Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

*Credit card Detox

Ας πούμε ότι καθόμαστε μαζί, πίνουμε καφέ και ξεφυλλίζουμε περιοδικά. Κάποτε μας θυμάμαι, κόβαμε τη σελίδα και λέγαμε, αυτό το θέλω, θα το αγοράσω! Σήμερα τι λέμε; Mου αρέσει αυτό το στιλ, θα το φορέσω! Δηλαδή θα πάρω την ιδέα του top designer και θα τη μιμηθώ, πληρώνοντας μέχρι και το 1/6 της αξίας...
Γιατί να μην το κάνω, αφού όλα τα βρίσκω, "στο περίπου"...
Κάποτε υπήρχαν τα υπέροχα, ακριβά επώνυμα που όλες ποθούσαμε # και τα άσχημα, φθηνά no name που όλες σνομπάραμε.
όμως σήμερα,
τα ρούχα και αξεσουάρ που βρίσκαμε αποκλειστικά περνώντας την πόρτα μεγάλων οίκων (=weekend για ψώνια στο Μιλάνο), βρίσκονται εύκολα σε high street μαγαζιά (=Σάββατο πρωί για ψώνια στην πόλη μου ή Σάββατο βράδυ για ψώνια με το laptop αγκαλιά)...


Στα περιοδικά, οι μεγάλες ή μικρότερες φίρμες μας προτείνουν καταπληκτικές,  φωτογραφημένες ιδέες. 
Ας δούμε τι μας αρέσει και τι μας συμφέρει!


RALPH LAUREN
$ Στις πρώτες σελίδες των  αγαπημένων μας περιοδικών συναντάμε τις διαφημίσεις του Ralph Lauren. Από τη συλλογή του BLUE LABEL αξίζει να "κλέψουμε" τo romantic bohemian ύφος που είναι πολύ εύκολο να μιμηθούμε, συνδυάζοντας πολύ φθηνότερα κομμάτια μεταξύ τους, highstreet, vintage ή της γιαγιάς μας! 
$$$$$ Αυτό που ποτέ δεν θα βρούμε πουθενά αλλού  είναι οι all time classic μπότες ιππασίας του Ralph Lauren...Τις αγοράζεις μια φορά στη ζωή σου και τις αγαπάς αιωνίως !


DOLCE&GABBANA 
$ Οι Dolce&Gabbana μας θυμίζουν κάθε σεζόν με  τις καμπάνιες τους το στιλ "Ιταλίδα του νότου".Ευτυχώς για εμάς, γιατί με τόσα άλλα ερεθίσματα μπερδευόμαστε και ξεχνάμε το αγαπημένο στιλ των απανταχού ανδρών ! Σε πολλά πλέον καταστήματα μπορούμε να βρούμε φθηνότερο το στενό-ελαστικό-κρεπ-μαύρο φόρεμα με  ντεκολτέ + ένα ροζάριο στο λαιμό ως κόσμημα. Αν έχετε στενή περιφέρεια και την ικανότητα να επιλέξετε φορέματα καλής ποιότητας και ραφής -άσχετα με την ετικέτα...-,  φορέστε αυτό το στιλ καθημερινά !
$$$$$ Καμίας άλλης εταιρίας τα πατρόν και τα υφάσματα δεν αναδεικνύουν τόσο τη δομή του γυναικείου σώματος...για να μην καταλήξετε με cheap look  Ιταλίδας, αναζητήστε τουλάχιστον τα φορέματα της φθηνής σειράς τους, D&G. Ακόμη στους Dolce&Gabbana αξίζει να πληρώσουμε τις κλασσικές γόβες τους γιατί φοριούνται ολόκληρα 8ωρα χωρίς να μας "σκοτώνουν"...Θεωρώ απίθανη τη φετινή τους εκδοχή με animal print σόλες !


ARMANI 
$ Με δύο τρόπους μπορούμε να μιμηθούμε το ύφος του Armani...1.Επιλέγοντας σακάκια με στενά,  ρεγκλάν μανίκια σε γήινα χρώματα και 2. φορώντας κεντημένες ή βελούδινες μπαλαρίνες με φαρδιά παντελόνια και μάξι φορέματα! Κανένας άλλος "μεγάλος" δεν τολμά να μας προτείνει βραδινά ρούχα με flat, άρα εάν εσείς καταφέρετε να υποστηρίξετε αυτή την ιδέα, θα στοιχηματίζουν ότι φοράτε Armani! Προσοχή,τα μαλλιά ενός Armani Girl είναι πάντα, μα πάντα κολλημένα με gel!
$$$$$ Όσο και να κόβει το μάτι σας, αποκλείεται να μπλοφάρετε με κοσμήματα "σαν" του Armani...Για ένα signature look είναι απαραίτητο να έχουμε τα αυθεντικά κοσμήματα και προσωπικά πιστεύω ότι αξίζουν τα λεφτά τους, γιατί φοριούνται ξανά και ξανά. 


GUCCI
$ Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει το Gucci look ; Η 70's-80's αισθητική, χωρίς όμως τα χίπη και τα φολκλόρ στοιχεία. Σκεφτείτε Bond girls εκείνης της περιόδου και τις συζύγους του Mick  Jagger, Bianca Jagger και Jerry Hall ! Ψάξτε λοιπόν στην αγορά για ζέρσεϊ  φορέματα, για techno στρετς υφάσματα και για σατέν πουκάμισα που θα φορέσετε "ξεχνώντας" πολλά κουμπιά ξεκούμπωτα! Αναζητήστε στη συνέχεια, ζώνες παπούτσια και κοσμήματα με το γνωστό, κλασσικό πλέον πέταλο τύπου Gucci (πιστέψτε με θα βρείτε πολλά και καλής ποιότητας). Τέλος, φροντίστε να έχετε ανάλογα μαλλιά και μακιγιάζ. 
$$$$$ Πέρα από τις δυναμικές τσάντες Gucci που ξέρω ότι αγαπάτε και στο παρελθόν μπορεί να θυσιάσατε ακόμη και ένα μισθό σας για μια από αυτές, υπάρχει και κάτι ακόμη που αξίζει να πληρωθεί. Τα παντελόνια Gucci είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να μακραίνουν και να λεπταίνουν τα πόδια μας... Αυτός κατά τη γνώμη μου, είναι σοβαρός λόγος να επενδύσουμε !  


PRADA 
$ Χωρίς να είμαι fan ενός τόσο retro στιλ, είμαι σίγουρη ότι η Prada έχει το κοινό της που θα ενθουσιαστεί με την τελευταία συλλογή της. Αν θέλετε να μπείτε στο 60's mood πριν βγείτε για ψώνια , ακούστε το cd ή μάλλον το δίσκο (!) της Τζένης Βάνου (τη θεωρώ super cult, κάποτε έβγαινε στην κρατική τηλεόραση και έκλαιγε με το μαύρο rimmel να τρέχει, ενώ τραγουδούσε...), φάτε μια κρέμα με σιρόπι βύσσινο  στο Bάρσο και ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα χτένισμα μπανάνα...Τώρα στα μαγαζιά, - ή στα βεστιάρια - θα διαπιστώσετε ότι οι πωλητές θα σας προτείνουν αμέσως ότι  είναι ανάλογο με την προετοιμασία σας, ανάλογο της Prada δηλαδή!
$$$$$ Tα αξεσουάρ της Prada και ιδίως τα γυαλιά και τα παπούτσια της θεωρούνται διαχρονικά, είναι λοιπόν άξια της επιλογής σας.


LOUIS VUITTON
Ρετρό φορέματα είδαμε και στην  ad campaign του Lοuis Vuitton...ιδανικά για το χορό των αξιωματικών ας πούμε! Δεν μπορώ να με φανταστώ ντυμένη έτσι σε καμία περίσταση του δικού μου lifestyle, αν και θεωρώ αριστούργημα το μεσαίο φόρεμα στο χρώμα του πάγου. Για όσες βέβαια θελήσουν να μιμηθούν αυτό το στιλ, η μόνη τους ελπίδα είναι να το αναζητήσουν σε οργανωμένα vintage καταστήματα σε μεγαλουπόλεις του πλανήτη ή on line.
$$$$$ Για τα "δερμάτινα" είδη της γαλλικής Louis Vuitton, τι να λέμε. Στο crash test π.χ. μιας βαλίτσας που ταξιδεύει aller - retour, σε εβδομαδιαία βάση, μια Vuitton είναι η μόνη που αποδεδειγμένα αντέχει, χωρίς γρατζουνιά !


CHANEL
   
$ Eυτυχώς, δεν μου αρέσουν καθόλου οι γούνινες μπότες που πρωταγωνιστούν στην νέα συλλογή του οίκου Chanel και δεν θα αναζητήσω καν, τη φθηνή εναλλακτική τους...Σε γενικές γραμμές, αν σας αρέσει το στιλ Chanel μπορείτε να το μιμηθείτε φορώντας ένα καλοραμμένο τουίιντ σακάκι με το τζιν σας,  ή ακόμη πιο επίκαιρο, με το τζιν σορτς σας, opaque καλσόν και καπιτονέ μπαλαρίνες. Μην παραλείψετε τις αλυσίδες τύπου Chanel, που πωλούνται σε κάθε μαγαζί που πουλά αξεσουάρ και σέβεται τον εαυτό του !
$$$$$ Στις boutique Chanel, ενώ πωλούνται  είδη από όλες τις γκάμες του οίκου είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις τα κλασσικά κι αγαπημένα... Αν όμως ζητήσεις από το έμπειρο προσωπικό να σου βρουν μια καμέλια, μια 2.55 τσαντούλα, ή ένα τζόκεϊ καπέλο στο χρώμα που ονειρεύεσαι  
εν καιρώ, θα σε ενημερώσουν ότι βρέθηκε και σε περιμένει για παραλαβή! Με το αζημίωτο βέβαια, αλλά τουλάχιστον ξέρεις ότι επένδυσες σε σταθερές αξίες...!


...τέλος,LANVIN
 $ Στις 2 του Νοέμβρη θα δούμε τη συλλογή που ετοίμασαν για εμάς ο οίκος Lanvin και το H&M !!!!!! Τι σημαίνει αυτό; Τα super sexy, πολυτελή Lanvin θα μπουν σε όλες τις ντουλάπες χωρίς δυσκολία...Φανταστείτε τα παπούτσια...


$$$$$ Στην φωτογράφηση του μοναδικού Steven Meisel μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για το ύφος του οίκου... Αν βιάζεστε, μπορείτε να κάνετε μια επιδρομή στις boutique προς ανεύρεση θησαυρών τύπου, Lanvin patent - python ballerina flats... Εγώ πάντως λέω να περιμένω.....μέχρι το Νοέμβριο !




keep your money,
define your style! ;-))))