Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

*the good timing

Νάτη πάλι η άνοιξη...μετά από μια κρύα εβδομάδα που τάραξε την ορμονική μας ισορροπία και μας μελαγχόλησε, ήρθε ξανά ο ευχάριστος καιρός. Νάτα και τα ανοιξιάτικα look...στο δρόμο βλέπεις πια φούτερ αντί για μπουφάν και χρωματιστά converse all star, αντί για μπότες. Μια λεπτομέρεια όμως που προσέχω με μανία το τελευταίο δεκαήμερο κάνει τη διαφορά.
 Τo ρολόι.

Αν έχετε κρατήσει πάνω σας,το σοβαρό ρολόι που κάποτε αποκτήσατε πληρώνοντας πολλά, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Η φρέσκια διάθεση των trend setters του πλανήτη σνομπάρει τα πολυτελή πανάκριβα ρολόγια,τα τοποθετεί σε θυρίδες και τα αντικαθιστά με fun, σατιρικά και fluo 80's μοντέλα.   
H πρώτη εταιρία που μου ήρθε στο μυαλό όταν σκέφτηκα να αντικαταστήσω το ρολόι μου ήταν η swatch. Mε τη συλλογή colorcodes η ελβετική concept εταιρία με κάλυψε πλήρως. Χρωματιστά, έντονα και super cool. 
Ψάχνοντας για περισσότερες επιλογές έπεσα πάνω στα TIMEX. Παλιά εταιρία που συνυπήρχε με τα γιαπωνέζικα casio που φορούσαν οι γονείς μας. 
Μόνο που τα βλέπεις σου φτιάχνουν τη διάθεση. Προσωπικά έχω καταχαρεί  το κόκκινο TIMEX  80 που απέκτησα πριν ένα δίμηνο, γιατί πέρα από το το στυλ του που με τρελαίνει, έχει εύκολη ηλεκτρονική ώρα και ημερομηνία, ξυπνητήρι αλλά και  φως για να βλέπεις την ώρα στο σκοτάδι! Κανένα κλασσικό ρολόι δεν τα δίνει αυτά! TIMEX 80 πωλούνται στο http://www.asos.com/, στο http://www.my-wardrobe.com/ ή στο Fena Fresh στη Θεσσαλονίκη, www.fenafresh.gr 


Άλλα ρολόγια που μου τράβηξαν την προσοχή ήταν αυτά της συλλογής CANDY των Adidas Watches.
Ενώ δεν είναι καινούρια μοντέλα, φέτος θα τα φορέσουμε σαν καινούρια! Τα βρίσκω καταπληκτικά γιατί δίνουν χαρούμενη νότα σε ότι φοράμε,,από το γυμναστήριο μέχρι τα καλοκαιρινά βράδια. Δείτε τα από κοντά στα καταστήματα της εταιρίας adidas, http://www.adidas.com/Για ακόμη πιο έντονα ρολόγια σε μέγεθος και σε χρώμα θα σας πρότεινα τα ιταλικά Toywatch,
http://www.toy-watch.it/ .




Υπάρχουν έπειτα τα "ανδρικά". Aναφέρομαι σε σπορ ανδρικά καταδυτικά ρολόγια, πάλι όμως της ίδιας 80's φιλοσοφίας. 
Τέτοιου τύπου ρολόγια μπορείτε να βρείτε σε πολλές εταιρίες, από τα πιο αντοχής και καλοσχεδιασμένα θεωρώ αυτά της εταιρίας BABY - G, http://www.baby-g.com/ και της ίδιας ανδρικής γκάμας G - SHOCK ,http://www.gschock.com/ . Αν με ρωτούσατε πως φοριούνται τέτοιου τύπου ρολόγια θα σας θύμιζα ότι στους anti - fashion καιρούς που διανύουμε ,τα ανδρικά μεγάλα σπορ ρολόγια δείχνουν όμορφα όταν φορεθούν με ανδρικό μακρύ μπλέιζερ και κάτι αποκλειστικά θηλυκό,π.χ. μία τζιν φούστα στο μήκος του σακακιού. Βρίσκω τέτοιες αντιθέσεις φοβερά προκλητικές. Επιπλέον, αυτά τα καταδυτικά ρολόγια είναι και τα ωραιότερα ρολόγια που μπορείτε να συνδυάσετε με το μαγιό σας και να δείξετε αυτόματα πιο αθλητική! 




Τέλος για αυτές που επιμένουν στα sexy, με την κλασσική έννοια του όρου και θέλουν να ανανεώσουν το ρολόι τους με ένα πιό καλοκαιρινό,όμορφα ρολόγια είδα από πέρυσι στη συλλογή του MICHAEL KORS . H ταρταρούγα συνδυασμένη με το χρυσό δεν είναι  τόσο cool και κοριτσίστικη όσο τα  fun προηγούμενα ρολόγια, αλλά είναι ultra chic και ιδιαίτερη.   http://www.michaelkors.com// , ή στο κοσμηματοματοπωλείο Desire της οικογένειας Βιλδιρίδη στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.


Μέχρι στιγμής τα ρολόγια που σας παρουσίασα είναι τόσο φθηνά που θα είστε σε θέση να τα συνδυάζετε με τα χρώματα των ρούχων σας (50 - 250 ευρώ). Αν η τιμή δεν σας απασχολεί καθόλου, σταθερή αξία καλοκαιρινού ρολογιού κι αγαπημένου μου, αποτελούν τα ΤecnoMarine.

http://www.technomarine.com/,chronograph black rubber $495.


Για το μόνο που θα ήθελα να βεβαιωθείτε πριν αγοράσετε ένα τέτοιο ρολόι  είναι να είναι αδιάβροχο, γιατί στο παρελθόν παρασύρθηκα και αγόρασα ένα μη - αδιάβροχο που με κούρασε αφάνταστα...
have a nice TIME!