Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

*90's Party Invitation

Sweet Ε., 
με ρωτάς τι θα μπορούσες να φορέσεις στο 90's party που είσαι καλεσμένη. Κατ'αρχήν, βρίσκω το 90's theme, τέλεια ιδέα για πάρτι! 
Εσείς, fashion lovers, παίζετε με vintage στιλ και καλά κάνετε, εγώ όμως, βλέπω ότι τελευταία η μόδα εμπνέεται "επικίνδυνα" από αυτή τη δεκαετία...
Μιλάμε για την εποχή που στην τηλεόραση έσχιζε το Beverly Hills 90210 και το Μarried with Children με την Kelly Bundy να μεταμορφώνεται στο τηλεοπτικό πλατό, από έφηβο σε γυναίκα. Στην Αμερική πάλι, την ίδια περίοδο η Pamela Anderson και τα υπόλοιπα "μωρά" του Baywatch κέρδισαν τους τηλεθεατές τόσο, ώστε να καταφέρουν  να πάρουν θέση στο βιβλίο Guinness Book of World Records, ως τη δημοφιλέστερη σειρά όλων των εποχών...


Πάρτε μια πρώτη ιδέα,- ή θυμηθείτε το στιλ που είχατε τότε !-:



Οι παραπάνω φυσιογνωμίες ήταν βεβαίως, τα λαϊκά πρότυπα. Στα εξώφυλλα και στα editorials του Bazaar και της Vogue εναλλασσόταν τα super models, αφήνοντας χωρίς δουλειά όλα τα "απλά" μοντελάκια του πλανήτη. Έβλεπες παντού, μόνο αυτές και σε αυτές ήθελες μόνο να μοιάσεις...


 Σε κάθε ενημερωμένη ντουλάπα έβρισκες τζιν μπουφάν, τζιν γιλέκο και ψιλόμεσο τζιν παντελόνι, που πάντα φοριόταν με ζώνη. Έβρισκες ακόμη, bolero σακάκια, κοντά μπουστάκια δαντέλας, ζιβάγκο μπλούζες που άφηναν έξω τη μέση και στενά μίνι φορέματα με γεωμετρικά κοψίματα στους ώμους. Halter, όρθιο γιακά, ή ανοιχτό χαμόγελο με τους δύο ώμους έξω (αυτά τα φορέματα θα ήθελα να επιστρέψουν στη μόδα, i love them and men love them !).


Τα αξεσουάρ ήταν faux, μεγάλα και κυρίως χρυσά. Εκτός από τα κοσμήματα τη δεκαετία του 90 οι σχεδιαστές στόλιζαν με πετράδια, τρουκς και πέρλες τα ρούχα, τα παπούτσια, τις ζώνες και τις τσάντες.
Φαντάζομαι, καταλάβατε σε ποιο στιλ αναφερόμαστε, όταν λέμε 90's . Δεν θα μπορούσα όμως να μην συμπεριλάβω τον Calvin Klein σε αυτούς που επηρέασαν τη μόδα της συγκεκριμένης δεκαετίας. O κύριος Klein, αναμφίβολα άφησε εποχή με τις super minimal γραμμές του...


...αλλά δεν νομίζω ότι έχεις κέφι Ε. να μιμηθείς αυτή, την τόσο λιτή εκδοχή της δεκαετίας του 90. Από τη ντουλάπα της μαμάς σου λοιπόν, θα σου έλεγα να κλέψεις για το party, την ηλεκτρίκ μπλούζα που ξέθαψες όπως μου γράφεις, γιατί ως χρώμα φορέθηκε πολύ τότε. Μαζί με το κόκκινο χρώμα, τότε έβρισκες σε όλες τις συλλογές το ηλεκτρίκ, ραμμένο σε ταγιέρ, μάξι φορέματα με τολμηρά σχισίματα, ή πλεκτά. 
Ότι κι αν φορέσεις, μην παραλείψεις να χτενίσεις τα μαλλιά σου σκύβοντας ανάποδα (!). Ψέκασε με λακ τα πλαϊνά, ώστε να απέχουν από το πρόσωπο και σήκωσε τη φράντζα σου με τζελ και λακ στον αέρα και λίγο στο πλάι ! There you go!
Όσο αναβιώνω την εποχή τόσο θα θέλω να σε ακολουθήσω στο πάρτι ! 
Θα περάσετε φανταστικά, είμαι σίγουρη!
Όταν δε, ανάμεσα στους καλεσμένους ξεχωρίσεις τον δικό σου Dylan (κούκλος, με ανοιχτόχρωμο τζιν, ζώνη με western τόκα και all star converse), ζήτα από το dj το παρακάτω 90's super hit και χορέψτε με πάθος μέχρι τελικής πτώσης !  
HAVE FUN !