Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

*Looking for THOSE perfect summer boots...



Υπάρχει ένα αξεσουάρ κάθε σεζόν που μόλις το "πιάσω", με βοηθάει να φορέσω χωρίς δυσκολία τις τάσεις, ή να ξαναφορέσω παλιά μου ρούχα και να δείχνουν φρέσκα. Στα defile spring/summer 2010 ξεχώρισα ένα ζευγάρι μπότες και τις θεώρησα must . Όταν πια οι καλοκαιρινές συλλογές κατέκλυσαν τα καταστήματα και τα on - line stores, αμέσως αναζήτησα εκείνες τις υφασμάτινες μπότες της Isabel Marant...





Βλέπετε, με είδα να 
τις φοράω με σορτς,














...με cool φορέματα,


























...αλλά και με παντελόνια, φαρδιά ή πιο στενά... 
   








Ιδανικές σκέφτηκα και έσπευσα να τις αγοράσω από το www.netaporter.com μια που η boutique της Isabel στη Bastille του Παρισιού, λίγο μακριά μου έπεφτε.

Dana fringed canvas boots euro 831,00.......... F--k, σκέφτηκα, δεν θέλω να πληρώσω 831,00 ευρώ για summer boots ακόμη κι αν πρόκειται για εκείνο το smart ζευγάρι που θα φορεθεί με όλα όσα επιθυμώ φέτος το καλοκαίρι... Τι κάνουμε τώρα;;; Θα ψάξω για τις τέλειες alternative boots. Η αγορά της Θεσσαλονίκης αυτό το πλεονέκτημα έχει, μέσα σε 4 blocks βρίσκεις τα πάντα!
Ξεκίνησα από τη βιτρίνα της Καλογήρου, συνέχισα με Galleria di Scarpe, έψαξα στο Χαραλά και στο Nak, έριξα μια ματιά στο ΝINE WEST και στον Ασκαρίδη, τίποτα...σκέφτηκα να ψάξω στα high street μήπως έχω καλύτερη τύχη. Bershka, Zara, Benetton, πουθενά δεν πουλούσαν πια μπότες, στα ράφια τους είχαν σανδάλια για την παραλία και  πλατφόρμες με τακούνια 15 πόντων για το βράδυ. Ασφάλισα καλά την τσάντα μου και μπήκα και στο Stradivarius (την προηγούμενη φορά που βρέθηκα εκεί, μια γυναίκα έκλαιγε με λυγμούς στην έξοδο γιατί της έκλεψαν το πορτοφόλι της, με μαεστρία ταχυδακτυλουργού...). Παρά το υπέροχο άρωμα του καταστήματος, που ψεκάζει τακτικά το προσωπικό μιμούμενο  τα Abercrombie καταστήματα, εγώ κοίταζα τους πάντες γύρω μου με καχυποψία. Κάτι βρήκα όμως. 
Όχι ότι καμία από αυτές τις μπότες θύμιζε τις μπότες της Isabel Marant, αλλά θα μπορούσαν να φορεθούν με τα σορτς μου,πρωί και βράδυ. 
Αναποφάσιστη και δύσκολη -ως συνήθως-, προχώρησα παρακάτω. Δεν έβρισκαν άλλωστε τη μια δεξιά μπότα στο ένα ζευγάρι, που ξέχασα να σας πω,στοίχιζε  περίπου 50 ευρώ. Παρά τη δελεαστική τιμή δεν ήταν αυτό που ήθελα. Μπήκα στη συνέχεια στο MANGO όπου βρήκα ένα κοντό μποτάκι που ίσως με εξυπηρετούσε. Όταν όμως το φόρεσα το απέρριψα. Ήταν τόσο κοντό που ίσως έμοιαζε λίγο αστείο με φούστα. Τελικά θα γινόμουν αυτό το fashion victim που κοροϊδεύουν οι παρέες των αγοριών όταν περνάμε ανάμεσα τους;;;
 
 Φεύγοντας από εκεί, στάθηκα έκπληκτη μπροστά σε μια βιτρίνα ενός καταστήματος με δεκάδες κούκλες και εμπριμέ σγουρές περούκες. Ποτέ δεν θα αγόραζα κάτι από εκεί, γιατί η αισθητική του μαγαζιού απέχει πολύ από τη δική μου. Κι όμως,εκεί τις είδα! Μπότες λινές με κρόσσια, τρούκς και  military print, παρόμοιες με εκείνες της Isabel Marant που τόσο ερωτεύτηκα.....Καλά λένε πως ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι εξαιρετικά μικρής διάρκειας...Όλες αυτές οι μπότες συνδυασμένες με "sexy" στενά παντελόνια και καουμπόικα καπέλα, με ζώνες με τεράστιες αγκράφες και τρούκς, με εξώπλατα σαφάρι φορέματα, με ξενέρωσαν στη στιγμή....Άσε που το jungle decor της βιτρίνας μεγέθυνε την όλη cheap αισθητική.

Έφυγα απογοητευμένη. Η πολύτιμη ώρα που αφιέρωσα στην αγορά ψάχνοντας για καλοκαιρινές μπότες, δεν απέδωσε. Επιστρέφοντας στο σπίτι, ένα όμορφο ζευγάρι μπότες στη βιτρίνα του Μassimo Dutti με ξανασταμάτησε. 
- Παρακαλώ, θα μπορούσα να δω τις μπότες της βιτρίνας; ρώτησα με λαχτάρα.
- Δυστυχώς, οι μπότες αυτές έχουν εξαντληθεί πριν 15 ημέρες, μου απάντησε η κοπέλα με το αυστηρό σακάκι.
Μα φυσικά σκέφτηκα φεύγοντας, άργησα να αναζητήσω μπότες...και ρεαλιστικά ποιος θέλει να φοράει μπότες τέτοια εποχή στην Ελλάδα... Με το καυτό καλοκαίρι να πλησιάζει, μάλλον άλλα παπούτσια θα θέλω να φοράω όταν ντύνομαι αυθόρμητα το πρωί. Άφησα τις κλειστές ασφυκτικές μπότες για τις κατοίκους του υγρού Παρισιού και άρχισα να ονειρεύομαι τα τέλεια wedges, τις πλατφόρμες που πραγματικά θα φορέσω με όλα μου τα ρούχα! 

                             the research starts now!

I 'll keep you informed girls!