Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

*maquillage (part 2)

Δεν χρειάζεται να παντρεύεστε για να αναζητήσετε τον  καλύτερο professional make up artist! Εντάξει, καταλαβαίνω ότι  θεωρείται η ομορφότερη στιγμή της ζωής σας, ότι θα ποζάρετε σε δεκάδες φωτογραφίες και αισίως θα μιλάτε για αυτή τη στιγμή μέχρι τα βαθιά γεράματα. Μπορεί όμως ένα dinner party, ένα επαγγελματικό ραντεβού ή ένα  ρομαντικό  soiree να είναι πιο σημαντικό για την εξέλιξη των γεγονότων στη ζωή σας! Για το λόγο αυτό,επιλέξτε  τον καλύτερο μακιγιέρ για εσάς, "βρείτε τα"  και κρατήστε τον/την  stand by! 


how to choose the best make up artist?
  • το πρώτο που θα πρέπει να προσέξετε όταν γνωρίσετε τον/την μακιγιέρ σας είναι το στυλ του! κι αυτό γιατί μπορεί να συζητάτε με μια  συμπαθητική μακιγιέζ για minimal make up αλλά τα τεχνητά νύχια της να είναι animal print  με ένθετα  στρασάκια...να το φοβάστε αυτό το minimal -what's your maximum girl?!
  • αφού το ένστικτο σας δώσει το o.k., το επόμενο βήμα είναι να προσέξετε πόσο καθαρό και περιποιημένο είναι το make up kit που χρησιμοποιεί. Αν η πρώτη εντύπωση είναι "θολή" και ένα τελειωμένο bronzer χωρίς καπάκι το πρώτο αντικείμενο που θα δείτε,προφασιστείτε αλλεργία στα πάντα  και αποχαιρετήστε τον/την ευγενικά!
  • αν όλα μοιάζουν καθαρά και τα πινέλα φρέσκα,είναι η ώρα των δικών σας ερωτήσεων. Μην ντραπείτε  να δείξετε φωτογραφίες αγαπημένων σταρ που θέλετε να μιμηθείτε. Συζητήστε μαζί τι είναι εφικτό και τι όχι, ποιά χρώματα φοράτε συνήθως και τι απεχθάνεστε. Προσωπικά με χαλάει απίστευτα η ατάκα "μην βλέπεις τη φωτογραφία ,έχει πέσει τρελό ρετούς!". Ναι αγαπητέ μου professional,το ξέρω,αλλά θέλω να με βάψεις σαν να μου έκαναν  ρετούς,μπορείς;;;;;;;χα,εδώ σε θέλω!
  • εφόσον το ραντεβού γνωριμίας βαίνει καλώς είναι πολύ σημαντικό να δείτε το portfolio με προηγούμενες δουλειές του/της μακιγιέρ σας. Εκεί θα ισχύσει υπέρ σας το "μία εικόνα = χίλιες λέξεις" και θα καταλάβετε αμέσως αν θέλετε ή όχι να φιγουράρετε κι εσείς στις σελίδες του! Εκεί επίσης θα δείτε πόσο ταλέντο έχει ο/η make up artist στο να διαφοροποιεί την τεχνική του, ανάλογα με τα πρόσωπα και την περίπτωση. Εάν η νύφη,οι πεθερές και οι δύο ανύπαντρες ξαδέρφες που έβαψε για έναν καλοκαιρινό γάμο μοιάζουν να φοράνε την ίδια μάσκα,καλύτερα να το σκεφτείτε πριν αφεθείτε στα χέρια του/της...
O δικός μου άνθρωπος κλειδί είναι η celebrity make up artist Μαρία Παγωνάκη. Αντί για την  πολύ συνηθισμένη ερώτηση "τι θα φορέσεις;-λιλά;-α,έχω κι εγώ μία τέλεια λιλά σκιούλα, η Μαρία ρωτάει, τι θα φορέσεις; 60's φόρεμα,α τι λες να βάλουμε double black eyeliner και baby pink κραγιόν ; Βλέπει πέρα από τα στενά όρια ενός χρωματολογίου, εγγυημένα έχει γούστο και είναι φοβερά συνεπής,  ακόμη κι αν πρέπει να αλλάξει 2 αεροπλάνα για το ραντεβού της! Το καλύτερο από όλα είναι ότι -επιτέλους- μας άνοιξε το portfolio της στο site www.mariapagonaki.com και δημιούργησε τη σελίδα της στο facebook (search for maria pagonaki) για να μπορούμε να τη ρωτήσουμε for free, ότι θέλουμε για make up tips ή για νέα προϊόντα .


A tip for brides to be:
Κλείστε νωρίς το δοκιμαστικό ραντεβού σας, αν είναι δυνατόν την ίδια ώρα της ημέρας που θα γίνει και ο γάμος σας ,ώστε να δείτε το αποτέλεσμα στο ίδιο φως. Μετά, αντί να περάσετε από πολυμελή οικογενειακή επιτροπή,βγείτε με τον αγαπημένο σας για φαγητό! Φυσικά δεν χρειάζεται να του ανακοινώσετε ότι κάνατε δοκιμαστικό μακιγιάζ και να συζητάτε όλο το βράδυ για το πως κολλιούνται οι ψεύτικες βλεφαρίδες... keep  the magic in your relationship! :-)


You deserve the best:
Το ζητούμενο τελικά όταν σε μακιγιάρει επαγγελματίας make up artist είναι να σχολιαστεί  το "πόσο όμορφη  είσαι" και όχι, το "τι ωραία που σε έβαψαν"!
GOOD LUCK

*Αναμφίβολα μετά από δοκιμές δεκάδων δειγμάτων, είμαι λάτρης των προϊόντων ομορφιάς και έμαθα να ξεχωρίζω το αξιόλογο ! Ωστόσο, οι απόψεις του παραπάνω post τοποθετούνται χρονικά την περίοδο που γράφτηκε. Για σύγχρονες τάσεις σχετικά με καλλυντικά προϊόντα περιηγηθείτε στις σελίδες του eshop μου www.hautenature.net.
 Εκεί, η βιολόγος αδερφή μου Ειρήνη Πασχαλέρη, επιλέγει καλλυντικά με όρο να μην περιέχουν χημικά στη σύστασή τους. SEE YOU ALL THERE !