Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

All time classic spring/summer hats


Υπάρχει ένα καπέλο που φοριέται και εκτός πλαζ. Μπορείς να το φορέσεις άνετα και στην πόλη. Το καπέλο αυτό λέγεται fedora και έχει φορεθεί  από δεκάδες χαρακτήρες των film noir, (ξέρετε, καμπαρτίνα, τσιγάρο και ημίφως) αλλά και από τον Freddy Crueger ! Αν ακόμη δεν καταλάβατε ποιο είναι, να σας θυμίσω  το καπέλο του  Ιndiana Jones. Αυτό!


Η εμπορική εκδοχή βέβαια ενός fedora hat είναι πολύ πιο ανάλαφρη σχεδιαστικά, γεγονός που μας ωθεί να βάλουμε χέρι στις ανδρικές γκαρνταρόμπες και να το κάνουμε δικό μας.  Fedora τύπου hats, με το χαρακτηριστικό βαθούλωμα μπροστά στις δύο πλευρές, βρήκα σε πολλά μαγαζιά. Περπατώντας το πρωί στην αγορά του κέντρου είδα τέτοια καπέλα στη βιτρίνα του Accessorize, του Zara, του Max & co, του Emporio Armani και του Lacoste. Όμορφα καπέλα τέτοιου τύπου βρίσκει κανείς σχεδόν κάθε άνοιξη στις Gucci boutiques αλλά και σε καπελάδικα τύπου Σταμίον (από το μικρό Σταμίον στην πλατεία Αγίας Σοφίας αγόρασα πέρυσι ένα fedora  22 ευρώ  που φυσικά δεν "έβγαλε"  το καλοκαίρι, αλλά είχε πολύ συμπαθητικό σχέδιο).


Γενικά στην περίπτωση του καπέλου, το φοράς, καθρεφτίζεσαι και διερωτάσαι : μήπως φέρνω σε θεία από το Σικάγο;;;;; αν έχετε έστω και την παραμικρή αμφιβολία, αφήστε το να αγοραστεί από καμία 90χρονη που ξέρει και πως να το φορέσει, ή διακοσμήστε με αυτό τον τοίχο του εξοχικού σας (εκεί κατέληξε τουλάχιστον η δική μου συλλογή από αφόρετες καπελαδούρες...).  

Αυτό που αποτελεί σίγουρα ασφαλέστερη επιλογή είναι τα ανδρικά καπέλα. Έχουν πάντα πιο μικρό γείσο και είναι safe bet χωρίς λουλούδια και  φιόγκους. Το panama hat δηλαδή που φορούσε ο Ορέστης Μακρής στην cult movie η θεία από το Σικάγο θα ήταν μια χαρά σήμερα στη ντουλάπα μας! Aπίθανα καπέλα τα panama! To λευκό χρώμα τους με  σήμα κατατεθέν τη μαύρη κορδέλα σε κερδίζει αμέσως. Όταν το φοράς νιώθεις δυναμική, ξεχωριστή και με στυλ. Για να διακρίνετε δε,  την άριστη  ποιότητα ενός original super fino panama hat ανάμεσα σε πολλές κινέζικες εκδοχές που κυκλοφορούν στην αγορά, δοκιμάστε να περάσετε το καπέλο μέσα από ένα δαχτυλίδι. Ένα ποιοτικό panama περνάει το τεστ γιατί  είναι τόσο φίνο και μαλακό που επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα!  Why don't you take a look,  http://www.hartfordyork.com/ ή στο  http://www.lockhatters.co.uk/  για υπέροχα καπέλα αλλά και καταπληκτικά ρετρό κουτιά.

Ένα άλλο καπέλο που δεν βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα, αλλά  πιστεύω ότι  ταιριάζει με τη sporty chic διάθεση που  έχουμε κάθε  Πάσχα, είναι το visor. Σίγουρα κάπου θα το έχετε δει, υπάρχει και η 80's  εκδοχή του από fluo πλαστικό!

                                            
Gucci visor hat $160

Τέλος, υπάρχει και ένα ακόμη καπέλο που μου αρέσει και θέλω να συμπεριλάβω στα "φορέσιμα".
Αναφέρομαι στο supersize ψάθινο καπέλο που έχει τεράστιο γείσο και φοριέται με μεγάλα γυαλιά, σε prive παραλία ή πισίνα. Το φόρεσε topless η  Rene Rousso στην ταινία Τhe Thomas Crown Affair στην ηλιοθεραπεία, με σκοπό να αποπλανήσει τον κακομαθημένο Pierce Brosnan.
Και φυσικά το πέτυχε...




Άσχετο με τα καπέλα, αλλά επειδή ξέρω ότι θα με ρωτήσετε τι μάρκα είναι τα βραχιολάκια της Lily Donaldson στην πρώτη photo του άρθρου, να σας πω ότι είναι τα entrance bracelets  από τις συναυλίες ενός music festival. 
So start collecting yours from the next concert! )