Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

*Gifts That Give Back

Τελευταία στιγμή. Έτσι θα αναζητήσω τα δώρα μου, γονίδιο + υπηκοότητα ελληνική, σε όλο τους το μεγαλείο :-) 
Tα αντικείμενα που με άγγιξαν και θέλω να χαρίσω με αγάπη είναι :
1.TOMS SHOES.
toms classics
toms bimini


Τα είδατε από πέρυσι την άνοιξη σε πόδια ωραίων τύπων στις πόλεις και αργότερα στα νησιά. Τα βλέπετε φέτος σε πολλές βιτρίνες και ελπίζω να καλύψουν πολλά πόδια, ευνοημένα, ή λιγότερο τυχερά ! Αν τυχόν σας διέφυγε το concept που εκτόξευσε τις πωλήσεις των παπουτσιών αυτών, δείτε πως το εξηγούν, με την κατοχυρωμένη ατάκα που τα συνοδεύει:
Tι φανταστική ιδέα είναι αυτή ! Τα δικά μας, "καλοκαιρινά παπούτσια με άποψη", συνδέονται με τα παπούτσια που θα φορέσει, για πρώτη ίσως φορά, ένα ξυπόλυτο παιδάκι. Σε κράτη υποβαθμισμένα, ένα παιδί χωρίς παπούτσια, εκτός από κοινά τραύματα στα πόδια  μπορεί να μολυνθεί, ή να "κολλήσει" θανατηφόρα ασθένεια. Σε κάποιες ακόμη περιπτώσεις, το ξυπόλυτο παιδάκι  δεν μπορεί να παρακολουθήσει το σχολείο, αφού τα παπούτσια αποτελούν μέρος της uniform που πρέπει να φορά υποχρεωτικά... 

Το design και τα υλικά κατασκευής,ευτυχώς είναι μελετημένα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες, κυρίως αυτών των παιδιών. Ούτε εκκεντρικά, ούτε άκαμπτα. Μη με ρωτήσετε πως θα τα συνδυάσετε εσείς, με τα ρούχα σας. Απλά και φυσικά, τα TOMS μπορούν να αντικαταστήσουν τα στολισμένα flip flops, που φορέσαμε τα προηγούμενα χρόνια, με jeans και σορτς. Συγχαρητήρια για την ιδέα mr. Blake Mycoskie  (= o Αμερικανός founder της εταιρείας TOMS, υπερβολικά γοητευτικός και σίγουρα, ένας άνδρας που αξίζει το follow μας στο twitter ). 
I AM DEFINATELY A TOMS FAN :-)
Τα παπούτσια TOMS παράγονται σε νούμερα ανδρικά, γυναικεία, παιδικά και tiny βρεφικά. Οι τιμές στα μοντέλα των ενηλίκων ξεκινούν από 55 ευρώ. Παρακολουθήστε την ελληνική ευαισθητοποιημένη ομάδα δράσης στο www.toms-shoes.gr και την παγκόσμια στο www.tomsshoes.com , όπου θα δείτε όλα τα προϊόντα της εταιρείας, that give back !

2. ΑRMANI ACQUA DI GIO- ACQUA DI GIOIA
Να κι άλλο ωραίο: o Αrmani αναλαμβάνει να αυξήσει την πρόσβαση σε καθαρό νερό, μέσω των πωλήσεων δύο δημοφιλέστατων αρωμάτων του. Με κάθε ευωδιαστό μπουκάλι που αγοράζουμε, προσφέρουμε 100 λίτρα νερού σε κοινότητες που το έχουν ανάγκη.

 Δεν σταματάει όμως εδώ το καλό. Πάνω στη συσκευασία υπάρχει ένας κωδικός, η ενεργοποίηση του οποίου μας συνδέει με τον οργανισμό green cross international στο διαδίκτυο. Έτσι μπορεί ο καθένας μας να  προσφέρει κι άλλο νερό. Το πιο αγνό αγαθό, δεδομένο για εμάς,  γίνεται αιτία θανάτου για άλλους, λόγω της μόλυνσης, ή έλλειψης του :-((((
 Πόσο χαίρομαι που μπορούμε να βοηθήσουμε, επιλέγοντας απλώς να δωρίσουμε, ή να φορέσουμε οι ίδιοι αυτό το άρωμα, αντί για οποιοδήποτε άλλο. To γυναικείο Acqua di Gioia των 50ml πωλείται στα hondos center ( www.hondoscenter.gr ) και κοστίζει 56.70 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ανδρικό Acqua di Gio, 65.80 ευρώ. Διαβάστε περισσότερα, http://www.acquaforlifechallenge.org/  

3. "The magic" BOOK

Τρίτη και τελευταία ιδέα δώρου, προς εμάς τους ίδιους τουλάχιστον, το βιβλίο the MAGIC της Rhonda Byrne. Aν είστε fan των bestseller "The Secret" και "Τhe Power", ετοιμαστείτε για το τρίτο της βιβλίο. Κοντεύω να τελειώσω  την αγγλική original έκδοση του και δεν βλέπω την ώρα να μοιραστώ τη μαγεία μαζί σας ( προς το παρόν αυτό θα βρείτε στα βιβλιοπωλεία, 10.90 ευρώ πωλείται στα "Ελευθερουδάκης",www.books.gr ). 

Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο ενός προγραμματισμού 28 ημερών, ο οποίος μας μαθαίνει την έννοια του αληθινού "ευχαριστώ" και της βαθιάς ευγνωμοσύνης. Ευτυχώς, δεν καταπιάνεται με κανένα είδος μαγείας, απλώς επιμένει να επαναλαμβάνει ότι, όταν εκτιμήσουμε όλα όσα έχουμε και είμαστε, με ΜΑΓΙΚΟ τρόπο μας συμβαίνουν περισσότερα καλά. Δεν τήρησα αυστηρά τις οδηγίες του βιβλίου, διαβάζοντας το όμως, με έκανε να νιώσω τεράστια αισιοδοξία !
 Απαραίτητο για τις άσχημες μέρες που μας βρήκαν στη σημερινή Ελλάδα, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα και
 ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ,
 που μέσω αυτού του blog "με" διαβάζετε και έμμεσα με στηρίζετε :-)

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ! 

*Αναμφίβολα μετά από δοκιμές δεκάδων δειγμάτων, είμαι λάτρης των προϊόντων ομορφιάς και έμαθα να ξεχωρίζω το αξιόλογο ! Ωστόσο, οι απόψεις του παραπάνω post τοποθετούνται χρονικά την περίοδο που γράφτηκε. Για σύγχρονες τάσεις σχετικά με καλλυντικά προϊόντα περιηγηθείτε στις σελίδες του eshop μου www.hautenature.net.
 Εκεί, η βιολόγος αδερφή μου Ειρήνη Πασχαλέρη, επιλέγει καλλυντικά με όρο να μην περιέχουν χημικά στη σύστασή τους. SEE YOU ALL THERE !