Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

*GIVE YOURSELF A NEW AGE MANICURE

Στα ειδικά manicure / pedicure studio δεν θα με συναντήσεις...Ακόμη κι αν θαυμάζω τα περιποιημένα άκρα, δεν αντέχω τη διαδικασία και την αποφεύγω. Ευτυχώς, η Sarah Jessica Parker λάνσαρε τα κοντά άβαφα νύχια, όταν αυτή και το Sex & The City μεσουρανούσαν, άρα μια decent δικαιολογία, μπορώ ακόμη να την έχω...Ψάχνοντας την πιο εύκολη λύση για όμορφα νύχια, χωρίς τα 45λεπτα που απαιτούν σε εβδομαδιαία βάση, ήρθαν στα αφτιά μου τα ημι - μόνιμα βερνίκια SHELLAC και Alessandro Lac. 

Σύμφωνα με τις επαγγελματίες του είδους, σε "βάφουν", σε "ψήνουν" και το χρώμα κρατάει ανέπαφο 15 ημέρες ( κατά μέσο όρο ), ακόμη κι αν πρόκειται για έντονα ζουμερές αποχρώσεις του φούξια και του κόκκινου. 

Για να ανακαλύψω περισσότερα, πέρασα από τα δύο studio που επιλέγω στη Θεσσαλονίκη ( όταν βέβαια θα πάρω τη μεγάλη απόφαση να "κάνω" νύχια...). Αυτά τα "ζωηρά", εξειδικευμένα ινστιτούτα παίζουν και ρόλο γυναικείου καφενείου, αφού όλες οι όμορφες και επίκαιρες του κέντρου μπαινοβγαίνουν εναλλάξ, φροντίζουν τα άκρα τους και ανταλλάσουν απόψεις, ξεφυλλίζοντας ξένο τύπο. 

Μιλάμε για το Nail spot, στην Προξένου Κορομηλά 48, τηλ. 2310.277060 και το NaiΙs in Heaven, Κούσκουρα 6 ( 2ος όροφος ), τηλ 2310.239581, www.nailsinheaven.gr 
( εκτός από τον stylish χώρο και τη μπουτίκ, με μοναδικά κομμάτια σε ρούχα και αξεσουάρ που συστεγάζει, θα σας αρέσει και ο τιμοκατάλογος του Nails in Heaven. Παρακολουθείστε τις προσφορές του μέσω facebook,    http://www.facebook.com/nailsinheaven ).Το μόνιμο manicure λοιπόν, δεν με ταλαιπώρησε καθόλου.
Θυμάμαι κάποτε, για να μου "χτίσουν" τα νύχια, ( ήταν 90's, εντάξει;;! ), η επιφάνεια τρίφτηκε μέχρι να απομείνει μια λεπτή φλούδα, πάνω στην οποία "δουλεύτηκε" το ψεύτικο, french manicure μου...

Mε τη σημερινή μόνιμη βαφή, αναλόγως τελειώσαμε τσατ πατ ! Η διαδικασία ξεκίνησε με ένα γρήγορο express manicure, μετά εφαρμόστηκε τo βερνίκι, με γρήγορες κινήσεις ψήσαμε το χρώμα, το ξαναψήσαμε κάτω από το μπλε φως και voila, passionate red manicure, σταθερό και όλο δικό μου!!

Mπάνιο στη θάλασσα, μαγείρεμα + πλύσιμο πιάτων / ρούχων, πισίνα, γυμναστήριο, απόπειρα επιδιόρθωσης χαλασμένου φερμουάρ, η φοβερή  hi tech επέμβαση στα νύχια μου, δε μάσησε τίποτα !
Μέχρι που ήρθε η ώρα να αφαιρεθεί. "Αφαιρείται εδώ στο ινστιτούτο με ειδικό τρόπο", είπε η expert. "Θα το βγάλω με απλό ασετόν αυτή τη στιγμή", είπε η ξεροκεφαλιά μου, Κυριακή απόγευμα, όταν βαρέθηκα το χρώμα. Tα νύχια μου φυσικά, πλήρωσαν τη νύφη, έχασαν τη λάμψη τους και ελαφρώς ταλαιπωρήθηκαν...Τη δεύτερη φορά, πάλι τα ίδια, το αφαίρεσα κακήν κακώς, γιατί πάλι δεν είχα υπομονή να περιμένω ραντεβού στους επαγγελματίες. Μη με ρωτήσετε λοιπόν για την κατάσταση των νυχιών after, ρωτήστε με πόσο χάρηκα το μόνιμο βερνίκι στα ταξίδια μου και πόσο κοστίζει. Με 10 - 15 ευρώ λοιπόν, αναλόγως σε τι κατάσταση είναι τα νύχια σας την ημέρα που θα τα βάψετε, έχετε για 2 εβδομάδες φανταστικά χέρια -και πόδια-! 
Aξίζει σίγουρα, go for it girl !


*Αναμφίβολα μετά από δοκιμές δεκάδων δειγμάτων, είμαι λάτρης των προϊόντων ομορφιάς και έμαθα να ξεχωρίζω το αξιόλογο ! Ωστόσο, οι απόψεις του παραπάνω post τοποθετούνται χρονικά την περίοδο που γράφτηκε. Για σύγχρονες τάσεις σχετικά με καλλυντικά προϊόντα περιηγηθείτε στις σελίδες του eshop μου www.hautenature.net.
 Εκεί, η βιολόγος αδερφή μου Ειρήνη Πασχαλέρη, επιλέγει καλλυντικά με όρο να μην περιέχουν χημικά στη σύστασή τους. SEE YOU ALL THERE !