Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

*Βαφές μαλλιών νέας γενιάς

Καλησπέρα,Αγίου Πνεύματος Δευτέρα!

Τι νεότερο έχουμε για τα μαλλιά;;
Παρατηρώντας όλα τα πειράματα μου σε φωτογραφίες της περασμένης δεκαετίας διαπιστώνω για ακόμη μια φορά πως τα ομορφότερα μαλλιά είναι τα υγιή, άσχετα με την απόχρωση και το κούρεμα. Στην περίπτωση μου βέβαια, που λατρεύω τα ζεστά χρώματα της καραμέλας και του χρυσού -σε εκδοχή μάλιστα μακριάς κόμης-, δεν πετυχαίνει εύκολα κανείς αυτό το "υγιή μαλλιά" που προανέφερα...Εκτός αν στο διαβατήριο αυτής, περί ης ο λόγος, αναγράφεται μια εθνικότητα τύπου Νorwegian...:-))))
Όλα αρχίζουν (και σε κάποιες ατυχείς επιλογές τελειώνουν...) με τη βαφή που επιλέγουμε. Όταν αγοράζουμε οι ίδιες τη βαφή έχουμε εμείς και κανείς άλλος την ευθύνη πιθανής καταστροφής. Αντιθέτως, όταν καθόμαστε αμέριμνες στην καρέκλα ενός κομμωτηρίου, την ευθύνη αναλαμβάνει ο εκάστοτε κομμωτής-κομμώτρια.Το τελευταίο 6 μηνο μέσα στα πλαίσια έρευνας για την ανεύρεση μιας πολύ καλής βαφής, "επιτρέπω" να χρησιμοποιήσουν πάνω μου τις βαφές τις αμερικάνικης REDKEN. Όταν μάλιστα η εταιρεία θέλησε να γνωστοποιήσει τις φοβερές βαφές σε μια μερίδα του press της Θεσσαλονίκης, απάντησα στην πρόσκληση πως "με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τα προιόντα της REDKEN, τα γνωρίζω εξάλλου ήδη και τα χρησιμοποιώ."
Περί τίνος όμως πρόκειται;
H σειρά βαφών της REDKEN λέγεται CHROMATICS
Τα βασικά χαρακτηριστικά των βαφών αυτών είναι τα εξής:
-Δίνουν πολυδιάστατο μόνιμο χρώμα,
-Είναι άοσμες χωρίς αμμωνία,
-Καλύπτουν πλήρως τα λευκά μαλλιά.

Ο λόγος όμως που τις ξεχώρησα και τις προτιμώ είναι ότι το oil delivery system, μαζί με την τεχνολογία εχλυλισμάτων πρωτείνης στη σύνθεση τους, δίνουν 2 φορές πιο ενυδατωμένα μαλλιά. Υπόψην, μετά από συνεχή  balayage που "έφεραν" τα μαλλιά μου, είχαν περιοριστεί οι επιλογές μου σε ότι αφορά τις βαφές... Έπρεπε δηλαδή να πω αντίο σε ξεβαφές και ανταύγιες και να ανακαλύψω τον τρόπο που θα τα επανορθώσει...

Στο τελευταίο ραντεβού μου για βαφή,ο colorist κομμωτής μου Δημήτρης Πλατής μου εξήγησε πιο αναλυτικά από ότι συνήθως, όλη τη διαδικασία εφαρμογής.( Πόσο μα πόσο μου αρέσουν οι εξηγήσεις, αντίθετα από τη βουβή στάση κομμωτών που εναλλάσουν χρώματα και βλαβερά ρεφλέ στο λουτήρα, εν αγνοία μας...Αν και θα έπρεπε γιατί τα δικά μας μαλλιά αφορά...). Ακούγοντας τον να περιγράφει  βήμα βήμα τις ιδιότητες της βαφής, σκέφτομαι ότι τους τελευταίους μήνες που τη χρησιμοποιώ έχω διαπιστώσει μια γενικότερη βελτίωση στην ποιότητα των μαλλιών μου. Παρατήρησα επίσης ότι αυτά μακραίνουν εντυπωσιακά ( χαρακτηριστικό αποκλειστικά γερών μαλλιών...)

* Δείτε πως επέλεξαν τις δικές τους αποχρώσεις δύο αναγνωρίσιμα διεθνώς κορίτσια, που επίσης δηλώνουν fans των Chromatics. Αυτό που θα ονόμαζα σύγχρονο ξανθό το βλέπω στα μαλλιά της Kate Bosworth και αυτό που θα μου άρεσε ως ενδιαφέρον καστανό, στα μαλλιά της Minka Kelly:


Πεισσότερα φυσικά θα μάθετε για τη δική σας περίπτωση μετά από consultation και συζήτηση με έναν REDKEN ARTIST, όπως τον Δημήτρη. Α,και κάτι ακόμη πολύ πολύ σημαντικό που μπορεί να μεταμορφώσει την εικόνα μας. Ο Mr.Platis είναι expert στο να "σπάσει" την  απόχρωση των φρυδιών σας, χωρίς όμως αυτά να φανούν "πορτοκαλί" και παράταιρα. Να λοιπόν και το extra bonus!
find out more: Δημήτρης Πλατής Χρυσοστόμου Σμύρνης 7, Θεσσαλονίκη, τηλ.2310.231.731  http://www.dimitrisplatis.gr/ και για πολλά παραπάνω, www.facebook.com/redkenGR

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ  HAIR LOVERS,Ε-FRIENDS!

*Αναμφίβολα μετά από δοκιμές δεκάδων δειγμάτων, είμαι λάτρης των προϊόντων ομορφιάς και έμαθα να ξεχωρίζω το αξιόλογο ! Ωστόσο, οι απόψεις του παραπάνω post τοποθετούνται χρονικά την περίοδο που γράφτηκε. Για σύγχρονες τάσεις σχετικά με καλλυντικά προϊόντα περιηγηθείτε στις σελίδες του eshop μου www.hautenature.net.
 Εκεί, η βιολόγος αδερφή μου Ειρήνη Πασχαλέρη, επιλέγει καλλυντικά με όρο να μην περιέχουν χημικά στη σύστασή τους. SEE YOU ALL THERE !