Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

*i love cashmere!

cashmere sweater collection Chinti and Parker

Mε τόσο υπερβολικό κρύο, το μόνο που πόθησα μέσα στις εκπτώσεις είναι απαλές και ζεστές μπλούζες από cashmere! 
Kι όπως μουρμουρίζουν πονηρά οι Αμερικανίδες , once you go black you never go back (!!!!!!!!!!!!!!!!!!), έτσι και με το κασμίρι, once you go cashmere you never go back!
H ιστορία του έχει ως εξής: τα ομώνυμα προβατάκια, λόγω ασύλληπτου  κρύου εκεί ψηλά στη Μογγολία  προσαρμόστηκαν στις συνθήκες και  απέκτησαν το πιο μαλακό και ζεστό μαλλί του είδους τους. Kάτω από animal friently  συνθήκες ( όπως μας διαβεβαιώνουν οι παραγωγοί), η σωστή επεξεργασία αυτής της πρώτης ύλης μας δίνει την καλύτερη  ποιότητα μαλλιού στον κόσμο. 
Φυσικά υπάρχουν διάφορες  κατηγορίες, τις οποίες πληρώνεις και ανάλογα...to give you an idea,ένα μέσης ποιότητας πουλόβερ από cashmere κοστίζει περίπου 150-200 ευρώ (λογικό αν σκεφτείς ότι κουρεύονται 4-6 πρόβατα για λογαριασμό του! ).


cashmere sweater collection Antoni & Alison £130-£190

where to shop for cashmere:
  • Υπέροχες, κλασσικές μπλούζες άριστης ποιότητας θα βρείτε στα 132 μιλανέζικα καταστήματα Loro Piana σε όλο τον κόσμο -δυστυχώς κανένα στην Ελλάδα-. Στη Loro Piana μπορείτε ακόμη να παραγγείλετε custom made υφάσματα επιπλώσεων για το σκάφος ή το  jet σας! (για τον καναπέ μου μπορώ;;;;;;;;) www.loropiana.com
  • Αν θέλετε μία πιο φρέσκια συλλογή, με την ίδια εξαίσια ποιότητα, αναζητήστε την εταιρεία TSE (-->προφέρεται say) στα καταστήματα Καρούζος. www.tsecashmere.com
  • Όσοι ταξιδεύουν overseas, φανταστικά basics μπορούν να αγοράσουν στα καταστήματα J-Crew. H Michelle Obama αλλά και πολλές fashion editors τα λατρεύουν.
  • Αν αγαπάτε τις κρυμμένες λονδρέζικες boutique του Notting Hill με τις μικρές συλλογές, στο επόμενο σας ταξίδι επισκεφτείτε τo consept σπίτι-μαγαζί-μουσείο Antoni & Alison .www.antoniandalison.co.uk
  • Για on-line αγορές ρίξτε μία ματιά στην σκοτσέζικη σειρά Brora που έχει ακόμη εκπτώσεις αλλά και την καινούρια αγαπημένη μου Chinty and Parker-london-consious cloths που είναι απόλυτη εμπειρία ενάντια στo fast fashion system. www.brora.co.uk
  • Εάν νιώθετε αρχάρια και θέλετε την πιο προσιτή τιμή σε cashmere (βρήκα αρκετά καλά μπλουζάκια με εκπτωτική τιμή 49 ευρώ) , αναζητήστε τις ειδικές συλλογές των καταστημάτων, United Colors of Benetton, Massimo Dutti, Uterque  και Marks & Spencer (επειδή δουλεύω ως personal shopper και γνωρίζω καλά την ατμόσφαιρα όλων των καταστημάτων,σας προειδοποιώ ότι οι υπόλοιπες πελάτισσες που θα δείτε στα Marks & Spencer  θα είναι κυρίες μεγάλης ηλικίας και μεγάλου μεγέθους,μην αποθαρρυνθείτε!)   
cashmere care:
Αφού αποκτήσετε τα κασμιρένια ζακετάκια σας πρέπει να ξέρετε και να τα φροντίσετε. Πλένουμε μόνο στο χέρι τα πουλόβερ μας με ειδικό cashmere shampoo ή απορρυπαντικό για μάλλινα και ευαίσθητα. Δεν τα στύβουμε αλλά τα τυλίγουμε και  ξετυλίγουμε μερικές φορές σε πετσέτα και στη συνέχεια τα απλώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, μακριά από καλοριφέρ . Στο τέλος της χειμερινής σεζόν, πλένουμε και τοποθετούμε τα πουλόβερ μας σε βαμβακερές θήκες με φερμουάρ ή σε μαξιλαροθήκες μαζί με υφασμάτινα φακελάκια λεβάντας ή κέδρου. Τα ωραιότερα τέτοια πουγγάκια έχω βρει σε french country style boutiques όπως το  Descamps (www.descamps.com), τα δύο  Μ&Μ στο Κολωνάκι και στη Μητροπολίτου Ιωσήφ στη Θεσσαλονίκη    (www.mmhouse.gr ), αλλά και σε καταστήματα με βιολογικά είδη.
DOUBLE CHECK:
Πριν κατευθυνθείτε προς το ταμείο αγκαλιά με το πουλόβερ σας,  διαβάστε προσεκτικά τις εσωτερικές ετικέτες! Αξίζει να πληρώσουμε το 100% pure cashmere, όχι τα cashmere blends!
have a nice weekend!

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

*Hunter,Uggs and friends...



Υπάρχει μία κατηγορία παπουτσιών που με παίδεψε! Αναφέρομαι στις μπότες που χρειάστηκα για μία εκδρομή στο βουνό, αλλά δεν ήθελα εκείνες τις apres ski μπότες που θα  φορούσα τελικά μόνο για  3 ημέρες...άρα, έπρεπε να βρω  το super ζευγάρι που θα μπορούσα να συνδυάσω και μετά, με τα πρωινά μου ρούχα κάθε μέρα στην πόλη.

Πρώτος σταθμός στην αναζήτηση των τέλειων cold weather boots ήταν οι Wellington της εταιρίας HUNTER. Ξέρετε,εκείνες τις πλαστικές γαλότσες που έχει ο μπαμπάς μου για το ψάρεμα από το 1970! Δηλαδή, πολύ πριν τις φορέσει η Kate Moss στο Glastonbury (υπαίθριο  music festival) και αργότερα όλος ο πλανήτης... Από τη ΗUNTER θα επέλεγα τα πιο fun κομμάτια της γκάμας. Αφού είναι πλαστική και γαλότσα,τουλάχιστον ας έχει κάτι να πει!

1.Festival Lace-up limited edition- Rubber but chic!
2. Jimmy Choo for Hunter crocodile print- η designer εκδοχή σε μαύρο ή κόκκινο χρώμα, με εκκεντρική animal print φόδρα.
3. Wateraid wellies- έχουν πλάκα και ποσοστό των πωλήσεων πάει στην φιλανθρωπική οργάνωση Wateraid που παρέχει καθαρό νερό  και διδάσκει  κανόνες υγιεινής σε φτωχούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
4. Festival tall 2010- rock η μόδα, rock και οι γαλότσες μας! το μοντέλο που μόλις κυκλοφόρησε.
5. RHS original- ποιός είπε οτι οι flower wellies δεν είναι sexy ;;; συνδυάστε τις  με μίνι εκρού δαντελένιο φόρεμα, vintage τζιν μπουφάν, αφήστε σγουρά τα μαλλιά σας και ψεκάστε όλο το σπίτι με Anais Anais!

Αφού εξαντλήσαμε το θέμα της ιδανικής μπότας για βροχή, πάμε τώρα στις sheepskin boots. Πρώτη εταιρία στις πωλήσεις και μάλλον ήδη στις ντουλάπες σας, οι UGG boots! Mια βόλτα στο Κολωνάκι και μετράς δέκα γκρι και δέκα καμηλό ζευγάρια το λεπτό... Προσωπικά τις φλερτάρω τα 4 τελευταία χρόνια αλλάζοντας διαρκώς γνώμη για το αν πάνω μου είναι ugg ή ugly. Νομίζω όμως οτι βρίσκω πολύ cute  τα έντονα χρώματα, συνδυασμένα με ανεπιτήδευτα πλεκτά και  fitness ρούχα!
1. ugg classic short pink 2009 
  2. ugg bailey button crystal blue
    3.ugg classic tall sheashell rose
  4.ugg classic short ultramarine

Υπάρχουν όμως κι άλλες εταιρίες που καταπιάνονται με αυτό το υλικό . Έψαξα λοιπόν για τα ωραιότερα Ugg alternatives----> click on image to enlarge:
1,2,3,4 - Tα μοντέλα που μου αρέσουν από την εταιρία Love From Australia. Έχουν ιδιαίτερες λεπτομέρειες, ενώ φαντάζομαι μετά από παγκόσμια δέηση εκατομμυρίων  γυναικών έβγαλαν και μία συλλογή με wedges, δηλαδή πλατφόρμες!
5,6 Δείγματα από την εταιρεία ΕMU που έχει τη φήμη της φθηνότερης επιλογής σε μπότες αυτού του τύπου (είδα το μπεζ στη βιτρίνα του fokas).

Η τελευταία όμως τρέλα των fashionistas δεν είναι τόσο συμβατή...ινδιάνικες μπότες και παπούτσια εμπνευσμένα από τη ζωή στον βόρειο πόλο γίνονται η τελευταία εμμονή! Όσο πιο ethnic τόσο πιο hip! 
1.Fitflop Anna Sui Shakoha boots- πουλήθηκε αποκλειστικά στο www.netaporter.com και στο χολιγουντιανό www.shopintuition.com. Επειδή  πέρα του επίκαιρου στυλ του,γυμνάζει και τα πόδια έγινε αμέσως sold out ! Ας ελπίσουμε οτι θα το ξαναλανσάρουν του χρόνου .
2. Mou Tall Eskimo boots- έχουν σήμα κατατεθέν τα μάλλινα εκρού γαζιά και το γκρι θεωρείται το πιο όμορφο χρώμα.
3. Μukluk Canada fur boots- το εταιρικό τους λογότυπο συνοδεύει μία ινδιάνικη σκηνή. Γιατί άραγε;;

Βέβαια, είμαι σίγουρη οτι υπάρχει και η κατηγορία κοριτσιών που δεν θα θυσίαζε το glam style της ψάχνοντας για cold weather boots. Ιδού λοιπόν οι πιό όμορφες,  logo κοριτσίστικες μπότες που βρήκα στην αγορά--->click on image to enlarge:

1. Juicy Couture Leo boots
2. Juicy Couture misty flannel boots
3. Juicy Couture igloo wedge boots (πολλά Juicy μοντέλα βρήκα στη Θεσσαλονίκη στο Galleria di Scarpe) 
4.Tory Burch Gigi 2 quilted wedge boots (αγαπημένη μου αμερικάνικη σειρά που πωλείται από πέρυσι στην Καλογήρου www.toryburch.com)  
5.Μoncler margot boots (www.moncler.com)
6.Burberry check lace print boots

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΛΥΨΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΥΛ
ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΑΣ
ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ.
ΆΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΊΖΩ ΟΤΙ ΟΛΑ  ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΜΟΝΤΕΛΑ ΘΑ ΦΟΡΕΘΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!
Καλή μας εβδομάδα

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

*the smoking era


Στη δεκαετία του '20 του προηγούμενου αιώνα, οι επίκαιρες γυναίκες ένιωσαν την ανάγκη να πετάξουν τα κορσέ και τα φουρό για να ελευθερώσουν το καταπιεσμένο σώμα τους. Στη συνέχεια έβαλαν χέρι στις ανδρικές ντουλάπες,φόρεσαν παντελόνια για να ταυτιστούν μαζί τους και να δηλώσουν την φιμωμένη  μαγκιά τους. Κάπου εκεί χρονικά,πρώτα  στις παράνομες κρεβατοκάμαρες και αργότερα σε δημόσια  πολυτελή κέντρα,άρπαξαν τα τσιγάρα από τα ανδρικά χέρια περνώντας τους το μήνυμα: καπνίζεις-καπνίζω, ΣΕΒΑΣΟΥ ΜΕ! 
  
Σχεδόν έναν αιώνα μετά,στις προηγμένες χώρες το δαιμόνιο θηλυκό κατέκτησε τα πάντα. Με τη συνδρομή-θυσία των γιαγιάδων και προγιαγιάδων μας κάθισε στην ανδρική καρέκλα και βάλθηκε ισότιμα να εξουσιάζει τον πλανήτη. 
Έρχομαι λοιπόν  εγώ να σας προβληματίσω :
Σήμερα,ποιό  σκοπό εξυπηρετεί ακριβώς το τσιγάρο,
μήπως δεν το χρειαζόμαστε πλέον ; 
   
Βέβαια, μπορεί κάποια να μου πει (και με το δίκιο της), τι σε ενδιαφέρει εσένα,εμένα μου αρέσει το τσιγάρο και μου αρέσουν και όλα όσα το συνοδεύουν.Δηλαδή,
YOU CAN'T LIVE WITHOUT:
  • τις γλυκούτσικες μικρές ρυτιδούλες γύρω από τα χείλη που χρωματίζονται ανάλογα με  την απόχρωση του κραγιόν,
  • το γκριζοπράσινο  πέπλο που καλύπτει όλο το δέρμα του προσώπου δίνοντας μία γοητευτική σκοτεινή όψη,
  • τον  βήχα με προσωπικότητα, ίδιο με εκείνον του συμπαθητικού  συναχωμένου παππού σας,
  • το αξέχαστο άρωμα  που σας ακολουθεί παντού,στη ντουλάπα σας,στα μαλλιά,στα ακροδάχτυλα σας,
  • τη breathtaking φυσική σας κατάσταση και τη σοφιστικέ άρνηση σας να ανεβείτε  αυθόρμητα μία σκάλα, ή να κάνετε cardio γυμναστική και τέλος, 
  • τη γενικότερα εξαρτημένη σχέση σας (θα ψάξω με τις πυτζάμες και το παλτό όλη τη νύχτα για ανοιχτό περίπτερο), που δείχνει πόσο παθιασμένη γυναίκα είστε.
Έκοψα το κάπνισμα πριν 3 χρόνια. Πήρα την απόφαση ένα Σάββατο πρωί μετά από απίστευτο ξενύχτι. Το προηγούμενο βράδυ πέρασα φανταστικά διασκεδάζοντας με τους φίλους μου και καπνίζοντας ασυναίσθητα άπειρα τσιγάρα . Έλεγα  καιρό (όπως ψευτολένε όλοι), ότι θέλω να το κόψω αλλά στην πραγματικότητα δεν άκουγα καμία φωνή μέσα μου που να συμφωνεί. Μόνο  γύρω μου  άκουγα τις αντικαπνιστικές θεωρίες και απευθείας πατούσα υποθετικά το mute για να μην με ζαλίζουν. 
Τι ακριβώς όμως συνέβη εκείνο το πρωινό ;;;;;;;;Τίποτα ιδιαίτερο,απλώς με είδα,με μύρισα, με αισθάνθηκα.
 Και επειδή τα "είδα όλα", θύμωσα απίστευτα μαζί μου ,πήρα την απόφαση στιγμιαία 
 και την τηρώ ακόμη.

Δεν χρειάζεστε patches και τεχνητά τσιγάρα, ένα μεγάλο πείσμα χρειάζεστε ,που ούτως ή άλλως γονιδιακά ως θηλυκό το έχετε...  

( ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Α. ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ , ΤΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ )

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

*lets take a trip,take a trip,lets travel!



Ένας φίλος μου τουριστικός πράκτορας, κάποτε μου έμαθε ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι πιο φθηνοί μήνες για ταξίδια σε μεγάλες πόλεις. Αυτό βεβαίως εξαιρεί προορισμούς σκι,αλλά και τροπικούς παραδείσους, για το λόγο ότι  διανύουν την high season τους.
Έψαξα κι εγώ ως νοήμων άνθρωπος  τις καλύτερες προσφορές  για ένα express ταξίδι σε κάποια πρωτεύουσα του κόσμου και ορίστε,δείτε πόσο εξελίχτηκαν τα 5* hotels!
Τι να είναι πάλι τούτο...η νέα εκδοχή ενός family room???? σαν να βλέπω τους ευτυχισμένους γονείς στο κάτω κρεβάτι και τα τρία αγγελούδια τους να χοροπηδάνε στο επάνω,ατελείωτο pop corn και προβολή μιας Disney movie που δεν παίχτηκε ακόμη στην Ελλάδα...  Ή μήπως θα μπορούσε να είναι το τέλειο δωμάτιο για girls night in,(μανικιούρ + πεντικιούρ + season 6 του Sex And the City + low fat  room service + πολλές σοκολάτες από το μίνι bar)????
 Κάτι άλλο μήπως;;;


Όπως και να έχει το θέμα,αυτή η επένδυση μοκέτας μάλλον  θα με αποτρέψει από το να μπώ στο αεροπλάνο για  San Diego. Για τους ταξιδιάρικους,τυχοδιωκτικούς χαρακτήρες όμως που διαβάζουν αυτό το blog, θα δώσω μερικές ακόμη πληροφορίες. Πρόκειται για το LUXURY IVY HOTEL και το παιχνιδιάρικο αυτό δωμάτιο είναι η STAR SUITE. Το πακέτο  λέγεται FEMME FATALE-only the finest for the fairest sex (!) και περιλαμβάνει, 

  • διαμονή για έξι άτομα στο προαναφερθέν δωμάτιο,
  • τραπέζι στο άτακτο club ENVY επίσης του ξενοδοχείου,
  • private pole dancing lesson,ξέρετε,εκείνον το χορό με ανάλαφρα ρούχα γύρω από έναν μεταλλικό στύλο,
  • και $400 να ξοδέψεις στο organic εστιατόριο QUARTER KITCHEN επίσης του ξενοδοχείου.
Η τιμή, για το εξαιρετικά πλούσιο σε εμπειρίες πακέτο, ξεκινάει από $2.599 +φόρους. Σκεφτείτε ότι  με το φθηνό  δολάριο  που αγοράζουμε εμείς οι Ευρωπαίοι,θα μπορούσε να θεωρηθεί occasion! 

Εγώ από την άλλη,έχω μία αγάπη για το Παρίσι (όπως σίγουρα θα έχετε καταλάβει) και για μία ακόμη φορά δεν θα το  άλλαζα με Αμερική. Για όσους συμφωνούν, i know the place to sleep! 
ONE BY THE FIVE SUITE, η μονάκριβη ,αυτόνομη σουίτα του Five Hotel τα έχει όλα! Και high tech συστήματα (με webcam και κλειστό κύκλωμα που καταγράφει όσα διαδραματίζονται, αν εσύ θελήσεις) και ultra sexy φωτισμό και κρεβάτι για 2 που ίπταται! Μάλλον αυτή θα θεωρήσω πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία, η οποία τιμάται $1275 και στόχο έχει να μας μεταφέρει σε άλλους γαλαξίες...
IMPORTANT  WARNING  
Απαγορεύεται αυστηρώς η υπνοβασία  :-)

Remember to Make Your Reservations Early,and Have a Nice Flight! 

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

*maquillage (part 2)

Δεν χρειάζεται να παντρεύεστε για να αναζητήσετε τον  καλύτερο professional make up artist! Εντάξει, καταλαβαίνω ότι  θεωρείται η ομορφότερη στιγμή της ζωής σας, ότι θα ποζάρετε σε δεκάδες φωτογραφίες και αισίως θα μιλάτε για αυτή τη στιγμή μέχρι τα βαθιά γεράματα. Μπορεί όμως ένα dinner party, ένα επαγγελματικό ραντεβού ή ένα  ρομαντικό  soiree να είναι πιο σημαντικό για την εξέλιξη των γεγονότων στη ζωή σας! Για το λόγο αυτό,επιλέξτε  τον καλύτερο μακιγιέρ για εσάς, "βρείτε τα"  και κρατήστε τον/την  stand by! 


how to choose the best make up artist?
  • το πρώτο που θα πρέπει να προσέξετε όταν γνωρίσετε τον/την μακιγιέρ σας είναι το στυλ του! κι αυτό γιατί μπορεί να συζητάτε με μια  συμπαθητική μακιγιέζ για minimal make up αλλά τα τεχνητά νύχια της να είναι animal print  με ένθετα  στρασάκια...να το φοβάστε αυτό το minimal -what's your maximum girl?!
  • αφού το ένστικτο σας δώσει το o.k., το επόμενο βήμα είναι να προσέξετε πόσο καθαρό και περιποιημένο είναι το make up kit που χρησιμοποιεί. Αν η πρώτη εντύπωση είναι "θολή" και ένα τελειωμένο bronzer χωρίς καπάκι το πρώτο αντικείμενο που θα δείτε,προφασιστείτε αλλεργία στα πάντα  και αποχαιρετήστε τον/την ευγενικά!
  • αν όλα μοιάζουν καθαρά και τα πινέλα φρέσκα,είναι η ώρα των δικών σας ερωτήσεων. Μην ντραπείτε  να δείξετε φωτογραφίες αγαπημένων σταρ που θέλετε να μιμηθείτε. Συζητήστε μαζί τι είναι εφικτό και τι όχι, ποιά χρώματα φοράτε συνήθως και τι απεχθάνεστε. Προσωπικά με χαλάει απίστευτα η ατάκα "μην βλέπεις τη φωτογραφία ,έχει πέσει τρελό ρετούς!". Ναι αγαπητέ μου professional,το ξέρω,αλλά θέλω να με βάψεις σαν να μου έκαναν  ρετούς,μπορείς;;;;;;;χα,εδώ σε θέλω!
  • εφόσον το ραντεβού γνωριμίας βαίνει καλώς είναι πολύ σημαντικό να δείτε το portfolio με προηγούμενες δουλειές του/της μακιγιέρ σας. Εκεί θα ισχύσει υπέρ σας το "μία εικόνα = χίλιες λέξεις" και θα καταλάβετε αμέσως αν θέλετε ή όχι να φιγουράρετε κι εσείς στις σελίδες του! Εκεί επίσης θα δείτε πόσο ταλέντο έχει ο/η make up artist στο να διαφοροποιεί την τεχνική του, ανάλογα με τα πρόσωπα και την περίπτωση. Εάν η νύφη,οι πεθερές και οι δύο ανύπαντρες ξαδέρφες που έβαψε για έναν καλοκαιρινό γάμο μοιάζουν να φοράνε την ίδια μάσκα,καλύτερα να το σκεφτείτε πριν αφεθείτε στα χέρια του/της...
O δικός μου άνθρωπος κλειδί είναι η celebrity make up artist Μαρία Παγωνάκη. Αντί για την  πολύ συνηθισμένη ερώτηση "τι θα φορέσεις;-λιλά;-α,έχω κι εγώ μία τέλεια λιλά σκιούλα, η Μαρία ρωτάει, τι θα φορέσεις; 60's φόρεμα,α τι λες να βάλουμε double black eyeliner και baby pink κραγιόν ; Βλέπει πέρα από τα στενά όρια ενός χρωματολογίου, εγγυημένα έχει γούστο και είναι φοβερά συνεπής,  ακόμη κι αν πρέπει να αλλάξει 2 αεροπλάνα για το ραντεβού της! Το καλύτερο από όλα είναι ότι -επιτέλους- μας άνοιξε το portfolio της στο site www.mariapagonaki.com και δημιούργησε τη σελίδα της στο facebook (search for maria pagonaki) για να μπορούμε να τη ρωτήσουμε for free, ότι θέλουμε για make up tips ή για νέα προϊόντα .


A tip for brides to be:
Κλείστε νωρίς το δοκιμαστικό ραντεβού σας, αν είναι δυνατόν την ίδια ώρα της ημέρας που θα γίνει και ο γάμος σας ,ώστε να δείτε το αποτέλεσμα στο ίδιο φως. Μετά, αντί να περάσετε από πολυμελή οικογενειακή επιτροπή,βγείτε με τον αγαπημένο σας για φαγητό! Φυσικά δεν χρειάζεται να του ανακοινώσετε ότι κάνατε δοκιμαστικό μακιγιάζ και να συζητάτε όλο το βράδυ για το πως κολλιούνται οι ψεύτικες βλεφαρίδες... keep  the magic in your relationship! :-)


You deserve the best:
Το ζητούμενο τελικά όταν σε μακιγιάρει επαγγελματίας make up artist είναι να σχολιαστεί  το "πόσο όμορφη  είσαι" και όχι, το "τι ωραία που σε έβαψαν"!
GOOD LUCK

*Αναμφίβολα μετά από δοκιμές δεκάδων δειγμάτων, είμαι λάτρης των προϊόντων ομορφιάς και έμαθα να ξεχωρίζω το αξιόλογο ! Ωστόσο, οι απόψεις του παραπάνω post τοποθετούνται χρονικά την περίοδο που γράφτηκε. Για σύγχρονες τάσεις σχετικά με καλλυντικά προϊόντα περιηγηθείτε στις σελίδες του eshop μου www.hautenature.net.
 Εκεί, η βιολόγος αδερφή μου Ειρήνη Πασχαλέρη, επιλέγει καλλυντικά με όρο να μην περιέχουν χημικά στη σύστασή τους. SEE YOU ALL THERE !


    Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

    *maquillage! (part 1)


    "There are no ugly women,only lazy ones",δήλωσε κάποτε η Helena Rubinstein δίνοντας μας την καλύτερη ατάκα που θα μπορούσαμε  να γράψουμε στον καθρέφτη του μπάνιου μας!


    Πραγματικά, η καλύτερη  εκδοχή του εαυτού μας είναι η περιποιημένη. Θέλουμε να έχουμε ένα υγιές και γυμνασμένο σώμα, έχουμε φροντίσει το δέρμα μας και διατηρούμε γερά τα μαλλιά μας. Το φινίρισμα όμως, είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Φυσικά εννοώ το μακιγιάζ!


    Σε μία μίνι ανακαίνιση του μπάνιου μου, έφτιαξα ένα ρηχό συρταράκι κάτω από το νιπτήρα για να χωρέσει όλα όσα χρησιμοποιώ για  το  μακιγιάζ μου και παρήγγειλα έναν μεγάλο καθρέφτη με  φώτα γύρω του, σαν αυτούς στα θεατρικά καμαρίνια.  Έφτιαξα δηλαδή ένα make up corner για να έχω εύκολη πρόσβαση σε όλα και να μην χρειάζεται να αγοράζω καινούρια προϊόντα, πιστεύοντας ότι κάτι μου λείπει . Αντίθετα, έβαλα σκοπό  να βρω τα καλύτερα προιόντα σε κάθε είδος και να μειώσω τον όγκο τους στο ελάχιστο! Και όντως, υπάρχουν κάποια που έχουν τελειώσει και έχω  αγοράσει  ξανά.Τα καλύτερα λοιπόν  προιόντα μακιγιάζ που θα σας πρότεινα είναι τα εξής:




    1.Tweezerman slant twisser -το καλύτερο τσιμπιδάκι φρυδιών για εμένα βρίσκει σύμφωνες  επί 8 χρόνια  τις editors του περιοδικού Allure στα βραβεία Best Of Beauty.
    2.Chanel le crayon kohl και Chanel le crayon yeux-τα δύο αγαπημένα μου μαύρα μολύβια,ένα για το κάτω μέρος και  το εσωτερικό των ματιών και ένα για το πάνω. 
    3.Yves Saint Laurent mascara volume effet faux cils -η μάσκαρα που αγόρασα πάνω από δέκα φορές.
    4.Mac studio sculpt concealer-σου δίνει ότι χρειάζεσαι από το concealer σου,κάλυψη και διάρκεια χωρίς να γερνάει τα μάτια.
    5.Mac paint pot-soft ochre-θα μπορούσαμε να το πούμε και concealer για το κινητό και ακίνητο βλέφαρο!τέλειο ως βάση πριν οποιαδήποτε σκιά.
    6.Armani Designer shaping cream  foundation SPF20-συνήθως αγοράζω ότι πιό καινούριο κυκλοφορεί  όταν μου τελειώνει η  βάση του make up. Σε αυτή όμως του Armani, έμεινα πιστή έναν ολόκληρο χρόνο!
    7.Yves Saint Laurent Creme de blush velvety peach-είναι το ωραιότερο ρουζ που φόρεσα ποτέ,δυστυχώς είναι limited edition.
    8.Cle de peau translusent loose powder-φανταστική ποιότητα για την κλασσική διάφανη πούδρα σε σκόνη.
    9.Shiseido silky  eye shadows -στρωτές  σκιές έχω αγοράσει από την Εstee Lauder, την Βobbi brown αλλά και από τα Μac. Νομίζω όμως ότι  τις καλύτερες  βελούδινες σκιές ματιών βρήκα στη Shiseido.
    10.Shu uemura natural brush 10 -το βασικό πινέλο για σκιές ματιών. 
    11.Claudio Riaz instant shadows brush- από την καινούρια αυτή σειρά επαγγελματικών πινέλων αγάπησα αυτό το πινέλο γιατί κάνει τέλειο blending και άρα, τέλεια smokey eyes!
    12.Bobbi brown -blush brush-το απαραίτητο πινέλο για ρούζ ή πούδρα .
    13.Prescriptives Bronzer Brush-φτιάχτηκε ειδικά για να απλώνει ομοιόμορφα τις πούδρες που δίνουν ηλιοκαμένη όψη.
    14.Guerlain  terracotta tan booster-είναι hitech πούδρα που ενεργοποιεί το μαύρισμα. Νιώθεις ότι σε  ομορφαίνει.
    15.Nars multi-purpose stick for eyes ,cheeks,lips and body-είναι το bestseller highligter που τονίζει τα μήλα αλλά και τους ώμους!
    16.Lancome Αrtliner-το eyeliner  που με μία κίνηση σχεδιάζει την ιδανική 60's γραμμή. 
    17.Laura mercier secret brightening powder-το ανακάλυψα τελευταία,είναι ειδική πούδρα για την περιοχή των ματιών  που φωτίζει το βλέμμα.
    18.Yves Saint Laurent Top Secrets re-plumping concentrate lip and contour shaper-χρησιμοποιείται πάνω και γύρω από τα χείλη λειαίνοντας τα. Εγώ το έχω από το Σεπτέμβρη  στην τσέπη του τζάκετ μου!
    19.Guerlain Kiss Kiss Baby Delicate Nudes- απαλή φόρμουλα για όσες  απεχθάνεστε  τα "ξηρά" κραγιόν!Έχει και SPF 10!
    20.Clarins Beauty Flash Balm-μπορεί τα primers να είναι η τελευταία μόδα στο μακιγιάζ,θεωρώ όμως αυτό το προϊόν φοβερά αποτελεσματικό, αν και κυκλοφορεί χρόνια στην αγορά. Εγγυάται λαμπερό,ξεκούραστο πρόσωπο!


    Για το -εξίσου σημαντικό- ντεμακιγιάζ έχω καταλήξει μετά από δεκάδες δοκιμές σε είδη φαρμακείου:
    -La Roche Posay TOLERIANE-αμπούλες μίας δόσης για το ντεμακιγιάζ των ματιών  που δεν ερεθίζουν και ξεβάφουν τέλεια-όλα τα προϊόντα εκτός από τα waterproof-.
    -Bioderma Sensibio H20-λοσιόν ντεμακιγιάζ που ξεβάφει μάτια και πρόσωπο,χωρίς ξέβγαλμα,χωρίς άρωμα. Είναι ιδανικό για express ντεμακιγιάζ μετά από ξενύχτι!  


    Ελπίζω να σας ενέπνευσα να τακτοποιήσετε τα δικά σας συρταράκια μακιγιάζ!
    k(τ(Mιά χαρά ασχολία σας βρήκα για Δευτέρα βράδυ,εκτός αν θέλετε να δείτε τι άλλο θα συμβεί στα 4 αδέρφια του Παπακαλιάτη!
    hhahave a nice week

    *Αναμφίβολα μετά από δοκιμές δεκάδων δειγμάτων, είμαι λάτρης των προϊόντων ομορφιάς και έμαθα να ξεχωρίζω το αξιόλογο ! Ωστόσο, οι απόψεις του παραπάνω post τοποθετούνται χρονικά την περίοδο που γράφτηκε. Για σύγχρονες τάσεις σχετικά με καλλυντικά προϊόντα περιηγηθείτε στις σελίδες του eshop μου www.hautenature.net.
     Εκεί, η βιολόγος αδερφή μου Ειρήνη Πασχαλέρη, επιλέγει καλλυντικά με όρο να μην περιέχουν χημικά στη σύστασή τους. SEE YOU ALL THERE !

    Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

    *How to look like Alexa Chung!


    Στα βραβεία Best Dressed of 2009 του περιοδικού Vogue, την πρώτη θέση  κατέλαβε η βρετανίδα Alexa Chung. To πρώην μοντέλο και νην παρουσιάστρια του MTV, εκτόπισε την Kate Moss στην δέκατη θέση και την Sarah Jessica Parker στην τρίτη. Αναλυτικά,οι πιό καλοντυμένες για το '09 ήταν:
    1.Alexa Chung
    2.Audrey Tautou
    3.Sarah Jessica Parker
    4.Cheryl Cole
    5.Dannii Minogue
    6.Emma Watson
    7.Sienna Miller
    8.Diane Kruger 
    9.Freida Pinto
    10.Kate Moss
    11.Lady Gaga
    12.Lily Donaldson
    13.Leighton Meester
    14.Michelle Obama
    15.Angelina Jolie
    16.Georgia May Jagger
    17.Anna Friel
    18.Olivia Palermo
    19.Carla Bruni Sarkozy
    20.Beth Ditto

    Τι παραπάνω όμως είχε η εμφάνιση της Alexa ώστε να της εξασφαλίσει  την πρώτη θέση;;;

    Θα την αναλύσουμε πατόκορφα
    εδώ και τώρα!
    Καταρχήν -όπως έχει δηλώσει και η ίδια- ντύνεται συνδυάζοντας ρούχα και αξεσουάρ παιδιού, με ρούχα και αξεσουάρ γιαγιάς(!). Άρα, αυτό το κομμάτι είναι απλό,δανειστείτε από τις ανιψιές σας ή τα ξαδερφάκια σας τα ναυτικά t-shirts και τα σορτς τους, τα κρεμαστά τσαντάκια τους, τα κοκαλάκια μαλλιών με  πασχαλίτσες και τα βραχιολάκια καρδούλες . Μην κάνετε όμως το λάθος να φορέσετε τα κραυγαλέα αξεσουάρ Ντόρα εξερευνήτρια ή οτιδήποτε Disney βρείτε μπροστά σας. Στη συνέχεια καλοπιάστε  μία πρόσφατη συμπεθέρα και δανειστείτε όλα τα πάνω μέρη της γκαρνταρόμπας της. Τέλεια! Φορέστε τα σακάκια των ταγέρ, τα twin set και τα μεταξωτά πουκάμισα  χωρίς φούστα ή παντελόνι. Aφήστε γυμνά τα πόδια σας φορώντας κοντά γυριστά καλτσάκια -πάλι από τις ανιψούλες-, ή φορέστε τα σακάκια με opaque καλσόν (βλέπε photo).
    Τώρα πάμε σε μαλλιά-μακιγιάζ. Kόψτε τα καστανά μαλλιά σας μεταξύ πιγουνιού και ώμου,κάντε μία χωρίστρα στη μέση και καλύψτε τα μισά φρύδια με τα κουρτινάκια που θα πέσουν μπροστά. Πριν το χτένισμα, βουτήξτε τις άκρες των μαλλιών σας σε οξυζενέ (3-4 πόντους). Από το τσαντάκι του μακιγιάζ θα χρειαστείτε eye liner, mascara, ροζ highligher και ένα nude κραγιόν. Όταν τραβήξτε τη γραμμή του eye liner ζωγραφήστε και μία μικρή μουτζούρα,σαν κάποιος να σας έσπρωξε (για να σκηνοθετήσετε την απειρία σας και να θυμίζετε 100% την ,so cute, Alexa Chung).
    Μιλήστε με sexy βρετανική προφορά,ασχοληθείτε με cool φιλανθρωπίες και σνομπάρετε τα celebrity looks και τις χολιγουντιανές συμπεριφορές,π.χ. μην μπείτε σε λίστα προκειμένου να αποκτήσετε μία επώνυμη τσάντα. Σωσίας πιά της Αlexa, είστε έτοιμη να κατακτήσετε το δικό σας κοινό με το hottest style που υιοθετήσατε.
    Μόνο που υπάρχει και μία τελευταία λεπτομέρεια που θα ήθελα να συζητήσουμε...
    Αφορά το πως θα καταφέρετε να απέχουν τα γόνατα σας 30 πόντους από την καρέκλα όταν εσείς κάθεστε......(βλέπε photo παρακάτω)

     MTV SHOW-IT'S ON WITH ALEXA CHUNG

      " Άντε κι αυτή η κρύα Αγγλίδα με το αρπαγμένο καρέ στις άκρες και τα πόδια σαν πελεκάνος! Δεν αρέσουν στους άνδρες οι τόσο skinny γυναίκες...όσο για το στυλ της,σιγά, ας μας στόλιζαν κι εμάς 100 στυλίστες από το πρωί ως το βράδυ και θα βλέπατε στυλ"......................κτλ..........κτλ.....
     ;-))))))

    Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

    *Baked camembert


    Ανήμερα την πρωτοχρονιά βαρέθηκα τις υψηλές μαγειρικές και τα καλέσματα και έφαγα ως μεσημεριανό τα αγαπημένα μου All-Bran golden bakes (αυτά με την κανέλα!). Την επόμενη ημέρα όμως, μία κόντρα στην  "we will never grow up" παρέα μου (μαραθώνιος TICHU και τελικός ΤΑΜΠΟΥ αγόρια-κορίτσια) σε συνδυασμό με μία γενικότερη μεθεόρτια απραξία, με οδήγησαν στην κουζίνα!
    Έτσι, 2-3 μέρες πριν ξεχάσουμε -μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα- όλες τις gourmet υπερβολές,   δεν άντεξα να μην μοιραστώ μαζί σας αυτή την αφροδισιακή γεύση. Τυρί camembert  με καραμελωμένα αχλάδια και cranberries και όλο αυτό τυλιγμένο σε φύλλο σφολιάτας και ψημένο στο φούρνο... 
    enjoy the show!

    Είναι super εύκολο,φοβερά εντυπωσιακό και πολύ french!


    my personal touch:αντικαταστήστε τα αποξηραμένα cranberries στη συνταγή  με μαρμελάδα βατόμουρο ή γλυκό κουταλιού κεράσι.Για απόλυτη french bistro ατμόσφαιρα πιείτε μαζί ένα merlot και ακούστε ένα ρετρό playlist με cult  τραγούδια  των Juliette Greco, Edith Piaf, Aznavour.


    calories:πολλές χιλιάδες.
    τύψεις:0!