Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

*Ciao Bella!

www.thesartorialist.com NOVEMBER 2010-MILAN


Έλαβα ένα πολύ ευγενικό  mail  από την  Ε. Πετ.,  στο οποίο με ρωτά αν γνωρίζω που μπορεί να βρει τo βραχιόλι της κυρίας στη photo.  E, λοιπόν αυτή η ερώτηση γίνεται σήμερα η αφορμή να σας τις αναλύσω. Ποιές;
Τις Ιταλίδες!
Οι γυναίκες στη γειτονική Ιταλία είναι αισθητικά "μπολιασμένες" από τη μαμά και τη γιαγιά. Δεν μπερδεύονται. Δεν ξεχνούν ότι είναι θηλυκά. Μαθαίνουν από νωρίς τις κλασσικές αξίες και ομορφαίνουν στο maximum, πρώτα τις ίδιες και μετά τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, τα πάντα γύρω τους . Ζουν με στιλ μέχρι τα βαθιά γεράματα.


Τι ακριβώς κάνουν;;;;;
ITALIAN WOMEN UNREVEALED
- Οι Ιταλίδες δίνουν τεράστια σημασία στα μαλλιά τους. Αν έχουν γεννηθεί με κατάμαυρα μαλλιά, παραμένουν μαυρομαλλούσες για όλη τους τη ζωή. Αν τα φυσικά τους μαλλιά είναι σγουρά, αφάνα, αγαπούν τα σγουρά, αφάνα μαλλιά τους ! Οι Ελληνίδες αντιθέτως, λειτουργούμε διαφορετικά. Κάπου στην εφηβεία αρχίζει ο πόλεμος με τη φύση: "Θέλω το αντίθετο από αυτό που μου έδωσες, θα τα αλλάξω όλα !"...Οι Ιταλίδες δεν τα βάφουν και δεν τα αποσγουρώνουν. Έτσι μπορούν να έχουν μαλλιά μακριά μέχρι τη μέση, γερά, γυαλιστερά, χωρίς ψαλίδα. Λογικό το βρίσκω...
Maria Grazia Cucinotta

- Οι Ιταλίδες δίνουν τεράστια σημασία και στο σώμα τους. Πουθενά στον πλανήτη δεν εφαρμόζονται με τέτοια μανία προϊόντα και θεραπείες για τη διατήρηση αδύνατου και σφιχτού σώματος. Ακόμη και οι πληθωρικές, φροντίζουν να "έχουν", μόνο εκεί που θέλουν τα αγόρια. Όχι παντού ! Επειδή έζησα στην Ιταλία, έχω να σας πω ότι αυτό οφείλεται στην άριστη σχέση που διατηρούν με το διαιτολόγο τους και στις ώρες που τρέφονται. Δηλαδή, ενώ εμείς τρώμε μεσημεριανό, ή σνακ στις 15.00 - 16. 00, εκείνες έχουν ήδη φάει στις 12.30 - 13.00. Κατά συνέπεια το βραδινό τους σερβίρεται στις 20.00, ενώ εμείς αρχίζουμε κατά τις 22.00 να ψαχνόμαστε για το αν θα βγούμε έξω, ή αν θα φάμε στο σπίτι...
Belen Rodriguez




- Εννοείται, φροντίζουν και το πρόσωπο τους. Δίνουν βαρύτητα  κυρίως στα άβγαλτα, "εφηβικά" φρύδια τους και επειδή θεωρούν ότι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους είναι η καλοκαιρινή, διατηρούν υπερβολικά μαυρισμένο το δέρμα τους year round. Φυσικά, αν είσαι τόσο μαυρισμένη, έχεις ανάγκη για ελάχιστο  make up σε γήινες αποχρώσεις,  ενώ τα δόντια σου δείχνουν κατάλευκα...σας καταλάβαμε Κυρίες μου !

- To στιλ τους τώρα, δεν είναι αυτό που θα περιγράφαμε επίκαιρο. Μπορεί να εξάγουν παγκοσμίως τη μόδα τους, αλλά για τον εαυτό τους κρατάνε τα σίγουρα. Κρουαζέ μπλούζες, κόκκινα φορέματα, στενές μίνι φούστες, ζακετάκια (cardigan ) και μπούστα. Πολλά μπούστα. Από την Ιταλική τηλεόραση που είναι στολή κάθε παρουσιάστριας, μέχρι την pizzeria που θα φάνε μια καθημερινή. Μπούστα παντού, ακόμη και τις χρονιές που το fashion system τα εκτοπίζει από τις συλλογές !

Rachele Restivo

Bluemarine fall/winter 2010 ad campaign

Aida Yespica - Nena Ristic 

- Επίσης τα κορίτσια αυτά, που έχουν τη φήμη των ομορφότερων Ευρωπαίων γυναικών, ποντάρουν πολύ στα αξεσουάρ. Λατρεύουν όσο και εμείς τις τσάντες, τα παπούτσια, τα γυαλιά, τα φουλάρια αλλά μας ξεπερνάνε  στα κοσμήματα. Οι Ιταλοί κοσμηματοπώλες ζουν κι αυτοί σε ένα δικό τους universe, σχεδιάζοντας αποκλειστικά για αυτές!
 (--->αυτές θα τις αποκαλώ από τώρα !). Δεν είναι τυχαίο ότι τα πιο μοντέρνα και πρωτότυπα δεσίματα σε διαμάντια, φέρουν Ιταλικές υπογραφές. Αυτές  με τη σειρά τους, ήταν οι πρώτες που φόρεσαν χωρίς φόβο και πάθος τα διαμάντια τους με  τζιν, αφήνοντας πίσω τους άδειες τις τραπεζικές θυρίδες ! Θα τις δεις να φοράνε όμως και υπέροχα ασημένια κοσμήματα, κοκάλινα, ή ημιπολύτιμα.

*Eδώ, θα απαντήσω στην αναγνώστρια του blog μου : τo tortoise shell link bracelet που σου άρεσε στη φωτογραφία του Sartorialist (πρώτη photo στη σημερινή ανάρτηση ), δεν μου φαίνεται να ανήκει σε κάποια φετινή συλλογή. Επειδή τις ξέρω, θα υποθέσω ότι είναι ένα κολιέ, που μπορεί να  απέκτησε 10 χρόνια πριν και φοράει σήμερα ως βραχιόλι, γιατί έχει φοβερή ικανότητα - και μπράβο της -, να αυτοστιλιζάρεται ! Θα σου έλεγα λοιπόν να ψάξεις σε ενημερωμένες αντικερί, ή σε vintage jewellery boutiques on line, πάντα κάτι πωλείται σε ταρταρούγα ( www.jeweldiva.com  ). Μια εναλλακτική θα ήταν κάποιο από τα ρολόγια/ βραχιόλια  του Μichael Kors που χρησιμοποιεί πολύ αυτό το υλικό. 


- Για να ορίσεις το στιλ μιας Ιταλίδας, μπορείς να αναλύεις τα πάντα πάνω τους, όπως έκανα εγώ στις παραπάνω παραγράφους,  ή μπορείς απλώς να δεις τα κορίτσια των top οδηγών της formula 1 και των superstar ποδοσφαιριστών. Αυτές είναι μια εικόνα, χίλιες λέξεις !
 Rodriquez with (ex)boyfriend Milan's Borriello

Bianca Brandolini D'Adda with boyfriend Lapo Elkann

Τέλος, δεν θα μπορούσα να κλείσω αυτό το post παραλείποντας τις Ιταλίδες άνω των - ήντα...
Είναι υπέροχες, για εμένα αυτού του τύπου γυναίκες που δεν το βάζουν κάτω αποτελούν πρότυπα και ενώ ξέρουμε ότι έχουν κάνει πολλά προκειμένου να συντηρηθούν, δείχνουν πολύ πιο όμορφες από τις συνομήλικες Αμερικάνες που χάνουν εύκολα την αίσθηση του μέτρου...(εξαίρεση βεβαίως αποτελούν, όλες όσες περιτριγυρίζουν τον Berlusconi, νόμιμες σύζυγοι, ή μη, που είναι η kitsch εκδοχή του made in italy ...).
Sophia Lauren, the legent...

Amanda Lear, 71 (her boyfriend is 25 !!!!!!!!!!)

Μετά από τόση λεπτομέρεια, αν ενδιαφέρεστε και τελικά τις μοιάσετε , στοιχηματίζω ότι λίγο μετά την προσγείωση  στο αεροδρόμιο της Ρώμης, θα ζήσετε  την εμπειρία του αδιάκριτου, αλλά πάντα "ανεβαστικού"  ιταλικού καμακώματος,
-"BELLA!" 
           -"TI AMO!"
- "AMORE MIO!" και όταν τους απαντήσετε με πατριωτικό ύφος,

SONO GRECA , θα πάρετε ως απάντηση το αιώνιο, 

 "UNA FACCIA, UNA RAZZA!",
σε original φωναχτή εκδοχή, με έντονο κούνημα χεριών...
Συνεννοηθήκαμε & αποστολή εξετελέσθη !