Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

*An elegant detail

Α.
Μου αρέσουν τρελά τα πολυτελή αξεσουάρ μαλλιών.Έχω ανακαλύψει στα ταξίδια μου μικρά μαγαζάκια που πουλάνε τέτοια αξεσουάρ αλλά και οργανωμένα τμήματα σε πολυκαταστήματα που δεν παραλείπω να επισκεφθώ.
Αγαπώ πολύ και τα καπέλα!Όμως,αγοράζεις το super Philip Treacy καπέλο,τριγυρνάς cool στο Λονδίνο και μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το ίδιο καπέλο μετατρέπεται σε εκκεντρικό αξεσουάρ "κοιτάξτε με" κι εσύ σε ψώνιο!Τουλάχιστον έτσι νιώθω εγώ..(δεν αναφέρομαι φυσικά στα καπέλα τζόκεϊ ή στα stylish σκουφάκια).
Τα αξεσουάρ μαλλιών ,για να επανέλθω, τελευταία έγιναν μόδα,κατέκλυσαν την αγορά και είναι πιά εύκολο να τα αποκτήσουμε.
Τι θα πρέπει όμως να προσέξουμε κατά την αγορά τους;
Αξεσουάρ Κεφαλής-THE RULES:
1.Aν είναι φτερωτό, να μην είναι ολόκληρο πουλί.(το φόρεσε η Carrie νύφη και ο Mr.Big δεν κατέβηκε ποτέ από το αυτοκίνητο).
2.Αν είναι λουλούδι, να είναι φτιαγμένο από ματ πολυτελές ύφασμα κι όχι γυαλιστερή φόδρα.
3.Αν είναι κλάμερ, να μην έχει πάνω του στρας swarovski εκτός αν σας αρέσει το στυλ typical middle aged upper class woman.
4.Αν είναι λαστιχάκι,να είναι λεπτό,ίδιο χρώμα με τα μαλλιά σας και σε καμία περίπτωση να μην έχει ύφασμα γύρω του.(αν και εγώ κοιμάμαι πιάνοντας κότσο τα μαλλιά μου με ένα μεγάλο τέτοιο από σατέν!τέλειος όγκος το επόμενο πρωί!)
5.Αν είναι στέκα, να μην πιέζει πίσω από τα αφτιά προκαλώντας εκνευρισμό και πονοκέφαλο.
6.Αν είναι φιόγκος καλύτερα να είναι μαύρος (sorry Minnie mouse).


Γενικότερα πρέπει να θυμάστε ότι ένα τέτοιο αξεσουάρ δεν φοριέται κάθε Παρασκευή βράδυ ή μέχρι να αποσβεστεί!Φοριέται μόνο μία φορά (εκτός αν το φορέσετε σε διαφορετικές πόλεις) και όλα τα υπόλοιπα πάνω σας πρέπει να είναι επιμελώς διακριτικά.
Β.  
Τώρα,σχετικά με το αν αξίζει να πληρωθεί κάτι τέτοιο ή όχι, εξαρτάται με τη σχέση που έχετε με τις αντίκες.Δηλαδή,εάν όταν μπαίνετε σε αντικερί ή βεστιάρια νιώθετε να καρδιοχτυπάτε από συγκίνηση επιλέξτε την φωτο Β.,LANVIN,feather hairpiece + deluxe κουτάκι ,500 ευρώ.Θα έχετε στην κατοχή σας fashion item και έργο τέχνης 2 σε 1.
  
Εάν πάλι δεν θεωρείτε αυτά τα all time classic κομμάτια επένδυση, επιλέξτε τη φωτοΑ.,asos.com feather hairclip,6.95 ευρώ.Κοστίζει σχεδόν όσο το venti-mocha-coconut- light frappuccino του starbucks και τη δουλειά του την κάνει!
it's up to you ;-)

  REAL LIFE:
KONSTANTINA-IRINI-DIMITRA!STYLISH GIRLS SHOW US THE WAY!