Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

*smart shoe storage


Δεν ξέρω πόσο υπολογίζετε τα παπούτσια σας,προσωπικά δίνω πλέον μεγάλη σημασία στη συντήρηση και αποθήκευση τους, με δεδομένο ότι 1. ανήκει στο παρελθόν η εποχή που  αγοράζαμε ακόμη ένα ζευγάρι στη στιγμή και  2.δεν θεωρώ καμία μόδα ικανή να μας αποτρέψει από το να φορέσουμε καταπληκτικά παπούτσια ξανά και ξανά...
Μετά από αμέτρητες απόπειρες στην αναζήτηση του ιδανικού τρόπου αποθήκευσης των παπουτσιών μου, κατέληξα στα εξής:
Αν τα παπούτσια μας δεν συντηρούνται σε κλειστό κουτί ή κλειστή ντουλάπα, χάνουν τη λάμψη τους και παλιώνουν. Ακόμη, αποτελούν  εστία μικροβίων όταν συνυπάρχουν ανοιχτά με τα ρούχα μας, στην ίδια ντουλάπα.Αν πάλι είναι προστατευμένα σε θήκες και σκοτεινά σημεία είναι δύσκολη η πρόσβαση σε αυτά, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε τι έχουμε και να μην τα φοράμε. 
www.instyle.com Mariah Carey's closet
Εκτός αν είστε η Mariah Carey που έχει ανοιχτές προθήκες για τα παπούτσια της (και πολύ κόσμο να της τα ξεσκονίζει καθημερινά), σε όλες τις υπόλοιπες θα πρότεινα κεκλιμένα ή απλά ράφια αυτού του τύπου, αλλά με διάφανες πόρτες που κλείνουν. 
Φανταστείτε τώρα τα παπούτσια σας τοποθετημένα όμορφα σε ένα τέτοιο σύστημα και μάλιστα φωτισμένο εσωτερικά, σε μια walk in ντουλάπα...τι σας θύμισα; την ιδέα της ιδανικής ντουλάπας που έφτιαξε το Mr.(Βad)Big για την Carrie στο νέο τους "σπίτι".

Στην συνηθισμένη βέβαια περίπτωση που υπάρχει  έλλειψη χώρου, ξεχάστε τα προηγούμενα σενάρια και πάμε να δούμε πως μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα παπούτσια μας in style.

Η φωτογραφία έξω από ένα αδιάφανο κουτί είναι μια λύση. Μπορεί να είναι polaroid, ψηφιακής κάμερας ή χειροποίητη, δουλεμένη με φαντασία γραφίστα για να σας φτιάχνει το κέφι κάθε φορά που ψάχνετε τι παπούτσια να συνδυάσετε με τα ρούχα σας. Τα κουτιά μπαίνουν στο κάτω μέρος της ντουλάπας σας, ή μπορούν να στοιβαχτούν από μόνα τους σε κάποια γωνιά, δημιουργώντας έξυπνο storage και μέρος του ντεκόρ, 2 σε 1. 
Υπάρχουν βεβαίως και τα διάφανα κουτιά που σας επιτρέπουν να δείτε ποιο αγαπημένο σας ζευγάρι κρύβουν  στο εσωτερικό τους. Τα ωραιότερα τέτοια κουτιά βρήκα στην αγγλική εταιρία www.theholdingcompany.co.uk , για το λόγο ότι έχουν εσωτερικό χώρισμα που διατηρεί καθαρά τα παπούτσια σε κάθε περίπτωση αλλά και χερούλι για να μεταφέρονται στο γραφείο ή στο ταξίδι!
Τελευταία κυκλοφόρησαν στην αγορά και διάφανα κουτιά για τις μπότες σας ώστε να χαίρεστε ομοιόμορφα τακτοποιημένα όλα τα παπούτσια σας.
Αν ακόμη και έτσι, ο χώρος σας είναι ιδιαίτερα περιορισμένος η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι να αποθηκεύσετε τα παπούτσια σας κάπου κρεμασμένα, ή κάτω από τα κρεβάτια. Μόνο προσέξτε,θα σας συμβούλευα  και πάλι να είναι σε θήκες που κλείνουν!

new shoes?????
or new shoe 
storage ideas?????
Have a nice weekend,anyway!