Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Νυφικά χτενίσματα - not always kitsch -

Μια πρόσκληση σε εκδήλωση την προηγούμενη εβδομάδα, "με ήθελε" με μαλλιά κομμωτηρίου. Το τονίζω, γιατί δεν αντέχω να με χτενίζουν σα μεγάλη κυρία και συνήθως με βλέπετε, τριγυρίζω με μαλλιά φτιαγμένα από εμένα την ίδια. Παρέα με την αδερφή μου, κανονίσαμε τα ραντεβού μας για χτένισμα. Eγώ θα ζητούσα ένα φορμάρισμα, αυτή είχε όρεξη για χτένισμα "σινιόν". Για πολύ καλή της τύχη, η επιλογή του κομμωτηρίου, της έδωσε αυτό, που καμία μας δε θα μπορούσε να πετύχει ποτέ μόνη της. Υπέροχα μαζεμένα μαλλιά. Σκέφτηκα αμέσως τις δεκάδες νύφες που ψάχνονται αυτή την εποχή για τη δική τους Big day κάπου μέσα στο καλοκαίρι..VOILA κάτι που αξίζει να δείτε !
Το σύγχρονο αυτό σινιόν είναι δουλειά της Hλέκτρας Κατσάρκα. Το λιλιπούτειο beauty studio της βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο ίδιο ακριβώς διαμέρισμα που κάποτε οι παππούδες της, ζευγάρι κομμωτών της τότε ελίτ της πόλης, δημιουργούσαν τα δικά τους επίκαιρα χτενίσματα. Φανταστείτε πόσο εκλεπτυσμένο θα έδειχνε αυτό το χτένισμα, ως νυφικό. Είναι εντελώς διαφορετικό από τα αστεία χτενίσματα που μας υπερχρεώνουν ως γαμήλια, ενώ μας παραμορφώνουν, μαζεύοντας τα μαλλιά μας σε στριφογυριστά σκουλικάκια. Με πολλή λακ και στρας. Καταλάβατε, δε συνεχίζω.


Έρχεται λοιπόν η Ηλέκτρα, ξορκίζει την κακογουστιά και μας γίνεται απαραίτητη. Γιατί όταν πεθυμήσουμε  χτενισματάκι, δε θα πάμε καχύποπτες να εξηγούμε τί και πως. Θα πιούμε τσάι διαβάζοντας Vogue και εκεί πίσω από την πλάτη μας, αυτή ξέρει τι θα κάνει. Very well done Elektra !
( συναντήστε την Ηλέκτρα στη Λασσάνη 7, πίσω από τη Μητρόπολη, ή καλέστε την, 2313 010364, όπου κι αν βρίσκεστε στην Ελλάδα. To όμορφο αυτό κορίτσι είναι συνηθισμένο να ταξιδεύει, για τα editorials των περιοδικών με τα οποία συνεργάζεται. Aλλά, προγραμματίστε το ραντεβού σας νωρίς, η ατζέντα της για το καλοκαίρι 2012 είναι σχεδόν γεμάτη  :-) www.elektrakatsarka.gr