Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ 2012

Ηλιόλουστες μέρες, καταπληκτικές. Τυχεροί ως Έλληνες, εμείς. Στα ματάκια μας, γυαλιά ηλίου διαλεγμένα με ευλάβεια. Το άρωμα μας και αυτά έμειναν άλλωστε, με υπογραφή μεγάλη. Για ρούχα, παπούτσια ( εννοώ τα καλοκαιρινά ), τσάντες και άλλα πάνω μας, βρήκαμε μια χαρά είδη no name και τα αντικαταστήσαμε, άνετα. Τα γυαλιά ηλίου όμως, θα είναι επώνυμα. Δεν μπορούν να αντικατασταθούν με φθηνά, σε ανάλογη ποιότητα. 
Πριν μπω / βγω στα καταστήματα οπτικών, έκανα μια έρευνα να δω, τί φόρεσαν τα αγαπημένα μας μουτράκια, τελευταία. Στη συνέχεια, έστειλα τις φωτογραφίες μέσω facebook σε mutuals ιδιοκτήτες ενημερωμένων καταστημάτων της Θεσσαλονίκης, ( sorry guys του νότου, αλλά Αθηνών δεν είχα ). Nα τι διαπίστωσα :
Οι celebrities του γούστου μας δείχνουν έντονη προτίμηση στα γυαλιά "πεταλούδα" 50's, όπως θα φόραγε η Marylin σε ασπρόμαυρη photo, με πουά ολόσωμο μαγιό. Μιλάμε για τόσο 50's ! 
Από όλα τα γυαλιά "πεταλούδα", ή "cat eye" ( με τον ξενικό όρο ) που είδα, ξεχώρισα αυτά που δεν ήταν υπερβολικά θεατρικά και που εκτός στιλ είχαν και όμορφη αναλογία σχήματος - μεγέθους. 
*Προσέξτε το αυτό πριν καταλήξετε σε καινούρια γυαλιά, γιατί ήδη ήρθα αντιμέτωπη στο δρόμο, με πολλά κορίτσια και αγόρια που "έφερναν" σε θεία απ' το Σικάγο...
1. Λεφτά που θα ξοδέψετε---> Μέχρι 150 ευρώ
Σύμφωνα με paparazzi φωτογραφίες στο zimbio, η Kate Moss διάλεξε το μοντέλο CATS 1000 της Ray Ban για μια πρωινή της εμφάνιση, στις 26 Μαρτίου 2012


Η facebook φίλη μου, Μ. Ταρασούδη (= co owner τoυ εμπορικότατου καταστήματος οπτικών Tarasoudis απέναντι από τη Μητρόπολη ) μου είπε ότι ως classics, είναι διαθέσιμα, τόσο σε total black, όσο και στο καφέ ταρταρούγα  της φωτογραφίας. Τα φλερτάρω χρόνια, έχω ξαναγράψει για αυτά, ίσως τα αποκτήσω τώρα, που τα "πεταλουδέ" γυαλιά μπαίνουν στη ζωή μας, όπως τότε είχαν μπει στις ζωές των γιαγιάδων μας !


2. Λεφτά που θα ξοδέψετε---> Μέχρι 250 ευρώ
H άλλη όμορφη που πρόσεξα, με γυαλιά ελαφρώς τραβηγμένα διαγωνίως των ματιών, ήταν η Charlize Theron. Με αυτά τα γυαλιά έφτασε στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, στις 19 Μαρτίου 2012


To δημιούργημα αυτό είναι  των Dolce Gabbana και πάλι according to Tarasoudis opticians, πρόκειται για το μοντέλο 4114 με απίθανους animal print βραχίονες. "Πεταλούδα" με αέρα ιταλικής dolce vita !

3. Λεφτά που θα ξοδέψετε---> έως 350 ευρώ
Η υπερδαιμόνια Victoria "έντυσε" πρόσφατα τα πανέμορφα μάτια της Heidi Klum με τα γυαλιά VB0068 της συλλογής VICTORIA BECKHAM EYEWEAR που παρουσίασε τον προηγούμενο χειμώνα
http://www.blazesunglasses.com/blog/2012/heidi-klum-wearing-trendy-cat-eye-sunglasses/

 Είναι SOLD OUT στα περισσότερα μαγαζιά, λογικό αφού φορέθηκαν κι από άλλους trend setters, όπως τη Rachel Zoe. Πάντως, είναι τόσο χαρακτηριστικά του 50's inspired style, που για πολλούς θεωρούνται a fashion must have. Έτσι αισθάνθηκα κι εγώ ότι θα με ανανέωναν και συμφωνώ !

Άλλος facebook φίλος, που θα με βοηθούσε να βρω αυτό που ήθελα ήταν ο Δημήτρης Αντικατζίδης, ιδιοκτήτης του ομωνύμου "ψαγμένου" καταστήματος οπτικών "antikatzidis plus", στην γωνία Προξένου Κορομηλά και Χρυσοστόμου Σμύρνης. Όμως, απόρρησε όταν του έστειλα "προς αναγνώριση", φωτογραφίες με γυαλιά περασμένων σεζόν...

- " Τα μοντέλα που μου έστειλες και με ρωτάς ποια είναι, τιμές κτλ. είναι περσινά και προπέρσινα !" 
- "Σωστά τα λες expert Δημήτρη, αλλά αυτά τα cat eye είδα να στολίζουν τους τελευταίους μήνες τα πρόσωπα που μου αρέσουν και για αυτά θέλω να γράψω !"  Δεν με ενδιαφέρει αν αυτά τα μοντέλα χαρίζονται στους celebrities και αν υπάρχουν χρηματικά συμβόλαια μεταξύ αυτών και των εταιριών. Μου αρέσει να διαλέγω τα γυαλιά μου βλέποντάς τα φορεμένα, στα γνωστά πρόσωπα τους. Έτσι, ξεχωρίζω πολύ εύκολα αυτά που μου ταιριάζουν και μέχρι τώρα, δεν έκανα λάθος.
o Aιμήλιος και η υπογράφουσα Κυριακή πρωί, με vintage γυαλιά από προσωπική συλλογή

Βέβαια, αν εσείς δε θέλετε τέτοιες, εύκολες λύσεις που επιλέγει η μάζα κι εγώ ( ! ) θα σας παρότρυνα να προβάρετε με τις ώρες γυαλιά στα καταστήματα οπτικών του γούστου σας και να τολμήσετε να σκαλίσετε ακόμη και vintage συλλογές, όπως αυτή την πανέμορφη, εκκεντρική γκάμα του παρακάτω link : 
 http://www.vintage-sunglasses.blogspot.com/   
  
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΗΛΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ !