Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ο ΓΑΜΟΣ (part 2)

- what comes after the proposal?????
WEDDING FASHION ! 
Υπάρχουν τρεις κατηγορίες νύφης. Η πρώτη είναι αυτή που θα αφεθεί στα καλόγουστα χεράκια της πεθεράς της, θα οργώσουν μαζί  την αγορά μέχρι να βρεθεί το ιδανικό νυφικό για αυτήν και φυσικά η νέα "μαμά" θα πληρώσει για όλα. (my opinion---> αν η πεθερά σας δεν είναι η Diane Von  Furstenberg, νομίζω ότι η όλη διαδικασία δεν έχει τόσο fun...). 


H δεύτερη περίπτωση νύφης είναι αυτή που λόγω δύσκολου σώματος, υπερβολικά μεγάλου στήθους ή άλλου προβλήματος, θα περιοριστεί στο να ράψει εξ αρχής το νυφικό της επιλέγοντας επώνυμο -ή όχι-, οίκο ραπτικής.  (my opinion---> φροντίστε να έχετε μαζί σας το αγαπημένο σας φόρεμα,αυτό που σίγουρα σας κάνει να αισθάνεστε άνετα με το σώμα σας και παραγγείλετε το ίδιο σε λευκό, μεταξωτό ύφασμα. Εν ολίγοις, αυτή τη φορά μην πειραματιστείτε...).


 Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν εκείνες οι γυναίκες που γνωρίζουν ότι  6 μήνες πριν το γάμο αντί να τρέχουν στην αγορά για νυφικά επιλέγουν,
1. να τρέξουν σαν χάμστερ  στο διάδρομο του γυμναστηρίου και να λατρέψουν το pilates, 2. να ακολουθήσουν bride to be πρόγραμμα διατροφής για λάμψη και stress control (www.naturalhealthclinic.gr), 3. να περιποιηθούν το δέρμα τους σε πρόσωπο και σώμα, 4. να διατηρήσουν  τέλειο χρώμα και haircut στα μαλλιά τους, 5. να αποκτήσουν υπέροχο μαύρισμα. (my opinion---> έχοντας μια τόσο τέλεια βάση, κάθε fashion conscious νύφη έχει την ευκαιρία να παίξει με τη μόδα και δείξει στον κόσμο τη δύναμη του στυλ!).
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Με το νυφικό σας μπορεί να πρωτοσυναντηθείτε  στο πρώτο κατάστημα που θα μπείτε, μπορεί να κοιταχτείτε κατάματα στη σελίδα ενός bridal  site, ή  μπορεί να βρίσκεται ήδη στη ντουλάπα σας! Μια φίλη μου με υψηλό στιλιστικό IQ αγόρασε από το discount store Century 21 (www.c21stores.com) πριν χρόνια ένα μπεζ  δαντελένιο εξώπλατο φόρεμα ενός βραζιλιάνου designer. Όταν φόρεσε το μονόπετρο στο χέρι της ήξερε με ποιο φόρεμα θα χόρευε τον Ησαΐα.. Συνδύασε το φόρεμα της με απίθανα αξεσουάρ και κατάφερε να μας μείνει αξέχαστη...Αν δεν θέλετε να πληρώσετε μια περιουσία (ή αν δεν θέλετε να πληρώσει άλλος για εσάς μια περιουσία), θα μπορούσατε να φορέσετε ως νυφικό ένα σχεδιαστικό φόρεμα σε παστέλ χρώμα και να συνδυάσετε  καταπληκτικό πέπλο,παπούτσια,γάντια,καπέλο,καρφίτσα, φιόγκο, κτλ. κτλ... Στη θέση σας θα έψαχνα οπουδήποτε  γνωρίζοντας όμως πολύ καλά τι δεν θέλω και έχοντας ολοκληρώσει πλήρως στο μυαλό μου το όλο concept του γάμου.


- www.brownsfashion.com για minimal μάξι Azzaro
- www.netaporter.com για μίνι Herve Leger και 80's Halston στην σχετικά καινούρια wedding boutique του super e-store
- www.saksfifthavenue.com για προσιτά Sue Wong στολισμένα μάξι
- www.city-bridal.com για Carolina Herrera στην Αθήνα
- www.verawang.com για τα top νυφικά της Αμερικής που πωλούνται και στην Ελλάδα
- www.celiacritharioti.gr για νυφικά και παρανυφάκια σαν εξώφυλλο στο περιοδικό Life & Style της Έλενας Μακρή Λυμπέρη
- www.pronovias.com για τα  Elie Saab που επιλέγουν πολλές celebrities
- www.maxmara.com για την συλλογή BRIDAL που φημίζεται για λιτά,άριστης ποιότητας φορέματα   και
- Hollywood Bride tel. 217.7070700


Σίγουρα υπάρχουν δεκάδες ακόμη επιλογές που είναι αδύνατον να μπουν όλες στη λίστα. Πολύ πετυχημένες νυφικές εμφανίσεις έχουν υπογράψει οι σχεδιαστές της Θεσσαλονίκης (αναφέρομαι στη φουρνιά Νικόλας, Κωνσταντίνος, Νάσος, Andria Papadopoulou, Denise Eleutheriou. Ακόμη,
καταπληκτικά μεταξωτά ζέρσεϊ  νυφικά είδα στη συλλογή της Ορσαλίας Παρθένη 
(www.orsalia-parthenis.gr). Η επιλογή σας εξαρτάται από τη χημεία που θα αναπτυχθεί μεταξύ εσάς και του σχεδιαστή ή του εκάστοτε  πωλητή, άρα μεγάλο ρόλο θα παίξει η εμπιστοσύνη που θα σας εμπνεύσει το service κάθε εταιρίας. Δικός μου όρος είναι να μην αισθανθώ σνομπ συμπεριφορές, που άλλωστε θεωρώ εντελώς ξεπερασμένες μετά το 2000. 


Και κάτι ακόμη. Στην περίπτωση που θα τύχει να είστε έγκυος και νύφη, η μόνη περίπτωση να έχετε στυλ είναι αν στήσετε μια 60's εμφάνιση με μίνυ φόρεμα χωρίς ντεκολτέ, παπούτσια με τετραγωνισμένη μύτη, κοντό πεπλάκι με φιόγκο και  μαλλιά - μακιγιάζ σαν τη Sienna Miller στην ταινία Alfie. Αυτό γιατί δεν αντέχω άλλο την εικόνα εγκύου νύφης  με αμπίρ μάξι φόρεμα και βαθύ ντεκολτέ, έτοιμη για θηλασμό....!!!!!!

Να ζήσετε DARLINGS,
 με ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ & ΣΤΥΛ
(Καλή Ανάσταση σε όλους,μελλόνυμφους και μη ;-))