρόμιο, θα περνάνε, θα στέλνουν αγάπη και φιλάκια στο μελλοντικό τους παιδί και θα φεύγουν προς πάσα κατεύθυνση να καλοπεράσουν, χωρίς κανένα στρες υπογονιμότητας που σχετίζεται με την ηλικία...άσε που δεν θα υποχωρήσουν μπροστά στα χούγια κανενός κακομαθημένου εργένη, μέχρι ο κύριος "εκλεκτός" να πει το μεγάλο "ναι"...


Έλεγα, έλεγα, είχα τόσα να πω, ενθουσιάστηκα βλέπετε με την πρόοδο της επιστήμης και δεν κατάλαβα την παρουσία του γιατρού και της δεύτερης εμβρυολόγου της μονάδας, που μπήκαν αθόρυβα στο δωμάτιο.
" Δεν είναι ακριβώς έτσι", με διακόπτει ο μαιευτήρας κ.Δόβας. Αμέσως έστρεψα στο βλέμμα μου στις γυναίκες για να δω αντίδραση. Αν κόντραραν τον γιατρό σε αυτό το σημείο, θα έβρισκα έδαφος να πουλάω πνεύμα, μέχρι σήμερα. Η γυναίκες όμως, της επιστημονικής ομάδας είχαν μια πολύ μετρημένη αντίδραση που με έβαλε στη θέση μου. Από εκείνη τη στιγμή άρχισα να εκτιμώ πραγματικά τη δουλειά τους, γιατί πέρα από εντυπώσεις, μου δόθηκαν απαντήσεις, συν ένα μαθηματάκι ζωής, ως extra bonus. Δεν ενίσχυσαν την τάση μου να οργανώσω ολόκληρο κίνημα πελατισσών τους, για φύλαξη ωαρίων. Αντιθέτως, μου εξήγησαν με λεπτότητα ότι αυτό δεν είναι το ζητούμενο, πραγματοποιείται, αλλά με μέτρο και σύνεση. Γιατί, ναι μεν έχουμε πλεονέκτημα διατηρώντας νεανικά ωάρια, αλλά πρέπει να σκεφτούμε και το "γερασμένο" σώμα που θα φιλοξενήσει αυτά, στο μακρινό μέλλον.... Στο σημείο αυτό, είχα ενόραση μια μαυρισμένη σαν σταφίδα 55άρα, εννοείται μόνη, ανεξάρτητη τύπισσα στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, με αποθηκευμένα μερικά ωράρια 15ετίας. Nομίζω δεν την πολυζήλεψα... 
Ούτε με έκαναν όμως, οι κύριοι experts να νιώθω μετά τη συζήτηση τις ακραίες ανασφάλειες της αντίθετης πλευράς, περί απόκτησης τέκνου μέχρι τα πρώτα ..άντα και άλλα κοινά και άτοπα. 


Αυτό που είπα σε μια αγαπημένη μου φίλη το ίδιο βράδυ over the phone, ήταν ότι αν δεν είχα ακόμη παιδιά, κάτι εξίσου λογικό και συνηθισμένο με το να έχεις παιδιά στην εποχή μας, θα έκανα ανελλιπώς  τις εγωιστικές, κρυφές επισκέψεις μου στο NEW LIFE (www.newlife-ivf.gr). Ίσως όχι για να καταψύξω ωάρια μου, αλλά σίγουρα για  την  ψυχολογική στήριξη και ιατρική υποστήριξη που θα με συντηρούσε ακμαία.  Μέχρι τη μέρα που θα έβρισκα τον άνδρα με τα στοιχεία καλού μπαμπά. ( Τούτο το τελευταίο βέβαια δεν αναλύεται, έχει να κάνει μάλλον με τις "οφειλές" που έχεις να πληρώσεις στο σύμπαν, σύμφωνα με το πως κινήθηκαν οι πρόγονοι σου...;-)


Eύχομαι σε όλες τις γυναίκες που διαβάζουν το stapaliamoulouboutin, ακριβώς ότι ευχήθηκα και πέρυσι, 


Υγεία και Τύχη + την Εμπειρία της Μητρότητας με τον καλύτερο τρόπο που  ΑΥΤΗ θα βρει τρόπο να εκδηλωθεί, ανά περίπτωση !
Καλό 2012 να έχουμε