Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Φυτικές οδοντόκρεμες

Μας ενδιαφέρει το όμορφο χαμόγελο και τα καθαρά, λευκά δόντια. Αυτό εννοείται. Αυτό που δεν εννοείται, -δυστυχώς-, είναι το ότι τα συστατικά της οδοντόκρεμας μας είναι ασφαλή για συνεχή χρήση, επί σειρά ετών. Ένα βρετανικό ντοκιμαντέρ που ερευνούσε το παραπάνω θέμα έγινε η αφορμή να πετάξω την παλιά μου οδοντόκρεμα! Αποδείκνυε βλέπετε ότι τα πιο επικίνδυνα από όλα τα "χημικά" που χρησιμοποιούμε είναι το αποσμητικό, λόγω της ευαισθησίας στην περιοχή της μασχάλης και η οδοντόκρεμα λόγω της ελάχιστης μεν, καθημερινής δε κατάποσης της.

Μπορεί να μην έχουμε τρανταχτές αποδείξεις και πολλοί ειδικοί να θεωρούν ότι μια φυτική οδοντόκρεμα δεν μπορεί να καταπολεμήσει την πλάκα και όλα όσα την ακολουθούν.Οι οδοντόκρεμες πάντως που περνούν την πόρτα του σπιτιού μου θα έλεγα ότι είναι πλέον new age, δηλαδή φυτικές!

Μια κάποια δυσκολία θα συναντήσετε στην επιλογή μιας φυτικής οδοντόκρεμας. Διότι μπορεί αυτή που εμπιστευτείτε για τη σύνθεση της να έχει άσχημη γεύση, να μην είναι "δροσερή" και τελικά να μην αισθάνεστε ότι καθαρίζει τα δόντια σας...Τους τελευταίους μήνες τελείωσα αρκετά σωληνάρια και κατέληξα στις 3 παρακάτω:


1. Apivita TOTAL

 Η κατά 98% φυτική σύνθεση της και η Ελληνική καταγωγή της ήταν οι πρώτοι λόγοι για τους οποίους θέλησα να τη δοκιμάσω. Η γεύση της -που θυμίζει τις "άλλες" total που καταναλώσαμε πολλάκις από παιδιά- και το ότι ως προϊόν apivita, τη βρίσκεις σε όλα σχεδόν τα φαρμακεία,δύο ακόμη λόγοι. Σύμφωνα με την εταιρεία,στην οδοντόκρεμα αυτή: "Δεν περιέχονται χημικά συστατικά που έχουν κατηγορηθεί για αρνητικές επιδράσεις στην υγεία ή το περιβάλλον.
Και είναι χωρίς: Parabens, SLES & SLS, Colorants, Propylene glycol.Περιέχει φθόριο." τιμή καταλόγου 6.80 ευρώ.
 www.apivita.gr

2. Δεύτερη οδοντόκρεμα που πέρασε το τεστ,αυτή του 
KORRE Γλυκάνισος-Ευκάλυπτος Λευκαντική
  Νόστιμη όσο μια κανονική, αυτή η επίσης made in Greece οδοντόκρεμα, μπορεί να σας μπέρδευε σε τυφλό τεστ! Περιέχει μικροσταγονίδια ελαίου καρύδας που λευκαίνουν φυτικά, γλυκάνισο και ευκάλυπτο που φροντίζουν την υγεία των δοντιών. Αυτή και οι υπόλοιπες οδοντόκρεμες της εταιρείας Korres που εξάγονται με μεγάλη επιτυχία,πωλούνται στα περισσότερα φαρμακεία και φυσικά στις boutique του Mr.Korre ! Περιέχει φθόριο.6.25 ευρώ τιμή καταλόγου.www.korres.gr

3. E. Vogel Echinacea Toothpaste
Αφού την καταπίνουμε που την καταπίνουμε, τουλάχιστον ας περιέχει echinacea, που θα ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα μας ! Μια 100% φυτικής προέλευσης οδοντόκρεμα που σύμφωνα με την εταιρεία είναι :
Free From
FREE from Added Fluoride, Sulfate, Sugar, Gluten, Wheat, Cow’s Milk, Egg Protein, Lactose, Soya, Sesame, Casin, Artificial Flavours, Preservatives or Colouring, animal by-products.
FREE from Synthetically Produced Substances, Genetically Modified Organisms (GMO) and Genetic Engineering (GE)
Το χρώμα της είναι γκρι μπεζ και μπορεί να σας απογοητεύσει. Η γεύση της όμως είναι αρκετά καλή και εξάλλου εδώ σκεφτόμαστε κυρίως την πατέντα. Η οδοντόκρεμα αυτή όχι μόνο δε βλάπτει, αλλά ίσως ωφελεί.Περισσότερα για την εταιρεία που την παράγει στο www.avogel.gr
Όπως διαβάσατε παραπάνω, δεν περιέχει φθόριο.Πωλείται στα φαρμακεία στην τιμή των 7 ευρώ περίπου.

Καλή Εβδομάδα everyone!


*Αναμφίβολα μετά από δοκιμές δεκάδων δειγμάτων, είμαι λάτρης των προϊόντων ομορφιάς και έμαθα να ξεχωρίζω το αξιόλογο ! Ωστόσο, οι απόψεις του παραπάνω post τοποθετούνται χρονικά την περίοδο που γράφτηκε. Για σύγχρονες τάσεις σχετικά με καλλυντικά προϊόντα περιηγηθείτε στις σελίδες του eshop μου www.hautenature.net.
 Εκεί, η βιολόγος αδερφή μου Ειρήνη Πασχαλέρη, επιλέγει καλλυντικά με όρο να μην περιέχουν χημικά στη σύστασή τους. SEE YOU ALL THERE !